Meggyes privatizálna

Meggyes privatizálna

2009.03.19. 23:59

Kampánykérdésekben semmi sem drága. Elvesznek az elvek is. Meggyes szolgai módon másolja le a kormány és Gyurcsány Ferenc PR fogásait. Nagy valószínűséggel ismét népszavazhat Esztergom. Most éppen a városi holding részvényeinek magánkézbe adásáról.

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Önkormányzat a városi holding részvényeinek meghatározott részét ingyenesen vagy rendkívül kedvezményesen átadja az esztergomi polgárok részére? – így fog szólni az a kérdés, amelyre az Európa Parlamenti választásokkal egyidőben válaszolhatnak Esztergom polgárai. Meggyes ismételten egy országos választásra ültette rá saját kezdeményezését, hogy némi esélye legyen az eredményességnek.

Két dologról lehet még érdemes beszélni:

A városi holding 2007-es mérlege 69 millió forintos veszteséget mutatott, a 2008-as mérleget még halandó ember nem látta. Ezt a városi „vagyont” szeretné Meggyes szétosztani a NÉP között. Akár ingyen is.

A Fidesz többször és több helyen is nyíltan jelezte: nemkívánatosnak tartja a privatizációt, ennek leállítására még a népszavazási kezdeményezés is szóba jött néhány évvel ezelőtt. Legutóbb az Új tulajdonosi program-ot bírálták erősen. Ahogy a fideszes Márton Attila fogalmazott: „az Új tulajdonosi program nem több, mint pr-akció, a "miniszterelnöki ötletelés" része, mert nem veszi figyelembe a valós gazdasági és társadalmi állapotokat. Az Új tulajdonosi program alapvetően elhibázott, mert az embereknek nincs pénzük, és a vállalkozások nem működőképesek.” Ezenkívül azt is kérdésként fogalmazta meg, hogyan lehet bármiféle tulajdonosi felelősséget szóba hozni, ha a kisrészvényesek semmilyen befolyással nem lesznek egy nagy cég működésére.

A jelek szerint ismételten elmondhatjuk: Meggyes szembe megy a Fidesz álláspontjával.

2011.01.10. 18:27

Utólag belegondolva , nem olyan nagy baj, hogy nem lettünk részvényesek a városi cégekben....

2009.03.30. 17:47

Marhaságot írtam ,bocs!

2009.03.30. 13:49

2009.03.30. 13:47

Első olvasatban ez általános előírásnak tünik,de megkeresem ,hogy mégegyszer elolvassam! Köszi!

2009.03.30. 13:32

A tv. szerint országos népszavazás az ami nem tartható, első olvasásra.

2009.03.30. 13:31

Igazán nem akarok fontoskodni,de a választási bizottság szerint EP- választással egyidejűleg semmiféle kérdésben népszavazás nem tartható! De hát kivéve a gyevi bíró....! No meg a törvények azért vannak,hogy legyen mit megszegni.

2009.03.30. 13:20

A Házbizottság (tagjai az országgyűlés elnöke és alelnökei valamint a frakcióvezetők) március 19-i ülésén dr. Szili Katalin a neki címzett levelemben foglalt kérés miatt kikérte a frakciók képviselőinek véleményét arról, hogy a Választási törvény módosításával elképzelhetőnek tartják-e, hogy június 7-én az EP választással egy időben lehessen megtartani a népszavazást.

A frakciók képviselői nem támogatták a kérést. Indok (idézem): fontosnak tartják, hogy más megfontolás ne befolyásolja a választópolgárt döntésének kialakításában. Felháborító …

www.seresmaria.hu

Most akkor vajon Puci ötletéről lehet népszavazást tartani az EP választással egyidőben?

2009.03.23. 18:08

Pedig az hittem, hogy minden veszteséget bemenekítettek oda. :)

2009.03.22. 22:33

A fürdő tudtommal nem tagja a holdingnak.

2009.03.22. 22:30

Leírják az élményfürdő éves bevételét. Ez az egyetlen szám a fürdővel kapcsolatban, ami nagyobb, mint nulla.

2009.03.22. 21:48

Vajon milyen információk alapján fognak szavazni a polgárok? Mindenkinek elküldik a 2008-as mérleget, üzleti jelentést (mint jövendő tulajdonostól, nem tagadható meg az információ semmilyen üzleti titokra való hivatkozással), hosszú távú üzleti tervet?

2009.03.22. 8:32

Székhely: Táncsics Mihály utca 5.

