Miért vágták ki a Kis-Duna sétányon a fákat?

Miért vágták ki a Kis-Duna sétányon a fákat?

2009. 03. 07. 18:22

Nem tudom, majd ti leírjátok:)

2009. 06. 28. 1:05

Ismerős a probléma? Barátaink a fák?????

http://holdrablo.blog.hu/2009/06/26/erted_hentelunk_nem_ellened

 

2009. 04. 03. 14:16

Kéne egy ilyen: www.youtube.com

Törölt felhasználó #43

2009. 04. 03. 10:15

Azért vágták ki a fákat, mert a debreceni modellt követi Esztergom!

holdrablo.blog.hu

gömbicica

2009. 03. 23. 20:36

Hát a Sissay köz nekem is elkeni a számat ahányszor arra megyek.(inkább elkerülöm, be sem nézek). Már vizionálom a rengeteg parkolót amivel megkinálják ezt a kis közt. Szomoru vagyok. :-((

2009. 03. 23. 17:10

Telepítünk gyümölcsöst, az bőven fedezi az összes fát. Előre a kő- és betonsivatagért!

2009. 03. 23. 16:25

Csak most olvastam a beírást! Nagyon tetszett! Azért remélem ,hogy a lepke a mai gyereknek is tetszik! De a valóság az hogy a fiatalok elmentek egy időre amig az öregek kihalnak,aztán újra fiatalok jönnek,majd ők is kihalnak és így tovább! De én szerencsés voltam,mert a tér akkor épült és szinte mindenki fiatal volt,ilyen itt többé nem lesz, mert a fokozatosság elve érvényesül!

Eredeti méret

Törölt felhasználó #43

2009. 03. 23. 16:02

Ma mentem végig a Sissay közön, elkeserítő látvány volt, hogy az összes - több tucat - fát kivágták. Ráadásul ha jól láttam, a döntő többségük egészséges volt.

Jó lenne, ha végre egy városházi tótumfaktum leereszkedne közénk, és magyarázatot adna erre a barbár akcióra!!!

gömbicica

2009. 03. 18. 20:27

Szerinted megtanitotta őket erre valaki? Lepke nem mozgat már fantáziát, bogár meg biztosan: pfujjjj ne nyulj hozzá!

Megöregedett a tér? Fiatal lesz a liget :-))

www.youtube.com

1. Miénk itt a tér, mert mi nőttünk itt fel, A ház is a miénk, mert mi viseljük el, Nekünk kevés fény jut, árnyékból van több, Sötét szobánkban a pók rossz hálót köt.

R. Miénk itt a tér, miénk itt a tér.

2. A mi udvarunkban csak ecetfa nő, A lépcsőn melyen járunk, elkopott a kő, Miénk itt a tér, mert mi nőttünk itt fel, Ismerős a fütty, és egymásnak felel.

R.

3. Csavarogtunk mi már sokszor délután, Ápolt kerteken, hol elfeküdt a nyár, És ha este lett és indultunk haza Visszafogadott minket ott a tér dala.

2009. 03. 18. 19:16

Ami azt illeti a Béke téren ültettek egy csomó fát,ha megmarad akkor néhány év múlva egy hejre kis liget lesz az ott lakóknak! A baj csak az,hogy a legfontosabb hiányzik, a gyermek zsivaj! Szt.Miklós ide ,Szt. M. oda,nem rohangálnak a gyerekek a dühöngőbe, nem szaladgál senki a fűben a lepkék bogarak után boldogan,nem napozik senki ,ki gyermeket vár,ki gyermeket napoztat ,sajnos! A megöregedetteké lett a tér! Talán mire a fák megnőnek,talán.............

2009. 03. 14. 19:38

Ebben neked tökéletesen igazad van ,de mit lehessen tenni ha egyszer a Tominak egyébként sem setszettek azok a fák . Hogy a parkoló órát ellopták vagy leszerelték azt nem tudom ,de ha az utóbbi történt akkor már a táblákat is eltüntethették volna mert zavaró .

Eredeti méret

2009. 03. 14. 17:02

(...) útfelújítás és parkoló építési céllal vágják a fákat (...) okkal többet ültetnek ősszel mint amennyit most kivágnak.

Ez nevetséges. Az útfelújítás miatti fakivágás még akár logikus is lehet, ha ugyanoda ültetik majd az új fákat, no de ha az új parkolók miatt van útban az a fa, akkor a környezetét nem fogja vígasztalni, hogy helyette valahol máshol ültetnek többet!

Eredeti méret

2009. 03. 14. 16:58

a parkoló óra viszont már nincs ott csak a talapzata a négy csavarral.

