SZTRÁJK A SZENT ISTVÁN GIMNÁZIUMBAN

SZTRÁJK A SZENT ISTVÁN GIMNÁZIUMBAN

2009. 06. 11. 10:49

Friss információk szerint ma, a harmadik óra után a Szent István Gimnázium diákjai a pécsi Gandhiban történtek mintájára ülősztrájkot tartanak frissen újraválasztott igazgatójuk ellen.

Kurnász László annak ellenére kapta meg ismét a bizalmat a fenntartó esztergomi önkormányzattól, hogy a diákság, a szülők és az iskolaszék oldaláról senki sem, a tanári karból pedig mindössze három fő támogatta pályázatát. A sztrájk várhatóan a tanítás végéig tart és holnap hasonló módon folytatódik.

 

Forrás: http://szigmedia.com/2009/06/sztrajk-szent-istvan-gimnaziumban_11.html

2009. 06. 13. 19:44

2009. június 11.

 

„Az önkormányzat a béketeremtés szándékával nevezte ki Kurnász Lászlót..."

Ez a mondat engem 1956. november 4-re emlékeztet, és látom a jövöt 1957. május elsejét a Hősök terén, majd 1958. június 16-át. Bocs a nagyképű hasonlatért. L

2009. 06. 13. 9:22

Diáklázadás Esztergomban

Nem folytatódott pénteken a diákok sztrájkja az esztergomi Szent István Gimnáziumban. A négyszáz tanuló csütörtökön még kivonult az iskolából, majd a diákönkormányzat képviselői írásban átadták követeléseiket az igazgatónak.

http://nol.hu/belfold/20090613-diaklazadas_esztergomban

2009. 06. 12. 22:25

Nem magamból indulok ki. Nem! Nem! Soha!

De még mindig nem tudtam meg, mi a baj azzal, hogy egyes emberek hozzászólnak az iskolai portál híréhez. Hozzászólhatott volna az összes jobbikos, mömös, világmegváltó. De nem tette. Úgy látszik, nekik ez lényegtelen.

2009. 06. 12. 21:57

Ha azt akarom,hogy tudd hová tenni azt érzékelnéd ne magadból induljál ki.Nevetés

2009. 06. 12. 21:56

Azért érdekes ez az interjú, mivel két ember lett megkérdezve, az egyik ugye az Anna a másik Kurnász László, és mindketten kb. ugyanazt mondták, hogy túlzásnak tartják a dolgot. A közvéleméynben így fog majd lejönni tényleg, hogy ez megint "csepp egy pohár vízben", szóval azért az ETV az mégis csak ETV maradt, minden külső jegyének megváltozása és újítása ellenére.

2009. 06. 12. 21:46

Ez most olyan

nekem szótá kisköcsög?

csak hogy tudjam hova tenni...

 

 

Törölt felhasználó

2009. 06. 12. 21:04

2009. 06. 12. 20:14

Nekem szóltál?

2009. 06. 12. 15:07

Szerintem az Istvános diákoknak, tanároknak és szüleiknek azért kellett volna már régóta tüntetniük, hogy Kurnászt és csakis Kurnászt akarják igazgatónak, mivel akkor garantáltan nem őt nevezte volna ki a testület. Ebben a városban egy a lényeg, nehogy má' úgy legyen, ahogy a plebs gondolja.

Javaslom: mostantól csupa szépet és jót mondjatok róla, rövid időn belül garantáltan megszüntetik a kinevezését!

2009. 06. 12. 14:07

A Borz meg a Machó nem tudnak ketten 928 egyedi látogatót generálni. Meg egyébként sem érnek rá 111 kommentet írni, készülnek az érettségijükre.

Törölt felhasználó

2009. 06. 12. 13:40

Szívesen megnézném MT arckifejezését, amikor elolvassa az istvánosok kommentjeit.

Pl. pajszer puci a csodafegyverrel!

2009. 06. 12. 13:40

Mi a gond?

2009. 06. 12. 13:24

A Borz meg Macho Zs ne nevettes Gábor.

Törölt felhasználó

2009. 06. 12. 13:20

Az istvánosok a saját weboldalukon kommentelik az eseményeket:

http://szigmedia.com/2009/06/sztrajk-szent-istvan-gimnaziumban_11.html#comments

2009. 06. 12. 13:16

Azt azért egy kicsit furcsának találom,hogy a topicban csak a megrögzött megmondóemberek kommentelnek Istvános diák meg sehol

2009. 06. 12. 8:57

Szervezkedjetek csak... és majd lecsap a pallosjog falloszjog...oszt jónapot...

2009. 06. 11. 22:58

Hmm, hát ha lesz Szeretgom offline következő szám, akkor ez az írás bele is kerülhetne.

