111,5 milliós támogatás az UD közeli VÉDVÁR Zrt-nek

111,5 milliós támogatás az UD közeli VÉDVÁR Zrt-nek

2009. 02. 26. 21:35

Egy napirendi pontos rendkívüli testületi ülés keretein belül, az Esztergomi Városőrség felállításáról döntött az esztergomi testület. 2009. évre 111,5 millió forintos vissza nem térítendő céltámogatást is megszavaztak a cégnek.

Az utolsó utáni pillanatban összetrombitált rendkívüli ülésen 14 képviselő jelent meg. A határozati javaslatot a kötelező fideszes igeneken felül még Kinál Katalin (MDF) és Mihályi László ( Vállalkozók Pártja) képviselők támogatták. A döntés ellen egyedül Nyíri Attila (MSZP) szavazott. Így 13:1 ellenében a testület elfogadta Meggyes Tamás polgármester előterjesztését.

A VÉDVÁR Zrt. két részvényese a városi tulajdonú Strigonium Zrt., illetve az UD-ügyből ismert Horváth József egykori titkosszolga érdekeltségében álló North Atlantic Protector Kft.

A Zrt. vezetője az a Morvai Tamás, aki az UD Zrt. felügyelőbizottsági tagja is. A Nemzetbiztonsági Hivatal ellene is tett már feljelentés. A gyanú szerint az informatikai know-how-t vitték az üzletbe, amihez az NBH adatai szerint megnyertek állományban lévő rendőrtiszteket is. Utóbbiaknak főképp lehallgatások, telefonos híváslisták beszerzésében szántak szerepet. Mindezen túl kapcsolatokat építettek a pénzügyőrségen és az adóhatóságnál is.

Annak fényében, hogy épp a napokban került napvilágra az NBH feljelentése Meggyes Tamás ellen az UD-vel való kapcsolatai miatt, igen bátor döntés ez az újabb 111,5 millió forintos támogatás a közös cégnek.

Mint emlékezetes, tavaly – a jogelőd – EVÉD Kft feltőkésítésére 215 millió forintot áldozott a város vagyonkezelő cége a Strigonium Zrt.

2009. 06. 05. 20:01

Az országos politikai botrány miatt a 2007-ben még milliárdos forgalmú cég elvesztette megrendeléseit, és tönkrement. Tóth János az Indexnek azt mondta, hogy az UD tulajdonosai az őket ért üzleti hátrányok miatt kártérítési pereket kezdeményeznek

 

http://index.hu/belfold/2009/06/05/david_ibolyatol_100_milliot_ker_az_ud/

 

 

Törölt felhasználó #43

2009. 03. 12. 20:14

Nem mindenki boldog felhőtlenül ettől a Védvár Zrt-től. A cég erősen szívja elfele a kuncsaftokat a városi vagyonvédelmi cégektől. Első körben a városi vagy ahhoz közeli cégeknek kellett áttérniük az ő szolgáltatásaikra. Így támogatjuk a helyi vállalkozásokat? Érdekes.

2009. 03. 05. 23:47

Kedves Zoli!

Nem a munkakör elnevezése, hanem a végzett tevékenység a lényeges. Lásd a 2005. évi CXXXIII. tv vonatkozó szakaszát

74. § E törvény alkalmazásában: 1. személy- és vagyonvédelmi tevékenység: a) ingatlan, illetve ingóság őrzése; b) rendezvény biztosítása; c) szállítmány kísérése, pénz és érték szállítása; d) természetes személyek életének és testi épségének védelme; e) a vagyonvédelmi biztonságtechnikai, mechanikai vagyonvédelmi rendszerek tervezése, telepítése, szerelése, üzemeltetése, felügyelete, javítása, karbantartása, ideértve az elektronikus gépjárművédelem, a rögzítés nélküli, megfigyelési céllal üzemeltetett vagy - törvény felhatalmazása alapján - a hang- vagy képrögzítést is lehetővé tevő elektronikus megfigyelőrendszer (térfigyelés), továbbá a beléptető rendszer, a betörésjelző rendszer létesítésének, karbantartásának, illetve a térfigyeléshez, a távfelügyelethez kapcsolódó reagálószolgálat működésének körében végzett ilyen tevékenységeket is; f) az a)-d) pontokban foglalt tevékenységek szervezése és irányítása;

