Igazgatóválasztás a Szent Istvánban

Igazgatóválasztás a Szent Istvánban

2009. 04. 02. 9:25

Március 24-én volt a Szent István Gimnázium igazgatói székére kiírt pályázat beérkezési határideje. Összesen négy pályamű érkezett, a lehetséges jelöltek közül hárman jelenleg is az iskola tanárai, egyikük maga az intézmény igazgatója. A Szigmédia és a Diákönkormányzat kérésére a pályázók közül hárman járultak hozzá, hogy pályázatukat nyilvánosságra hozzuk.

A négy pályázó tehát:

Daróczi József

2008 óta a Szent István Gimnázium informatikaszakos tanára, fél évig igazgatóhelyettese. Márciusban szakmai okok miatt lemondott tisztségéről, azóta tanárként dolgozik tovább.
Pályázatának letöltése

Fodorné Farda Éva

1996 óta a Szent István Gimnázium német nyelvi szakos óradó tanára, 2003-tól az iskola főállású dolgozója. Osztályfőnök, emellett minőségbiztosítási és mérés-értékelési szakértői feladatokat lát el.
Pályázatának letöltése

Kurnász László

2008 óta a Szent István Gimnázium igazgatója. Külsősként került a székébe, első éve után lemondott tisztségéről. Történelmet tanít a két hetedik osztályban.
Pályázatának publikálásához nem járult hozzá. (Letöltés: szig.djp.hu )

Urbán Erika

Külsős pályázó, korábban egy budapesti általános iskolában tanított magyart, később szociális segítőként dolgozott, jelenleg tanulószobát működtet.
Pályázatának letöltése

A Diákönkormányzat, az Iskolaszék, a Szülői Munkaközösség, valamint a tantestület és az iskolai dolgozók bizottságai élni kívánnak véleményezési jogukkal, melyhez 30 nap áll rendelkezésükre. A fenntartó ezután elvileg a véleményeket figyelembe véve mérlegel, majd várhatóan még áprilisban zárt testületi ülésen dönt az igazgató személyéről. Az iskolai testületek véleménye hamarosan elérhető lesz Szigmédián.

Forrás: szigmedia.com

Törölt felhasználó

2012. 09. 29. 18:04

A Fidesz –KDNP célja az oktatás visszafejlesztése, ellehetetlenítése! Ahol tudják, azonnal megteszik, ahol nem ott majd várnak egy kicsit, a látszat kedvéért.

2012. 09. 29. 14:41

Egy másik ismerős történet, ez is most zajlik:

http://index.hu/belfold/2012/09/28/fekete_ruhaban_lazadnak_a_telekis_diakok/

 

Úgy látszik a Fidesz mindenhol ugyanazt az alsóközépfost célozta meg magának amikor kádereket válogatott.

2012. 09. 28. 3:04

Ostobaság egy több generációs szerteágazó, hatalmas létszámú iskolai közösségi hálónak nekimenni, mert elképesztő láncreakciót indít be. Meggyesék még ma sem értik mi történt velük. Na de azon sem csodálkoznék, ha a tolvaj szarka is feltűnne újból, valahol igazgatóként.

2012. 09. 26. 12:29

Hihetetlen, hogy azután, hogy Meggyes itt belebukott egy ugyanilyen történetbe, még máshol más megélhetésiek belemennek ugyanabba a csak elveszthető harcba...

2012. 09. 26. 3:29

Igazgatóválasztás, név változtatás, politikusok és elit gimnázium, de ismerős történet. Sajnos egyet kell értsek saját magammal, amikor azt írtam, hogy a politikusok hatalom mániás klinikai esetek többek között. A legkártékonyabb fajta, mindent képesek tönkre tenni, elpusztítani, még a saját fészkükbe is beletojnak.

http://hvg.hu/itthon/20120925_40_ezer_alairas_kiborultak_Miskolcon_a_Fi#

2009. 04. 28. 23:19

Na azért nem kéne befeketíteni a helyzetet... :)

2009. 04. 28. 23:02

Mikor döntenek? Esetleg lehetne tartani egy szimpátiatüntetést Kurnász mellett:). Az tudjuk, hogy mindig befolyásolja a döntést:)

2009. 04. 23. 0:28

reffering to hídlap

Az igazgatói véleményezés kapcsán felmerült néhány érdekesség, ami közvetlenül nyilván nem juthat el bizonyos emberekhez, úgyhogy kénytelen vagyok ide bemásolni.

