1:1
Sport
2009. márc. 14.

<p>Még március elején elismeréseket nyújtottak át Komárom-Esztergom Megye legeredményesebb sportolóinak. A díjazottak közt volt Erős Gábor labdarúgói játékvezető asszisztens is, a Polgári Esztergomért Egyesület alapító tagja.</p>

Több évtizedes hagyomány már, hogy az elmúlt esztendőben kiemelkedő teljesítmény nyújtott sportolók, edzők és csapatok elismerésben részesülnek. A sportágakat nem lehet egyforma mércével mérni, a teljesítményeket nem lehet összehasonlítani. Idén is egy sportvezetőkből álló bizottság tett javaslatot a díjazottak személyére rangsor felállítása nélkül. A döntés nem volt egyszerű most sem. Sportolóink tovább öregbítették szűkebb hazánk hírnevét, hiszen azon túl, hogy valamennyien bajnokai korosztályuk versenyeinek, nemzetközi téren is kiemelkedő eredményeket értek el.

Az esztergomi díjazottak

  • ESZTERGOMI VITÉZEK RUGBY SE
  • MOLNÁR MÓNIKA, Esztergomi Kick-box SE
  • KREMPF RÉKA, Esztergomi Kick-boksz SE

Kassai Viktor és Erős Gábor a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat különdíját vehette át dr. Völner Páltól, a Megyei Közgyűlés fideszes elnökétől.

 

Kassai Viktor labdarúgó játékvezető és Erős Gábor labdarúgó játékvezetői asszisztens sporttársakat nagy megtiszteltetés érte, mikor több éves kiváló játékvezetői tevékenységük elismeréseként meghívást kaptak a XXIX. Nyári Olimpiai Játékokra és ott közreműködhettek. Teljesítményük elismeréseként - pályafutásuk egyik csúcsaként - az Argentína - Nigéria labdarúgó olimpiai döntő vezetésével bízták meg őket, melyet sikeresen teljesítettek.

 

Forrás: www.kemoh.hu

Esztergom nem díjazta

Érdekességként megemlíteném, hogy Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Korányi József-díj „Esztergom Sportjáért" kitüntetés adományozásával ismeri el azoknak a sportolóknak a tevékenységét, akik Esztergom sportélete terén kiemelkedő eredményeket értek el.

Erős Gábort szülővárosa nem tartotta 2008-ban érdemesnek arra, hogy eme kitüntetésben részesítse, annak ellenére sem, hogy a jelöltek listáján még szerepelt a neve.

(forrás)