EP Választások - Péntekig lehet igazolást kérni azoknak, akik máshol szavaznak
Közélet
2009. jún. 2.

<p>Június 5 péntekig kérhet igazolást, aki nem a lakóhelyén akar voksolni 7-én, hanem Magyarország egy másik településén.</p>

A magyar választópolgárok az EP-választáson nem csak lakóhelyükön, hanem más magyarországi településen is voksolhatnak, ha ezt előre kérik a helyi választási iroda vezetőjétől, azaz a jegyzőtől.

 

 

Ha a szavazás napján Ön Magyarországon, de nem a lakóhelyén tartózkodik, igazolással szavazhat az azon megjelölt település egy kijelölt szavazóhelyiségében. Az igazolással a szavazás napját megelőzően az igazoláson feltüntetett településen a helyi választási irodában vagy a szavazás napján az igazolással szavazásra kijelölt szavazókörben kérheti névjegyzékbe vételét.

- Igazolást személyesen vagy meghatalmazottja útján 2009. június 5-ig kérhet a lakóhelye szerinti helyi választási iroda vezetőjétől. Ajánlott levélben úgy kérhet igazolást, hogy a kérelem 2009. június 2-ig megérkezzen a lakóhelye szerinti helyi választási irodába.

- Ha az igazolás kiadását követően meggondolja magát, és mégis a lakóhelye szerinti szavazóhelyiségben szeretne szavazni, 2009. június 4-ig kérheti a lakcíme szerinti helyi választási iroda vezetőjétől, hogy - az igazolás

http://www.election.hu/hu/ep2009/11/11_1.html

http://www.election.hu/hu/ep2009/content/letoltheto/EUPhirdetmenyplakat.pdf

(forrás)