A múlt heti hídlapban olvashattuk: hidlap.hu

Ezért nyilván:
- reméljük, hogy Esztergom Város Önkormányzatának legalább olyan fontos a közoktatás, mint a vízügy
- egy igazgatót az ott tanulók és az ott dolgozók nagy többsége támogat
- emlékezhetünk, hogy anno 3% támogatta a jelenlegi igazgatót, ami kevesebb , mint a vízügyet nem támogató önkormányzatok aránya
- az iskola (akkori) igazgatóját és a volt igh-kat ugyanazon cél vezérelte: megteremteni a legjobb lehetöséget a diákoknak
- ám az önkormányzat fideszes képviselöi lesöpörték az asztalról a (szakmai) kérdést
- a város a saját jogszabályait írta felül, ami ugyancsak aggályos
- mint ismert, az egész történet a költözéstöl dotálódik
- az iskola nem kapott kielégítö válaszokat, nyárig nem volt biztos az elhelyezés
- az akadozó, végtelenségig nyújtott ügy mellett azonban nagyobb problémát jelenthet, hogy az önkormányzat tételesen kijelentette: a fenntartó felé kell elsösorban "teljesíteni", a szakmai kérdés másodlagos (vagy még annyira se számít) - a helyzetnek nem kedvez, hogy az iskola perifériára került, az igazgatói posztot pedig külsös pályázó nyerte el
- ezért félő, hogy egy esetleges rossz döntéssel Esztergom Város Önkormányzata elérné, hogy végképp elszálljon a lehetösége a Szent István Gimnáziumnak és az ebben a helyzetben lévő dolgozóknak (,diákoknak, szülöknek), hogy önállóan gondoskodhassanak az iskolájukról, védhessék meg saját igazukat, és hogy érdemi beleszólásuk lehessen az intézmény müködésébe

A végére csak annyit: "most akkor szólásszabadság van, nem?"

Törölt felhasználó

2009. 04. 15. 10:11

Kurnász pályázata: szig.djp.hu

Forrás: szig.djp.hu

2009. 04. 09. 17:18

Kurnász ismét igen jogkövető:)

2008. évi XXXI. törvény 5.§ - 2008. július 2-án hirdették ki

„Az intézményvezetői megbízásra benyújtott pályázat, a pályázattal kapcsolatosan - e törvény alapján véleményezésre jogosultak által - kialakított vélemény és a vélemény kialakításával kapcsolatos szavazás eredménye közérdekből nyilvános adat, amelyet a közoktatási intézmény honlapján, annak hiányában a helyben szokásos módon nyilvánosságra kell hozni.”

Jól értem, hogy ha nem hozza nyilvánosságra, akkor ez akár érvénytelenségi ok is lehet a pályázatára?

2009. 04. 06. 17:12

Ennek megvan a maga története (tavaly nyáron két ember nem izgulta agyon az angol emelt szóbelit, és ilyeneket alkotott :)). Amúgy meg az FW azért is jó, mert akár forwarded-ként is lehet értelmezni, és máris nem egyértelmű, hogy miről beszélünk.

2009. 04. 04. 20:08

Mr. FuckWedding ;)

2009. 04. 03. 14:13

A pályamunkákat, már amelyikhez hozzáfértem elolvastam. Nekem Kurnász Lászlóé tetszett a legjobban ! :-):-) A többiek "csak" pedagógusok.

2009. 04. 03. 6:52

Egy jóember az iwiwen:

Az biztos, szerintem kényesen fog ügyelni a testület a törvényességre. ( esetleg volt olyan amikor nem ügyelt rá?:))))) ) De azt már most jelzem: a MUNKÁLTATÓ DÖNTI EL KIVEL AKAR DOLGOZNI.

Vajon kivel akar majd?

2009. 04. 02. 22:01

P.Á.: Egy tanévig itt van, aztán megint nincs igazgatónk.

K.L.: Nem biztos, ha én bizonyítok, akkor beadom újra a pályázatot. Az önkormányzat új pályázatot ír ki a törvény szerint, én beadok egy új pályázatot és ha az önkormányzat úgy dönt, akkor én maradok, ez már szinte automatikus lesz.

S.D.: Tehát Ön már tudja, hogy fog-e pályázni...

K.L.: Igen, természetesen, én szeretnék, nem egy évre, hanem hosszú távra, mert most rövid távon gondolkodom, de...

Törölt felhasználó

2009. 04. 02. 21:15

Mert akkor olyanok is láthatnák, akiknek semmi közük nincs hozzá.

Törölt felhasználó

2009. 04. 02. 18:55

Azért nagyon érdekelne, hogy Kurnász miért nem meri vállalni a pályázatának nyilvánosságát!

2009. 04. 02. 16:49

AZért mondott le a "hős" mert így szólt a megegyezés Tomi urunkkal, hzy ő csak igáig vállalja...... Persze újra próbálkozhat.

2009. 04. 02. 10:29

Az igazgató ilyen szemérmes? Vagy attól fél, hogy valaki kijavítaná a hejjesírási hibáit?