Újabb vulkántúra indul Dél-Olaszországba
Sport
2009. jún. 22.

<p>Jövőre, egy évnyi szünet után ismét elindítja dél-olaszországi vulkántúráját a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület Vulkanológiai Kollektívája. A két hetes túrára Ön is jelentkezhet.</p>
<p> </p>

A BEBTE 2010-ben ismét elindítja eddigi legsikeresebb programját, dél-olaszországi vulkántúráját.

Elsősorban a természetföldrajz, azon belül is a vulkanológia iránt érdeklődőket célozza meg a program, amely tudományos-ismeretterjesztő jelleggel kalauzolja végig a résztvevőket Itália ma is aktív vulkáni területein. Az út főbb állomásai a Campi Flegrei és a Vezúv, az Etna valamint a Lipari-szigetek (Vulcano és Stromboli) lesznek, ahol a csoport tagjai helyi szakemberek kalauzolása mellett ismerkedhetnek bolygónk kétségkívül leglátványosabb jelenségeivel.

A túra tervezett időpontja 2010 júniusa.

Érdeklődni, regisztrálni a bebte@index.hu elektronikus levélcímen lehet.

(A mellékelt felvételen: Az Etna egyik parazitakráterének robbanásos kitörése. Fotó: Dobos Péter)

Tekintse meg legutóbbi, 2008-as utunk beszámolóját:

http://www.bebte.hu/documents/vulkantura2008.htm

 


 

A BEBTE 1999-2008 között szervezett vulkántúráin eddig közel 200 fő vett részt. Az egyesület vulkanológiai kollektívájának küldetése, hogy az érdeklődők számára elérhetővé, és érthetővé tegye a vulkanikus jelenségeket, népszerűsítve ezzel a földrajz tudományát. A BEBTE ismeretterjesztő munkáját tudományos-ismeretterjesztő folyóiratokban (A Földgömb, Élet és Tudomány stb.) közétett cikkek megírása, különböző könyvekben való lektorálási munkák, önálló kötet (Vulkántúrák - Dél-Olaszország) megjelentetése, útifilmek forgatása és sugárzása (Magyar Televízióval és a TV2-vel közösen), rádióinterjúk (Magyar Rádió, Sláger Rádió, Kék Duna Rádió stb.) kiállítások szervezése, iskolai előadások megtartása fémjelzi.

(forrás)