Terjeszkedik az ETV
2007. aug. 31.

<p>Az Esztergomi Városi Televízió főszerkesztője Jakab Péter kapott megbízást az ETV Kht ügyvezetésére. Az új vezető kinevezése mellett további jelentős változások várhatók a televízió életében. Az ETV az országhatáron átlépve új műsorokkal kíván jelentkezni.</p>

Az Esztergomi Városi Televízió Közhasznú Társaságnál nemrég bekövetkezett tulajdonosváltás a lehetőségek tárházát nyitotta meg az ETV dolgozói számára, akik éltek a lehetőséggel. Az Esztergomi Városi Televízió az elmúlt napokban hivatalosan is Esztergom Televízió névre keresztelte csatornáját. A névváltoztatás hátterében az áll, hogy a televíziós társaság a napokban írja alá a Párkányi Televízióval együttműködési megállapodását.

Ez az együttműködés mérföldkő lehet a térség televíziózása számára, mert a közös műsor- és reklámfelület létrehozásával az Ister-Granum Eurorégió jelentős részén, elsősorban a magyar-szlovák határ menti településeken fogható Párkányi Televízió UHF sáv 575,25 Mhz frekvenciáján is sugárzásra kerülnek majd az Esztergom Televízió műsorai, szlovák nyelvű feliratozással.

Nemcsak a vételi lehetőségek bővülnek az Esztergom Televízió életében, hanem teljesen új műsorstruktúrával fog jelentkezni ősztől a televíziós csatorna. Tervek szerint hétfőtől – péntekig minden nap új műsorok kerülnek majd képernyőre.

  • Hétfőn a Sorsok és életek című riportműsorban olyan esztergomi személyek életútját mutatják be, akik a város életében valamilyen meghatározó szerepet játszottak.
  • Kedden a megújult Sportdélután, a sportesemények közvetítése mellett, stúdióbeszélgetés keretein belül biztosít megszólalási lehetőséget a sportélet szereplőinek.
  • Szerdán a Szalon című kulturális műsor lesz látható.
  • Csütörtökön fog jelentkezni az új Köztér című politikai, közéleti vitaműsor, ahol a térség vezető politikusai, közéleti személyiségei fognak megszólalni.
  • Pénteken az Esztergom Televízió Kafé című hír-háttérműsora jelentkezik.

    A jövőben a fő műsorok mellett sugárzásra kerülnek többek között dokumentumfilmek is. Így hamarosan látható lesz Kisfaludy András és Bayer Zsolt dokumentumfilm-rendezőktől több alkotás is. Maronka Csilla színművésznő is megjelenik majd a képernyőn, a havi rendszerességgel jelentkező portré műsorával, ahol ismert színészekkel fog beszélgetni. A Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskola hallgatóinak is lesz lehetőségük kipróbálni magukat az önállóan jelentkező műsorukban. Minőségi változást szeptember elejétől várhatnak az Esztergom televízió nézői, a teljes arculatváltás a tervek szerint 2008. elejére fog befejeződni.

  • (forrás)