Ez az Aquasziget címe. Szerintem ez hiánypótló szolgáltatás, hiszen az ember gyakran érez elfojthatatlan vágyat egy csúszdázás és egy szaunázás között holmi fénymásolásra :)

2009.03.21. 22:02

Mi a fészkes fenét várunk ezektől a cégektől, amikor az építőipari cégünk a fénymásolást hirdeti, mint szolgáltatását fél oldalon a városi újságban?

Nem tudom milyen árakkal lehet hirdetni a Hídlapban, de biztos vagyok benne, hogy néhány oldalt le kell fénymásolni érte.

A Hídlap médiaajánlata ( hidlap.hu ) egy vicc. Nem merik kiírni az árakat? Vagy személyre vannak szabva?

2009.03.21. 21:54

Nem tudom jól emlékszem-e,hogy ezeket a cégeket nem Kósa Lajos inspirálására alapították ? Vagy ez a város üzemeltetésére vonatkozott csak?Mert állítólag Debrecenben ez a módi bevált!

2009.03.21. 20:29

Nagyon ügyes! Gondolom a "meghatározott rész" alatt nem a holding többségi tulajdonát kell értenünk. Márpedig ekkor akár ingyenesen,vagy kedvezményesen, akár piaci áron értékesítené a Város a részvényeket, a "kis részvényeseknek" semmi beleszólásuk sem lenne a működtetésbe. Ha pedig az eddigi "eredményes" működést nézem, a holding csak veszteséget termelt a városnak. A veszteség finanszírozására a jövőben két lehetősége lenne: 1. A részvényesek részvényértékük arányában járulnának hozzá a veszteség megfizetéséhez, azaz a veszteség majd felét az esztergomi polgároknak kellene megfizetni. A Város így megtakaríthatna egy jelentős összeget a város polgárainak kárára, akik továbbra sem szólhatnának bele a működtetésbe. 2. Ha a "kis részvényesek" nem lennének hajlandók finanszírozni a veszteséget, akkor a Városnak kellene tőkeemeléssel állnia az egész veszteséget, ami néhány év alatt a részvények teljes elértéktelenedését eredményezheti. Ez az igazi "adtam is meg nem is", de a választásokhoz még jól jöhet. Nagyon ügyes húzás, kezdem értékelni Honatyáink közgazdasági fejlődését. Kár, hogy ezzel a húzással is az esztergomi polgárokat akarják megvezetni. Persze Ők úgy fogják beállítani, hogy mindez az ő érdekükben történik.

2009.03.21. 10:35

Olvasva a linket ha jól értem akkor a befizetett adóforintokbol létrehozott felesleges és veszteséges cégeket adnák ajándákba a városlakoknak .Köszi de én megvárnám még nyereségesek lesznek és még akkor sem biztos hogy kérek ebböl a sütiböl.Egyébként igy is ugy is az adózók pénzéböl működnek ,nem értem ezt az egészet .

2009.03.21. 10:05

Belehallgattam az egominfos, ünnepi felvételbe. Egy beszédtechnikával foglalkozó tanár igazán jelentkezhetne valamelyik iskolából, és megtanithatná normális kommunikációra az alporgármesterünket. Már bocsánat.(Bár van ilyen számomra érthetetlen közszereplő, a neve most nem jut eszembe, elég nagy darab, szemüveges, állandóan szuszogósan beszélő, engem borzasztóan idegesitő férfiu, reggeli beszélgetős müsorban néha elkapom a tv-ben, ki is kapcsolom ) Ha én ilyen tisztet látnák el, az első alkalommal, mikor is szembesülnék ilyesféle fogyatékosságommal, pénzt, időt nem kimélve rohannák, és keresnék valakit, aki megtanit beszélni ugy, ahogy egy közszereplőnek illik. Ami a mindennapi életben normális, és nem feltünő, itt nagyon kiütközik sajnos. Én elég hadarva beszélek, az engem ismerőknek nem okoz gondot, de közszereplésnél már problémát okozna.

2009.03.20. 20:30

Pontosan ezt akartam mondani, mert eddig a főnők nélkül egy pisszenés sem lehetett! Vagy tán a válság miatt egyre apadó jövőbeli adóforintok hiánya előre vetiti a sötétebb jövőt!Próbálkozunk,próbálkozunk?

2009.03.20. 20:26

Kizártnak tartom, hogy bármelyiküknek lenne egyetlen önálló gondolata is. Max. ha nem jön be, akkor nem a vezír sajnálkozik...

2009.03.20. 20:26

Na ja , és honnan a kétségbeesett "isteni" sugallat?