Az esztergomi városi televízióban is csak a Fidesz kampányolhat?

Az esztergomi városi televízióban is csak a Fidesz kampányolhat?

2009. 05. 19. 23:02

Esztergom ismét bizonyítja hűségét a Szentkirályi utcához, a Párthoz. A többségi városi köztulajdonban lévő, adófizetői forintokból fenntartott helyi televízió szerkesztősége nem készít riportot az európai választási kampánykörúton a városba érkező Dávid Ibolyával.

A döntést a televízió főszerkesztője helyett az ETV felett jogokat gyakorló, a jó ideje ugyancsak narancssárga bozótharcos uniformisba bújt, ugyancsak adófizetői forintokból fenntartott Hídlapot is kiadó Esztergomi Hirdető Kft. ügyvezetője közölte a Dávid helyi rendezvényét szervező MDF tagokkal.

Az ETV az elmúlt hetekben aktív kampányt folytat az Európai Parlamenti választások aprópójából a Fidesz mellett: volt itt már Bayer Zsolt, több riport Meggyes Tamással a választások apropóján, Steindl Balázs városi Fidesz elnök pedig a Századvég Alapítvány egyik kutatójával beszélgetett nemrég többek között arról, hogy hogyan fog a Jobbik szétesni a választást követően. Úgy tűnik a jelek szerint a kampány idejére az összes többi esztergomi politikai alakulatot kitiltották a közmédiából.

dr. Jónás László városi képviselő beszámolója az esetről:

Kb két hete eljutottam végre odáig, hogy a főszerkesztő többszöri eredménytelen  egyeztetés után megadta Silye igazgató számát, közölte, hogy ő nélküle semmiben nem dönthat. Silye először készségesnek mutatkozott, de  mindig tologatta a "technikai részletekről" a választ. Ígérve ,hogy pénteken visszahív. Természetesen nem tette, sőt hívásaimat soha nem vette fel a továbbiakban. Ma, azaz kedden Kinál képviselőtársammal kissé bicskanyitogató stílusban közölte, hogy nem engedélyezheti a műsort, nem lesz semmi belőle. Kinál Katalin felhívott engem, mondván Silye elutasított bennünket, ti az MDF műsorkvótájába nem fér bele  a Dávid Ibolyával közölt riportKacsintás.

Érdekesnek tartottam ezt a véleményt, mivel az MDF még az ég világon semmit nem szerepelt 2009-ben az Esztergom TV-ben. Egyetlen rendezvényünket sem tisztelték meg jelenlétükkel.

Mivel jelenleg a győri kórház szülészetének "Bababarát Kórház" Unesco felmérését végzem hajnaltól estig ,két napon keresztül, este 7:15-kor (városi vonalról, hogy ne jelenjen meg a számom) felhívtam Silye urat, aki először is közölte, hogy vagy jó nekem, hogy a Kinálnak felajánlott módon "vágóképként "a Híradóban szerepelhet Dávid, meg a Hídlapba is beteszik, hogy itt járt, vagy nem. Különben is Kinálnak már elmondta, amit akart, mit képzelek én, hogy este hétkor felhívom őt otthon.

Kérdésemre, hogy hogyan érvényesül a pártok egyenlő megjelenítése az ETV-n azt válaszolta, majd meglátom.

Mikor közöltem, hogy talán , mint a város önkormányzati képviselőjének jogom és kötelességem őt megkérdezni néhány dologról, azt válaszolta, hogy ez csak egy cím...

Egyébként ebben igaza volt! Esztergomban, jelen vezetés mellett, sajnos én is így érzem!

 

Vajon milyen ráhatásra változott meg Silye igazgató úr "műsorpolitikája" egy hét alatt?

 

Mi lesz az ORTT véleménye és a Választási Bizottságé?

Orbán Viktor az elmúlt héten úgy fogalmazott "a köztársaságot nem a Fidesztől kell félteni, hanem a "szélhámos milliárdosoktól". Én most innen azt üzenném Orbán Viktornak: nem csak a baloldalon vannak és nem csak milliárdosok lehetnek szélhámosok. Akár egy fideszes polgármester, politikus is lehet az. És ha egy Párt eltűri, hogy szélhámosok lépjenek fel a nevében, hágják át a demokrácia helyi írott és íratlan szabályait, akkor azzal a párt is a szélhámosság árnyékkörét vonja magára.