Nocsak, már a parkolóórát is lopják? :)

2009. 03. 12. 17:06

Érezvén egy kis reakciót hozzászólásomra, hagy ragozzak tovább. Tavaly Brüsszelben fókák érdekében nagy tüntetés zajlott. A televízióban látszott, hogy magyarok is vannak a résztvevők között,mert a nemzetiszínű zászlónkat nyilván mi vittük oda. Eljutottunk Brüsszelig, de itt Esztergomban süket fülekre talál, ha valaki a természet, a közterület rombolása miatt szót emel. / Már én is próbálkoztam./ Mindhiába. Nem azért, de már kisebb inditatásból is volt nagy ribillió a városban. Úgy látom, hogy itt nincs gazdája igazán a közügyek eme szeletének sem. Nincs igazán elkötelezettje a természet védelmének. Az, hogy a lakótelepeken füvet KELL nyírni, az szerintem nem meríti ki a természet szeretetének megnyilvánulását, főleg azért sem mert kényszertevékenységről van szó. Igaz is: ki ápolja, ki törődik a város környezetével tevőlegesen? Nem sokan, mert nem látszik a közterületeken.Na egyenlőre nem bonyolítom tovább a kérdést. Hajrá zöldek, hajrá természetvédők! Vagy nincsenek? Igaz iroda az van!

Törölt felhasználó #43

2009. 03. 12. 15:32

A Sissay közben is útban voltak a fák.

2009. 03. 12. 15:22

A Jókai külső felén is kivágtak minden fát. A Kis-Duna parton kivágott fák 10-15 évesek lehettek és egészségesek voltak. Meg kell nézni a vágási felületet.

gömbicica

2009. 03. 12. 13:05

mi az oka, talán van valaki e-fórumon, aki tudja, és van bátorsága közzé tenni a városlakók ilyen hallgatag magatartásának mélyebbről fakadó okát,/okait/ ?

Az ilyen miértekre keressük a választ már 2006-óta először az egominfo.hu-n, most meg itt a szeretgomon.

Van amiben történik változás!!!!, van amibe beletörik a bicska. De bicskabőség van, igy ha egyszer beletörik, majd veszünk egy másikat. Csak lesz valami .. Ha egyre többen leszünk, talán többre is jutunk.

2009. 03. 12. 10:29

Éppen most ajánlottak felvágott tűzifát vételre, kedvezményes áron. " Már itt van, nem kér az enni" volt az ajánlók rábeszélő próbálkozása. Fura. A fából szinte izzadt a víz, olyan friss volt. Ügyes! " Vágjátok ki, és kínáljátok a lakosságnak " -az övék, vegyék meg -! Rossz májú megjegyzés bocs.

2009. 03. 12. 10:17

Valamit nem értek. Jogosan háborog, aki háborog. De szép számmal vannak olyan esztergomiak, és városon kívüliek, akiknek szinte tetszik ez a városi fák tarvágása. Az erdős területeken végzett irtást sem engedélyezik többségében tarrá vágással. Most kérdezem, hogy / városunk életének minden területe, az itt lakók érdekének ellenében működik, vagy vegetál, és azon kívül, hogy háborgunk, konfrontálódunk, megyünk, fejjel a falnak, kihívjuk magunk ellen a sorsot, de hagyja a város, hogy ez az apparátus tegye tovább a városrontó tevékenységét. / miért, mi az oka, talán van valaki e-fórumon, aki tudja, és van bátorsága közzé tenni a városlakók ilyen hallgatag magatartásának mélyebbről fakadó okát,/okait/ ? Addig, amíg "csak itt fórumozunk" és azok akiknek az érdekében mindez történik a háttérből látják, /talán még csak nem is nézik, mert csak hallják félremagyarázva / és várnak, kivárnak, addig mi továbbra is kevesen leszünk, amíg a jelenlegi városvezetés prosperál. Na de fel a fejjel, csak így tovább! Nincs ok csüggedésre.

gömbicica

2009. 03. 11. 17:46

TEgnap és ma is kisteherautóról tüzifát kináltak eladásra a Budapesti utcában. Csak nem....??

2009. 03. 11. 11:14

Kedves Boldizsár! Félreértettél, én nem törvényhelyekre hivatkoztam, csupán az erdőket féltő, kutató botanikusok véleményét továbbítottam, akik szerint az akác erdőszerű további telepítése nemkívánatos, előnyben kell részesíteni az őshonos fajtákat.Utak mentén, közparkokban továbbra is helye van az akácnak. Még egyértelműbben: soha nem támogatnám egyetlen fa kivágását sem, ha az elkerülhető.