Fizessen aki hibázott!
Közélet
2009. márc. 12.

<p>Horváth Mihály önkormányzati képviselő nyílt levele Meggyes Tamáshoz<br/>Müller doktor behajtási engedélyének kiadása 4 év pereskedésbe, 2,8 millió forint pénzbírságba és ki tudja mennyi perköltségbe került a városnak.</p>

A gazdasági válságtól függetlenül is megengedhetetlen, hogy egy ilyen egyszerű ügy évekig tartó pereskedésbe torkolljon és méginkább elfogadhatatlan, hogy feleslegesen dobjuk ki az ablakon az adófizetők pénzét.

Felszólítom Meggyes Tamást, hogy amennyiben a város ezeket a büntetéseket – amelyek a behajtási engedély kiadásának elhúzódásából fakadtak – már megfizette a bíróságnak, úgy haladéktalanul fizesse be ezt az összeget az Önkormányzat kasszájába, amennyiben pedig még nem fizettük ki, úgy azt a saját magánvagyonából tegye meg, mert egyértelműen ő hibáztatható a be nem tartott bírósági ítéletek miatt!

Az értelmetlenül évekig elhúzott ügyet nem lehet egy titokban – a média teljes mellőzésével – kiadott engedéllyel elintézni! Meggyes Tamásnak vállalnia kell a felelősséget az általa irányított városháza intézkedései és hibái miatt!

Horváth Mihály
Önkormányzati képviselő
A Polgári Esztergomért Egyesület alapító tagja

(forrás)