Meggyes privatizálna

Meggyes privatizálna

2009. 03. 19. 22:59

Kampánykérdésekben semmi sem drága. Elvesznek az elvek is. Meggyes szolgai módon másolja le a kormány és Gyurcsány Ferenc PR fogásait. Nagy valószínűséggel ismét népszavazhat Esztergom. Most éppen a városi holding részvényeinek magánkézbe adásáról.

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Önkormányzat a városi holding részvényeinek meghatározott részét ingyenesen vagy rendkívül kedvezményesen átadja az esztergomi polgárok részére? – így fog szólni az a kérdés, amelyre az Európa Parlamenti választásokkal egyidőben válaszolhatnak Esztergom polgárai. Meggyes ismételten egy országos választásra ültette rá saját kezdeményezését, hogy némi esélye legyen az eredményességnek.

Két dologról lehet még érdemes beszélni:

A városi holding 2007-es mérlege 69 millió forintos veszteséget mutatott, a 2008-as mérleget még halandó ember nem látta. Ezt a városi „vagyont” szeretné Meggyes szétosztani a NÉP között. Akár ingyen is.

A Fidesz többször és több helyen is nyíltan jelezte: nemkívánatosnak tartja a privatizációt, ennek leállítására még a népszavazási kezdeményezés is szóba jött néhány évvel ezelőtt. Legutóbb az Új tulajdonosi program-ot bírálták erősen. Ahogy a fideszes Márton Attila fogalmazott: „az Új tulajdonosi program nem több, mint pr-akció, a "miniszterelnöki ötletelés" része, mert nem veszi figyelembe a valós gazdasági és társadalmi állapotokat. Az Új tulajdonosi program alapvetően elhibázott, mert az embereknek nincs pénzük, és a vállalkozások nem működőképesek.” Ezenkívül azt is kérdésként fogalmazta meg, hogyan lehet bármiféle tulajdonosi felelősséget szóba hozni, ha a kisrészvényesek semmilyen befolyással nem lesznek egy nagy cég működésére.

A jelek szerint ismételten elmondhatjuk: Meggyes szembe megy a Fidesz álláspontjával.

2011. 01. 10. 17:27

Utólag belegondolva , nem olyan nagy baj, hogy nem lettünk részvényesek a városi cégekben....

Törölt felhasználó

2009. 03. 30. 15:47

Marhaságot írtam ,bocs!

Törölt felhasználó

2009. 03. 30. 11:49

Törölt felhasználó

2009. 03. 30. 11:47

Első olvasatban ez általános előírásnak tünik,de megkeresem ,hogy mégegyszer elolvassam! Köszi!

Törölt felhasználó

2009. 03. 30. 11:32

A tv. szerint országos népszavazás az ami nem tartható, első olvasásra.

2009. 03. 30. 11:31

Igazán nem akarok fontoskodni,de a választási bizottság szerint EP- választással egyidejűleg semmiféle kérdésben népszavazás nem tartható! De hát kivéve a gyevi bíró....! No meg a törvények azért vannak,hogy legyen mit megszegni.

Eredeti méret

2009. 03. 30. 11:20

A Házbizottság (tagjai az országgyűlés elnöke és alelnökei valamint a frakcióvezetők) március 19-i ülésén dr. Szili Katalin a neki címzett levelemben foglalt kérés miatt kikérte a frakciók képviselőinek véleményét arról, hogy a Választási törvény módosításával elképzelhetőnek tartják-e, hogy június 7-én az EP választással egy időben lehessen megtartani a népszavazást.

A frakciók képviselői nem támogatták a kérést. Indok (idézem): fontosnak tartják, hogy más megfontolás ne befolyásolja a választópolgárt döntésének kialakításában. Felháborító …

www.seresmaria.hu

Most akkor vajon Puci ötletéről lehet népszavazást tartani az EP választással egyidőben?

Törölt felhasználó

2009. 03. 23. 17:08

Pedig az hittem, hogy minden veszteséget bemenekítettek oda. :)

Törölt felhasználó

2009. 03. 22. 21:33

A fürdő tudtommal nem tagja a holdingnak.

2009. 03. 22. 21:30

Leírják az élményfürdő éves bevételét. Ez az egyetlen szám a fürdővel kapcsolatban, ami nagyobb, mint nulla.

2009. 03. 22. 20:48

Vajon milyen információk alapján fognak szavazni a polgárok? Mindenkinek elküldik a 2008-as mérleget, üzleti jelentést (mint jövendő tulajdonostól, nem tagadható meg az információ semmilyen üzleti titokra való hivatkozással), hosszú távú üzleti tervet?

Eredeti méret

Törölt felhasználó

2009. 03. 22. 7:32

Székhely: Táncsics Mihály utca 5.

