Könyörgés türelemért

Könyörgés türelemért

2009. 05. 08. 8:11

Imádkozzunk együtt a Magyarországon élő népek békés, testvéri együttéléséért!

dr. Jónás László

2009. május 9-én 12 órára ökumenikus, kereszt alatti, közös, zenés, énekes imádkozásra hívunk mindenkit, az egyházak papjainak, lelkészeinek vezetésével Esztergom-Kertvárosba, a Féja Géza Közösségi Ház kertjébe! (Esztergom-Kertváros, Damjanich u. 50.) (Eső esetén az Esztergom-kertvárosi katolikus templomba.)

A második parancsolat szellemében kérjük a szeretet Istenének irgalmát, hogy adja meg nekünk az egymás iránti szeretet, megbocsátás kegyelmét!

Díszvendégünk Habsburg György/

Egymásra találásunkat, imádkozás után, bogrács, asztal melletti beszélgetéssel folytassuk Habsburg György úr és az egyházak lelkészeinek társaságában! Magyarország mindannyiunké, éljünk benne szeretetben!

dr. Jónás László - Komárom-Esztergom Megye Önkormányzatának képviselője, szociális ügyekért felelős tanácsnoka

Góman Gusztáv, Kökény László - szervezők

2009. 05. 10. 8:06

Köszönöm mindazoknak,akik részt vettek ezen a felemelő , mindannyiunk szívét megdobogtató, ökumenikus, közös imádságon. Azokért is imádkoztunk, akiknek szóltak, hogy "ne merjenek eljönni", meg a "szólókért" is. Voltak, akiknek szóltak, mégis eljöttek. Nagy örömmel töltött el az, hogy honfitársaink politikai hovatartozástól függetlenül képviseltették magukat, cigány, magyar, német és román egymás kezét fogva mondta az Úr imáját . dr.Jónás László

gömbicica

2009. 05. 09. 15:50

Elmentünk.

Imádkoztunk együtt a Magyarországon élő népek békés, testvéri együttéléséért, és azokért a családokért, akik az utóbbi időkben tragédiában vesztették el valamely családtagjukat.

Több emberre is ráfért volna egy kis " befelé fordulás", de bizom benne, hogy a lelke mélyén mindenki békére, szeretetre vágyik.

2009. 05. 08. 21:20

"Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak. Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn - szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek. De irgalmasságot cselekszem ezeriziglen azokkal, a kik engem szeretnek, és az én parancsolatimat megtartják."

- így a tízparancsolatból a második: www.tizparancsolat.hu

Hátha van, aki nem tudja.

2009. 05. 08. 18:54

Vannak még normális emberek, jóravaló vezetők Esztergomban. Jónás doktor igaza demokrataként cselekszik. Nem csak beszél, mint olyan sokan itt. Sajnos messze vagyok Esztergomtól, de ha hazamegyek azonnal megkeresem, hogy segítsek neki. Gratulálok DOKTOR. Becsülöm az egyenességét, hitét, eltökéltségét. Isten legyen Önnel! Holnap délben én is Önökkel imádkozom ! B