Igaza van az elnök úrnak. A köztársaságot, vagy a várost nem a Fidesztől kell félteni. Kérdés, hogy elnök úr miért nem félti a Fideszt a milliárdos vagy nem milliárdos szélhámosoktól?

 

2009. 05. 27. 9:04

Jobbik: esélyegyenlőséget a médiában!

Az Országos Választási Bizottság a Jobbik javaslatára figyelmeztette a magyarországi sajtóorgánumokat, hogy biztosítsák az esélyegyenlőséget az európai parlamenti választáson induló jelölteknek; nem lehet különbséget tenni a parlamenti és az új pártok közt, nincsenek "kis" és "nagy" szervezetek.

Az OVB előterjesztésemre most egy 2004-es közleményét adta ki újra, de azt a módosító javaslatomat is elfogadta a bizottság, hogy ezúttal ne csak a közszolgálati médiában való megjelenés terén hangsúlyozzuk a jelölő szervezetek azonos jogait, hanem a kereskedelmi médiumok figyelmét is felhívjuk a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményére - tájékoztatta lapunkat Novák Előd. A Legfelsőbb Bíróság egy 2006-os végzése is rögzítette: a média számára „a választási kampányban történő részvétel nem szűkíthető le a politikai hirdetések közzétételére”, tehát felelősek a hír- és véleményműsorok kiegyensúlyozottságáért is - emlékeztet a jobbikos delegált.

A kereskedelmi médiumoknak nemcsak törvényi kötelezettségük van erre, hanem erkölcsi is. Hiszen ahogy Morvai Krisztina is meg szokta fogalmazni, pl. egy magántulajdonban lévő kávézó bejáratára sem írhatják ki, hogy cigányoknak belépni tilos. Ugyanígy a jobbikosok sem rekeszthetőek ki semelyik médiumból - mutat rá Novák Előd.

Az Országos Választási Bizottság többek közt elmarasztaló határozat beolvasására kötelezheti az elfogult szerkesztőségeket, melyek nem húzhatják évekig az ügyet: az OVB-döntéshozataltól számítva három napjuk van a Legfelsőbb Bírósághoz fordulni, mely ugyancsak három nap alatt végzést hoz. Az OVB hivatalból nem indíthat vizsgálatot, de bármely állampolgár nyújthat be kifogást.

 

nol-Barikád

2009. 05. 24. 9:30

Tisztelt Nyíri Képviselő úr!

 

A minap volt szerencsém megnézni nyilatkozatát a "Köztér" című műsorban.

Sajnálom, hogy várakozásommal ellentétben semmiféle tájékoztatást nem kaptam az MSZP, EP választási programjával kapcsolatban.

Viszont, folyamatosan volt szó a „szélsőjobbról”, a neonácikról, lincselésről, na meg a Gárdáról. 

Az is hamar kiderült számomra, hogy Ön tévedésben van, hiszen a Magyar Gárdát, az ebből kivált, önálló szervezetet (akik felvonultak a várban) és a Jobbik MMP-ot összemossa. 
(Gárdát nem a Jobbik, hanem magánszemélyek alapították.)

 

A felsoroltak közül, csak a Jobbik indul az EP választásokon.

 

Elmondta, hogy változtatni kell a kommunikációjukon. Láttam az óriásplakátjaikat. Tényleg csak ennyi a programjuk, hogy „Én azért nem szavazok a jobb oldalra mert…” ?!

 

Ma már szerintem, nincs értelme a jobb és a bal oldal emlegetésének, hiszen a szavak igazi jelentése régen értelmét vesztette hazánkban. Álláspontunk szerint csak nemzetben gondolkodók és globalisták vannak.

 

Önök egy globalizációban gondolkodó szociálliberális párt, akik mindig előbbre teszik a külföldnek történő megfelelést a nemzeti érdekekkel szemben.

