AZ MSZP közleménye a helyi népszavazásról
Közélet
2009. jún. 12.

<p>Az Európai Parlamenti választásokkal egy időben tartott helyi népszavazáson az önkormányzat nem érte el célját, kezdeményezését a választópolgárok többsége arra sem tartotta érdemesnek, hogy véleményt mondjon az „Egyetért-e Ön azzal, hogy az önkormányzat a városi holding részvényeinek meghatározott részét ingyenesen vagy rendkívül kedvezményesen átadja az esztergomi polgárok részére?" című kérdésről.</p>

A negyvenhárom százalékos részvétel, amely ugyan magasnak számított ezen a választáson, mégis önmagáért beszél. A 6700 igen szavazatot nem lehet a város többségének nevezni, tekintve, hogy ez az esztergomi választópolgárok alig harminc százaléka. Emellett volt majd’ 2500 nem és közel félezer érvénytelen szavazat is.

Ezért arra kérjük Meggyes Tamást és az őt támogató FIDESZ frakciót, tartsák tiszteletben a választók döntését, és ne hozzanak olyan rendeletet, amely szembe megy ezzel.

Felszólítjuk továbbá, hogy a városi cégek vezetésére szakembereket válasszon, és követelje meg a nyilvánosság számára is átlátható működésüket.

Számoljon el tételesen azokról az önkormányzati (köz)pénzekről, amelyekkel az elmúlt időben támogatta az önkormányzati cégeket.

Köszönjük a vasárnapi szavazást azoknak a választópolgároknak, akik nemet mondtak a fenti kérdésre, illetve azoknak, akik az MSZP listáját támogatták az Európai Parlamenti választásokon.

MSZP Esztergomi Szervezete

(forrás)