Terjeszkedik az ETV

Terjeszkedik az ETV

2007. 08. 31. 13:50

Az Esztergomi Városi Televízió főszerkesztője Jakab Péter kapott megbízást az ETV Kht ügyvezetésére. Az új vezető kinevezése mellett további jelentős változások várhatók a televízió életében. Az ETV az országhatáron átlépve új műsorokkal kíván jelentkezni.

Az Esztergomi Városi Televízió Közhasznú Társaságnál nemrég bekövetkezett tulajdonosváltás a lehetőségek tárházát nyitotta meg az ETV dolgozói számára, akik éltek a lehetőséggel. Az Esztergomi Városi Televízió az elmúlt napokban hivatalosan is Esztergom Televízió névre keresztelte csatornáját. A névváltoztatás hátterében az áll, hogy a televíziós társaság a napokban írja alá a Párkányi Televízióval együttműködési megállapodását.

Ez az együttműködés mérföldkő lehet a térség televíziózása számára, mert a közös műsor- és reklámfelület létrehozásával az Ister-Granum Eurorégió jelentős részén, elsősorban a magyar-szlovák határ menti településeken fogható Párkányi Televízió UHF sáv 575,25 Mhz frekvenciáján is sugárzásra kerülnek majd az Esztergom Televízió műsorai, szlovák nyelvű feliratozással.

Nemcsak a vételi lehetőségek bővülnek az Esztergom Televízió életében, hanem teljesen új műsorstruktúrával fog jelentkezni ősztől a televíziós csatorna. Tervek szerint hétfőtől – péntekig minden nap új műsorok kerülnek majd képernyőre.

 • Hétfőn a Sorsok és életek című riportműsorban olyan esztergomi személyek életútját mutatják be, akik a város életében valamilyen meghatározó szerepet játszottak.
 • Kedden a megújult Sportdélután, a sportesemények közvetítése mellett, stúdióbeszélgetés keretein belül biztosít megszólalási lehetőséget a sportélet szereplőinek.
 • Szerdán a Szalon című kulturális műsor lesz látható.
 • Csütörtökön fog jelentkezni az új Köztér című politikai, közéleti vitaműsor, ahol a térség vezető politikusai, közéleti személyiségei fognak megszólalni.
 • Pénteken az Esztergom Televízió Kafé című hír-háttérműsora jelentkezik.

  A jövőben a fő műsorok mellett sugárzásra kerülnek többek között dokumentumfilmek is. Így hamarosan látható lesz Kisfaludy András és Bayer Zsolt dokumentumfilm-rendezőktől több alkotás is. Maronka Csilla színművésznő is megjelenik majd a képernyőn, a havi rendszerességgel jelentkező portré műsorával, ahol ismert színészekkel fog beszélgetni. A Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskola hallgatóinak is lesz lehetőségük kipróbálni magukat az önállóan jelentkező műsorukban. Minőségi változást szeptember elejétől várhatnak az Esztergom televízió nézői, a teljes arculatváltás a tervek szerint 2008. elejére fog befejeződni.

 • gömbicica

  2009. 09. 15. 13:39

  Ma rákérdeztem, hogy miujság?

  Majd értesitenek! Lesz főzős müsor.  Még készülnek rá. Meglepett Mit kell ennyit készülni? Összeszöszölni egy pár négyzetméteres konyhát?

  Hát nem tudom Zavarban van. Nem akarásnak nyögés a vége. MOndtam is a kishölgynek, hogy azért tök ciki, hogy meghirdetek valamit nagy dirrel-durral, aztán meg semmi.

  gömbicica

  2009. 09. 14. 18:02

  Tudod voltam olyan bátor, hogy jelentkeztem még valamikor juniusban a felhivásukra, miszerint főzőmusorukba keresnek jelentkezőket.Volt a tv-ben meg a hidlapban is.

  Azóta egy budös szót nem szóltak vissza, pedig a menü már többször is elkészült idehaza.

  Gondoltam rákérdezek, hogy mivanmá? Egyedüli madár voltam? Vagy már nem fértem a keretbe? Vagy elmarad az attrakció? VAgymivan?

  Mikor jelentkeztem, azt mondta a csaj, hogy már készül a "tankonyha", nem sok van hátra, pár hét, amint kész, értesitenek.

  Azóta is szünet nélkül csöng a telefonom, (fenét csörög :-(() és csak noszogatnak, noszogatnak....., hogy gyeremá, gyeremá Rosszall

  Eredeti méret

  2009. 09. 14. 17:34

  Az etvonline.hu már napok óta nem működik...

  gömbicica

  2009. 09. 14. 16:01

  http://www.szeretgom.hu/wiki/Az%20ETV%20M%C5%B1sora/hu/

   

  ETV online sem mond sokkal többet: A Firefox nem találja a kiszolgálót a(z) www.etvonline.hu helyen.

  ETV honlap hamarosan...
  Kicsit zöldebb, kicsit frissebb, és a miénk!

   

  Van valami uj cimük talán? esetleg telefon, v. email elérhetőséget tud valaki? (már lehet, hogy egyszer szóbakerkült, csak nem találom) köszönöm.

  2007. 09. 02. 3:52

  ...a változásokra. Annál is inkább, mivel a volt tv-s kollégák számára a változások már jó ideje elkezdődtek. Tudtommal egy kivételével senki sem dolgozik már ott. Persze közérdek, hogy a televízió színvonalasan működjön, így én is annak örülnék, ha a jelenlegi - szerintem - visszafelé tartó fejlődés megfordulna. Meglátjuk.