Engem is az zavar a városban leginkább, hogy miért ilyen passzívak az emberek. Tiszta kóma az egész város, itt bármit le lehet tolni a lakosság torkán, és ezt szerintem tudják is nagyon jól...

Nem itt lakó, de itt dolgozó ismerősöm szerint olyan az itteni vezetés, mint amit a lakosság érdemel (tisztelet a kevés kivételnek). Itt mindenki csak addig jut el, hogy a piacon, utcán, ismerősi körben sírjon, meg dühongjön, és így valóban egy csomó elégedetlen emberrel lehet találkozni. De ennyi. Ennél többre senki nem jut, inkább marad passzív.

Törölt felhasználó

2009. 06. 11. 22:17

2009. 06. 11. 22:12

Párbeszéd és közös döntés a közoktatásban

Az elmúlt évek legnagyobb hibája: a kormány átgázolt mindenkin. Nem hallgatott senkire. Szembe ment mindenkivel, és nem állt szóba senkivel. Mi a párbeszédre alapozzuk oktatáspolitikánkat, így találjuk meg a legjobb megoldást, így lesz meg a cselekvéshez szükséges támogatás. Együtt többre jutunk.”

„Az iskola egyik fontos szerepe, hogy növelje azok lehetőségét a boldogulásra, a munkában való helytállásra, akik hátránnyal indulnak az életben. Ezért mi kiemelten támogatjuk a kistelepülések óvodáit, iskoláit, a kollégiumokat és a sajátos nevelési igényű gyermekekről gondoskodó intézményeket.”

(Fidesz - Magyar Polgári Szövetség választási programja - 2006)

 

Az írás mindenképpen nagyon fontos alapelveket tartalmaz, hiszen erre csak azt lehet mondani, hogy igen, ez így helyes. De mi történik az esztergomi mindennapok valóságában? Éppen az ellenkezője. Ezt csak az nem veszi észre, aki nem akarja.

Városunkban viszont:

Ki gázolt át mindenkin? – Tudjuk.

Ki nem hallgatott senkire? – Tudjuk.

Ki ment szembe mindenkivel? – Tudjuk.

Ki nem állt szóba senkivel? – Tudjuk.

 

Ebből következően az intézményi működtetés szégyenletes. Városi oktatáspolitikai koncepció? Ugyan már! Ilyen nem létezik. Rögtönzés, kapkodás, átgondolatlan intézkedések, a partnerek semmibe vétele jellemzi az egész folyamatot. Az önkormányzati szakbizottság légüres térben mozog, és gyakorlatilag súlytalan. Senki nem törődik azzal, hogy

érdemi viták, meghallgatások, egyeztetések történjenek a városi intézmények jövőjét illetően. Persze ügyesen minden le van „papírozva”, tehát látszólag rendben mennek a dolgok, csak éppen ténylegesen nem történik, mert nem történhet semmi. Ha ez egy olcsó kis színdarab lenne, akkor is rossz, de sajnos ez az esztergomi valóság.

A nemzet napszámosait láthatóan körbelengi a hatalomtól való félelem, a szolgalelkű megfelelni akarás és a ne szólj szám, nem fáj fejem struccpolitikája. Akik látják a hanyatlást, azok is szó nélkül, beletörődve nézik végig intézményük, önmaguk és eltorzult hivatásuk agóniáját. A hatalom pedig ezt teljes mértékben kihasználja. Amennyiben mégis valahol felüti a fejét az ellenkezés, a kritikus hang, akkor beindul a „gyalu”. No, és ahol „gyalulnak”, ott bizony „forgács” is van. Akkor jönnek az az átszervezések, bezárások, az elbocsátások. Természetesen ehhez a megfelelő vezetőt is oda kell ültetni, aki a piszkos munkát felvállalja. Az ilyen vezető viszont olyan segítőket keres maga mellé, akik ebben a tevékenységében támogatják őt. Így azok maradnak a pályán, akik jobb híján, a munkahelyhiány kényszerűsége miatt bizony alaposan felhígítják a helyi oktatás színvonalát.

Vajon mi a helyzet azokkal, akiknek szellemét nem tudta bevenni a sötétség? Talán túl nyersnek tűnhet, de ennek a körnek a felelőssége jóval nagyobb, mint a hatalom által sikeresen, lakájjá gyúrt napszámosoknak. Hiszen, akik képesek felismerni a bajt, azoknak erejükhöz mérten kötelességük lenne tenni ellene. Felelősek a hallgatásért, az elhallgatásért. Ez nem csupán a pedagógusokra, hanem a város értelmiségére is igaz.

Meg kellene szólalni, hogy most már tényleg ELÉG. Ennyi volt és ne tovább!