Gyász
2009. 03. 04.

Csak egy csokor virágot vihettünk.

5 éves kisfiút és 27 éves édesapát temettek tegnap egy koporsóba Tatárszentgyörgyön.. Fájdalommal helyeztük a soha nem felejthető ravatalra virágainkat.

Nem szólaltak meg országszerte az autók,vonatok kürtjei, nem kongtak a lélekharangok.

Csend volt. Lefátyolozott tavaszi napsütés. Mélységes gyász a szívünkben.

Gyász a galádul letört kicsi életért, hőssé vált édesapáért.

Követeljük, hogy megismerjük a gyilkosokat! Elnyerjék büntetésüket!

Van még lejjebb Magyarország?

A Magyar Demokrata Fórum Esztergomi és Dorogi Szervezete

2009. 03. 04.

Egy gyermek életének kioltására nem lehet megfelelő semmilyen indok! Még egy felnőtté sem!

Sajnos, amíg a politika ezt megengedi, illetve a belső feszültségeket engedi ennyire elfajulni, addig nem tudthatjuk, hogy elég mélyen van-e Magyarország. Sajnos mindig van lejjebb, amíg egyesek azt gondolják magukról, hogy joguk van mások nevében ítéletet mondani életről-halálról. Testi és lelki értelemben egyaránt.

Mindenesetre el kell gondolkodnunk mindannyiunknak, hogy a saját életünkben mennyire engedünk annak a csábításnak, hogy magunkat előbbrevalónak, jobbravalónak higgyük mások kárára. Ami kicsiben mindannyiunkban lakozik, az tör elő nagyban ott, ahol ki tud törni. Figyelmeztetés ez mindenkinek, hogy a felgyülemlő harag ölni képes! Gyűl-ölet - ahogy a magyar nyelv szemléletesen kifejezi.

Mindannyian tehetünk azért, hogy ennek véget vessünk. Kezdjük el a világot aszerint látni és tetteinket, gondolatainkat aszerint irányítani, hogy a kölcsönös béke elérése és fenntartása legyen a legfontosabb: magánéletben, üzletben, politikában....mindenhol. Akkor nem lesz (annyi) harag, és akkor nem lesz gyűl-ölet.