A Fidesz frakció nem hajlandó csökkenteni a helyi adókat
Gazdaság
2009. ápr. 26.

<p>Míg az országos Fidesz álláspontja az adócsökkentés, addig Esztergom városa, Meggyes Tamás javaslatára nem volt hajlandó a helyi adók minimális csökkentésére sem.</p>

Miavecz Jenő előterjesztése az iparűzési adó 2,0%-ról 1,8%-ra történő csökkentését, ezzel párhuzamosan az adómentesség 2,5 millió forintos határának 5 millió forintra történő emelését tartalmazta. Szintén Miavecz Jenő javasolta azt, hogy a vállalkozók foglalkoztatottjaik után megfizetendő évi 2400 Ft/fős kommunális adót Esztergom szüntesse meg.

Meggyes Tamás, a szavazáskor felhívta a képviselők figyelmét arra, hogy nem támogatja a helyi adócsökkentést. Így 7 igen, 9 nem és 5 tartózkodással a testület nem fogadta el a gazdasági válság által átlagon felül sújtott esztergomi vállalkozók terheinek csökkentésére tett javaslatot.

Az adócsökkentés ellen szavazott Meggyes Tamás polgármester, Knapp János Pál és Németh József alpolgármesterek, valamint Eck Alajos, Kálmán Sándor, dr. Kolumbán György, dr. Osvai László, Petrovics János és Pócsföldi József képviselők.

(forrás)