A Lehet Más a Politika választmányának nyílt levele
Közélet
2009. jún. 13.

<p>A Lehet Más a Politika választmányának nyílt levele ahhoz a 75200 választópolgárhoz, aki az LMP és a Humanista Párt közös listájára szavazott a vasárnapi választáson.</p>

Tisztelt Választóink!

Ezúton is szeretnénk megköszönni a támogatást, amit kaptunk Önöktől. Tisztában vagyunk vele, hogy ez a bizalom gesztusa volt, és keményen fogunk dolgozni, hogy ezt a bizalmat megszolgáljuk.


Az Önök segítségével sikerült megmutatnunk, hogy nem igaz, hogy a politika egy zárt világ, amibe sok pénz és kiépült infrastruktúra nélkül kívülről nem lehet belépni. A sokszor üres látszatnak vélt demokrácia élő valósággá válik, amint egy közösségnek van hiteles mondanivalója a közügyekről, vannak elkötelezett emberek, akik sok önkéntes munkával a semmiből felépítenek egy szervezetet ennek a mondanivalónak a képviseletére, és vannak választók, akik hajlandók esélyt adni az újnak.

A Lehet Más a Politika társadalmi kezdeményezésként nyolc hónapja lépett a nyilvánosság elé, pártként négy hónapja létezik. A Humanista Párttal – akiknek ezúton is köszönjük az együttműködést – közösen vasárnap elért 2,6%-os eredmény azt bizonyítja, hogy olyan új hangot hoztunk a közéletbe, ami nagyon gyorsan elért a választók egy jelentős részéhez, és nagyon jó alap ahhoz, hogy a jövő évi országgyűlési választáson elérjük a parlamentbe jutás 5%-os küszöbét.

Ehhez azonban rengeteg további munkára van szükség, ami csak akkor vezethet sikerre, ha Önök közül sokan úgy döntenek, hogy nem csak bizalmat adnak nekünk, hanem személyesen is részt vesznek a munkában, vagy másként támogatnak minket.

A Lehet Más a Politika részvételi alapon szerveződő párt, nagyon kevés hierarchiával. Legfőbb erőforrása a tagok önkéntes munkája, amiért cserébe a közügyekbe való beleszólás valódi lehetőségét adja. Még nagyon sok új munkatársra lesz szükségünk. Kérjük, ha indíttatást éreznek arra, hogy aktívan részt vegyenek a munkában, lépjenek kapcsolatban velünk.

Mögöttünk nem állnak pénzemberek. A mostani kampányunkat is elsősorban a személyes találkozásokra és a kreativitásra alapoztuk, és csak minimális mértékben támaszkodtunk pénzért vásárolható kampányeszközökre. A 18 milliós kampányköltségvetésünk a tagdíjakon kívül mintegy négyezer adományból állt össze. Továbbra is azoknak az adományaiból szeretnénk fedezni a kiadásainkat, akik a munkánkat hasznosnak, értékesnek tartják, mert úgy érezzük, hogy ennek kellene természetesnek lennie egy demokráciában.

A személyes részvétellel vagy a pénzügyi támogatással kapcsolatos minden információ megtalálható a honlapunkon: www.lehetmas.hu.

Köszönettel,

A Lehet Más a Politika választmánya

(forrás)