Diplomaosztó a tatabányai főiskolán
Közélet
2009. márc. 1.

<p>Szombaton diplomaosztót tartottak a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján. A rendezvényen a tatabányai és budapesti tagozat végzősei közül 58 fő vette át diplomáját és a MÜTF jelképének számító arany kitűzőt.</p>

Dr. Kandikó József rektortól tanulmányi eredménye és főiskolai tevékenysége elismeréséül kitüntetéses oklevelet vehetett át Köpeczi-Nagy Zita. Az eseményen két jelenlegi hallgató, Marton Gergő és Samu Gábor kapta meg az "Alapítvány Diákja" címet és az ezzel járó ösztöndíjat.

A főiskolán a bolognai rendszerű képzés bevezetése óta tartanak évente két diplomaosztót, így a képzés igazodik azokhoz a diákokhoz, akik a tanulás mellett dolgozva, nem a szokásos nyári félévben végeznek tanulmányaikkal.

A pesti és a tatabányai tagozaton a mosatni félévben összesen 141 fő tett záróvizsgát, akik most nem kaptak diplomát, azok a hiányzó nyelvvizsgák letétele után kaphatják meg oklevelüket.

A főiskolára 2008 szeptemberében összesen 537 diákot vettek fel. A MÜTF a tanévnyitón huszonöt laptopot ajándékozott a legtöbb ponttal rendelkező hallgatóknak, akik első helyen az intézményt jelölték meg felvételi lapjukon.

A 17. tanévét megkezdő főiskolán közgazdasági szakok mellett szeptembertől mechatronikai és energetikai mérnökasszisztens-képzést indítanak Tatabányán, együttműködve a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel. Az intézmény gazdaságtudományi felsőfokú szakképzési kínálatát is megújította, nemzetközi szállítmányozási és logisztikai ügyintézői és európai uniós üzleti szakügyintézői képzéseket indítottak.

A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája 17 éve 96 diákkal indult Tatabányán, ma a városban 1200 hallgatót képeznek, 800 fős tagozatot tartanak fent Budapesten, valamint 400 hallgatójuk van Székelyudvarhelyen, ahol tíz éve tartanak fent kihelyezett tagozatot.

(forrás)