Igazgatóválasztás a Szent Istvánban
Közélet
2009. ápr. 2.

<p>Március 24-én volt a Szent István Gimnázium igazgatói székére kiírt pályázat beérkezési határideje. Összesen négy pályamű érkezett, a lehetséges jelöltek közül hárman jelenleg is az iskola tanárai, egyikük maga az intézmény igazgatója. A Szigmédia és a Diákönkormányzat kérésére a pályázók közül hárman járultak hozzá, hogy pályázatukat nyilvánosságra hozzuk.</p>

A négy pályázó tehát:

Daróczi József

2008 óta a Szent István Gimnázium informatikaszakos tanára, fél évig igazgatóhelyettese. Márciusban szakmai okok miatt lemondott tisztségéről, azóta tanárként dolgozik tovább.
Pályázatának letöltése

Fodorné Farda Éva

1996 óta a Szent István Gimnázium német nyelvi szakos óradó tanára, 2003-tól az iskola főállású dolgozója. Osztályfőnök, emellett minőségbiztosítási és mérés-értékelési szakértői feladatokat lát el.
Pályázatának letöltése

Kurnász László

2008 óta a Szent István Gimnázium igazgatója. Külsősként került a székébe, első éve után lemondott tisztségéről. Történelmet tanít a két hetedik osztályban.
Pályázatának publikálásához nem járult hozzá. (Letöltés: szig.djp.hu )

Urbán Erika

Külsős pályázó, korábban egy budapesti általános iskolában tanított magyart, később szociális segítőként dolgozott, jelenleg tanulószobát működtet.
Pályázatának letöltése

A Diákönkormányzat, az Iskolaszék, a Szülői Munkaközösség, valamint a tantestület és az iskolai dolgozók bizottságai élni kívánnak véleményezési jogukkal, melyhez 30 nap áll rendelkezésükre. A fenntartó ezután elvileg a véleményeket figyelembe véve mérlegel, majd várhatóan még áprilisban zárt testületi ülésen dönt az igazgató személyéről. Az iskolai testületek véleménye hamarosan elérhető lesz Szigmédián.

Forrás: szigmedia.com

(forrás)