Rövid időre megszépült a Palapart
Környezetünk
2009. ápr. 17.

<p>A mai délelőttön még ha csak rövid időre is, de megszépült a kertvárosi Palatinus-tó partja, legalábbis annak Dorog felőli oldala. A BEBTE hirdette meg erre a napra takarító akcióját, melyen közel száz diák is részt vett.</p>

Még ha csak rövid időre is, de ismét kulturálttá változtatták az esztergom-kertvárosi Palatinus-tó partját azok a diákok és természetvédők, akik a péntekre meghirdetett tavaszi nagytakarításon részt vettek. Az eredmény mondhatni szokásos, kb. 10 köbméter hulladék, a Dorog felőli (nem dorogi!) oldalon. A kb. 200 méteres partszakasz a szemét milyenségét és mennyiségét tekintve sajnos ismét hozta "formáját". A műanyag flakonok és sörös dobozok az abszolút győztesek (persze csak ha a cigarettacsikkeket nem számoljuk), belőlük volt a legtöbb, ezeket a különböző csomagolóanyagok követték, de a háztartási gépekből és a gumiabroncsokból sem volt hiány.

A BEBTE ezúton mond köszönetet a dorogi Eötvös József, Montágh Imre, Petőfi Sándor, Zrínyi Ilona, valamint a kertvárosi Arany János Általános Iskola tanulóinak és tanárainak a segítségért!

Fotók: Hohl Zoltán, Lieber Tamás

(forrás)