 

Most akkor lássuk a riportban elhangzottakat:

 

Én attól tartok, hogy a szélsőjobb is fog nyerni, ... látni Esztergomban, hogy ennek milyen hozadékai vannak, látni bizonyos megmozdulásokat, bizonyos fajta olyan már-már egyfajta „lincselő”- hangulatba” átmenő dolgokat, amiket én azt gondolom józan ésszel, nem szabad, nem szabad engedni. Én mindenképpen azt mondom, ezért mondom azt, igazából a szocialistákat arra kell megmozdítani..."

Kérem szíveskedjen konkrét példát mondani erre. Mikor és hol történt a dolog.

A helyi, Esztegomi Jobbik alapszervezete csak idén alakult.
Eddig, -mindösszesen- március 15-én képviseltette magát, ahol koszorúzott.

Majd néhányan a rendőrnapon vért adtunk.

Bejelentett rendezvényeink keretében kampányolunk piacnapokon, a piac előtt.

Illetve, most június 5-én lesz kampányzárónk és Trianon megemlékezésünk az Erzsébet parkban.

 

Tehát várnám a konkrét példáját. ( ha „lincselő”- hangulat volt, akkor gondolom erről rendőrségi jegyzőkönyv is készült.)

 

Egy városi rendezvényen amikor a Gárda sorfalat áll olyan rossz érzésem van.
Vagy amikor ültünk testületi ülésen és mögénk felsorakozott a Gárda, én picit rosszul éreztem magam

Nekem meg folyamatosan rossz érzésem van, amikor a Nemzeti ünnepeinken kordon mögé szorulnak az ünneplők, miközben felsorakoznak a rohamrendőrök.

Folyamatosan rossz az érzésem amikor arra gondolok, hogy a Gyurcsány-Bajnai kormány 12 új adófajtát vezetett be.

Folyamatosan rossz az érzésem, amikor azt hallom, hogy a vízkészletünket akarják átjátszani.

Folyamatosan rossz az érzésem, mert azon vitáznak, hogy ilyen fogalom nincs, mint „cigánybűnözés”, miközben állandóan, egyre agresszívabb cigány bűnelkövetésekről kapunk híreket.

Folyamatosan rossz az érzésem, mert Ön amikor a gyűlöletről beszél, azt a „nemzeti” oldalhoz köti, pedig Önök azok akik riogatnak, akik ténylegesen megfélemlítik a lakosságot.

Folyamatosan rossz az érzésem, mert megint azt hallani, újabb hiteleket készülnek felvenni.


Konkrét kérdéseim az EP választással kapcsolatban:

Önök mit tennének másképp az EP-ben? (Hiszen eddig is ott voltak.)
Mi a véleményük az erdélyi autonómia törekvésekről?
Továbbra is elutasítják a kettős állampolgárság megadását a magyar nemzetrészeknek?
Továbbra sem vetik fel a Benesi dekrétumok felülvizsgálatát?
Mi a helyzet a Dunaszerdahelyi eseményekkel kapcsolatos vizsgálatokkal?

Zentai Plajner Zsolt
Az Esztergomi Jobbik alelnöke

Törölt felhasználó

2009. 05. 22. 19:13

2009. 05. 20. 22:03

A korábbi "Köztér" c. műsorban nem éppen pártatlanul (hiszen csak egy helyi FIDESZES vezető volt jelen az induló pártok közül) elemezgették az EP választást, a pártokat, így minket is. 

A műsor után felhívtam őket, és kértem lehetőséget a mi véleményünk elmondására is.

Kérték, hogy tegyem ezt e-mailben.

Megtettem.

Ma újra telefonáltam. Visszahívást ígértek.

Még nem hívtak vissza.

 

Zsolt

 

Törölt felhasználó

2009. 05. 19. 23:12

Nekem is ez jutott eszembe. Ha elmaradnak az országos átlagtól az itteni eredmények, akkor történik valami?

Talán most kell bizonyítania valamit a Pártban?

Ha igen, akkor megéri mindenkinek elmenni szavazni: Jobbikra, MDF-re, LMP-re, MSZP-re, bárkire, hogy csökkentsük Meggyes pozícióját? 

Törölt felhasználó

2009. 05. 19. 23:10

Meggyes retteg attól, hogy más is szót kaphat... 

 

Az EP választás esztergomi eredménye a belépője a következő 4 évbe?