220 millió az esztergomi kórháznak
Gazdaság
2009. márc. 31.

<p>620 millió forint érkezik egészségügyi fejlesztésekre a kistérségbe, ebből 220 millió forint az esztergomi kórház sürgősségi osztályának.<br/> Az elmúlt időszakban két térségi projekt is európai uniós támogatáshoz jutott az esztergomi kistérségben – tájékoztatott Winkfein Csaba országgyűlési képviselő.</p>

Egyrészt a Közép-dunántúli Regionális Operatív program keretein belül a nyergesújfalui szakrendelő nyert négyszázmillió forint vissza nem térítendő uniós támogatást. Ez a beruházás méltó körülményeket teremtet annak az áldozatos munkának, amelyet a szakrendelő dolgozói végeztek az elmúlt évtizedekben egyre romló infrastrukturális feltételek között, ellátva mintegy tizenhétezer embert. A beruházás a tervek szerint 2010 első félévében készül el.

Szintén pályázati forráshoz jutott az esztergomi Vaszary Kolos Kórház sürgősségi osztálya a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program első fordulójában, amelynek összege kétszázhúsz millió forint. Winkfein Csaba szerint itt még hátra van egy második forduló, de amennyiben a kórház megfelelően kidolgozza a pályázatát a közreműködő szervezettel közösen, úgy ez a beruházás is megvalósulhat, javítva a térség ellátását. A pályázat keretein belül huszonhárom intézmény kapta meg a lehetőséget országosan, hogy fejlessze sürgősségi ellátását, mintegy tizenkét milliárd forint értékben.

(forrás)