Ez az Aquasziget címe. Szerintem ez hiánypótló szolgáltatás, hiszen az ember gyakran érez elfojthatatlan vágyat egy csúszdázás és egy szaunázás között holmi fénymásolásra :)

Törölt felhasználó

2009. 03. 21. 21:02

Mi a fészkes fenét várunk ezektől a cégektől, amikor az építőipari cégünk a fénymásolást hirdeti, mint szolgáltatását fél oldalon a városi újságban?

Nem tudom milyen árakkal lehet hirdetni a Hídlapban, de biztos vagyok benne, hogy néhány oldalt le kell fénymásolni érte.

A Hídlap médiaajánlata ( hidlap.hu ) egy vicc. Nem merik kiírni az árakat? Vagy személyre vannak szabva?

2009. 03. 21. 20:54

Nem tudom jól emlékszem-e,hogy ezeket a cégeket nem Kósa Lajos inspirálására alapították ? Vagy ez a város üzemeltetésére vonatkozott csak?Mert állítólag Debrecenben ez a módi bevált!

2009. 03. 21. 19:29

Nagyon ügyes! Gondolom a "meghatározott rész" alatt nem a holding többségi tulajdonát kell értenünk. Márpedig ekkor akár ingyenesen,vagy kedvezményesen, akár piaci áron értékesítené a Város a részvényeket, a "kis részvényeseknek" semmi beleszólásuk sem lenne a működtetésbe. Ha pedig az eddigi "eredményes" működést nézem, a holding csak veszteséget termelt a városnak. A veszteség finanszírozására a jövőben két lehetősége lenne: 1. A részvényesek részvényértékük arányában járulnának hozzá a veszteség megfizetéséhez, azaz a veszteség majd felét az esztergomi polgároknak kellene megfizetni. A Város így megtakaríthatna egy jelentős összeget a város polgárainak kárára, akik továbbra sem szólhatnának bele a működtetésbe. 2. Ha a "kis részvényesek" nem lennének hajlandók finanszírozni a veszteséget, akkor a Városnak kellene tőkeemeléssel állnia az egész veszteséget, ami néhány év alatt a részvények teljes elértéktelenedését eredményezheti. Ez az igazi "adtam is meg nem is", de a választásokhoz még jól jöhet. Nagyon ügyes húzás, kezdem értékelni Honatyáink közgazdasági fejlődését. Kár, hogy ezzel a húzással is az esztergomi polgárokat akarják megvezetni. Persze Ők úgy fogják beállítani, hogy mindez az ő érdekükben történik.

2009. 03. 21. 9:35

Olvasva a linket ha jól értem akkor a befizetett adóforintokbol létrehozott felesleges és veszteséges cégeket adnák ajándákba a városlakoknak .Köszi de én megvárnám még nyereségesek lesznek és még akkor sem biztos hogy kérek ebböl a sütiböl.Egyébként igy is ugy is az adózók pénzéböl működnek ,nem értem ezt az egészet .

gömbicica

2009. 03. 21. 9:05

Belehallgattam az egominfos, ünnepi felvételbe. Egy beszédtechnikával foglalkozó tanár igazán jelentkezhetne valamelyik iskolából, és megtanithatná normális kommunikációra az alporgármesterünket. Már bocsánat.(Bár van ilyen számomra érthetetlen közszereplő, a neve most nem jut eszembe, elég nagy darab, szemüveges, állandóan szuszogósan beszélő, engem borzasztóan idegesitő férfiu, reggeli beszélgetős müsorban néha elkapom a tv-ben, ki is kapcsolom ) Ha én ilyen tisztet látnák el, az első alkalommal, mikor is szembesülnék ilyesféle fogyatékosságommal, pénzt, időt nem kimélve rohannák, és keresnék valakit, aki megtanit beszélni ugy, ahogy egy közszereplőnek illik. Ami a mindennapi életben normális, és nem feltünő, itt nagyon kiütközik sajnos. Én elég hadarva beszélek, az engem ismerőknek nem okoz gondot, de közszereplésnél már problémát okozna.

Törölt felhasználó

2009. 03. 20. 19:30

Pontosan ezt akartam mondani, mert eddig a főnők nélkül egy pisszenés sem lehetett! Vagy tán a válság miatt egyre apadó jövőbeli adóforintok hiánya előre vetiti a sötétebb jövőt!Próbálkozunk,próbálkozunk?

Törölt felhasználó

2009. 03. 20. 19:26

Kizártnak tartom, hogy bármelyiküknek lenne egyetlen önálló gondolata is. Max. ha nem jön be, akkor nem a vezír sajnálkozik...

2009. 03. 20. 19:26

Na ja , és honnan a kétségbeesett "isteni" sugallat?