2009. 03. 05. 16:59

Roppant kíváncsi vagyok, hogy a "Városőrség" dolgozói rendelkeznek-e személy-, és vagyonőri képesítéssel, rendőrhatósági igazolvánnyal, valamint kamarai tagsággal, mert ha nem, akkor bizony megszegik a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket és ebben az esetben az "együttműködő" Rendőrkapitányság milliós nagyságrendű bírságot lenne köteles kiszabni. Az a sejtésem, hogy az alkalmazandó, munkanélkülivé vált esztergomiak ennyi idő alatt nem tudták megszerezni a szakmai képesítést. Bár, miért pont ebben tartanák be a jogszabályokat nagyjaink?

Törölt felhasználó #43

2009. 03. 05. 12:20

A mai HVG-ben jelent meg egy rövid hír Esztergomról:

Több mint 111,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást szavazott meg 2009-re a múlt héten a fideszes vezetésű esztergomi közgyűlés a városőrség szervezésével megbízott Védvár 2008 Zrt.-nek - értesült a HVG.

A cég a városi tulajdonú Strigonium Zrt., illetve a megfigyelési botrányban hírhedtté vált UD-csoportban résztulajdonos egykori titkosszolga, Horváth József érdekeltségében álló North Atlantic Protector Kft. tulajdona.

A tervek szerint a városőrség március 15-én kezdi meg munkáját, elsősorban járőrszolgálatot adnak majd – reményeik szerint szolgálatonként egy hivatásos, ám szolgálaton kívüli, „másodállású” rendőrt is bevonva –, illetve térfigyelést végeznek.

Miközben az UD-közeli Védvár együttműködési szerződést tervez kötni az Esztergomi Rendőrkapitánysággal, a Nemzeti Nyomozóirodánál – a Nemzetbiztonsági Hivatal feljelentése alapján – folyik a megfigyelési ügy nyomozása, amelyről úgy tudni, vizsgálja az UD-csoport esztergomi kötődéseit is.

hvg.hu

2009. 03. 04. 9:30

Alapvetően egyetértek, de azt gondolom ennek a szervezetnek más célja van, sőt így már a rendőrség is zsebben van. :-)

És mindenki a Meggyest szolgálja!

A pallosjogra még egy kicsit várni kell, első a városmegye!

Hajrá Magyarország, hajrá Fidesz, hajrá meggyes!

2009. 03. 03. 22:00

Megvan a 25. tag:

A gyerekek dobálták a polgármestert és mindenfélét kiabáltak neki Ön meg ott "mosolygott". tessék ezt a felvételt megnézni. Ha semmi mást nem csinált rosszul csak ezen a demonstráción vett részt aktívan, már alkalmatlan vezetőnek de a pedagógusi ténykedése is erősen kérdőjeles. Önnek kellett volna a gyerekek és a polgármester között állni és testével védelmezni a polgármester urat.

Törölt felhasználó #43

2009. 03. 03. 19:51

A városháza sajtósa a sajtóközleményében finoman megfeledkezik annak közléséről, hogy a Védvár kikből is áll...

www.hirextra.hu

2009. 03. 03. 19:16

Nagyon jó meglátása és észrevétele, valóban a Polgárőrséget és a Rendőrséget kellene ezzel a vissza nem térítendő összeggel támogatni, illetve olyan helyzetbe hozni, hogy megfelelően biztosítani tudják az esztergomiak biztonságát.

2009. 03. 03. 17:25

24-el kevesebben kérnek segélyt! Az apró lépések is lépések!De inkább azért a rendőrséget kellene erősíteni meg a polgárőrséget és nem egy új csókos szervezetet létrehozni!

2009. 03. 03. 17:18

Hurrá!! az 1200 elbocsájtottból már 24 főnek biztos állása lesz.

2009. 03. 01. 18:04

Csak egyet nem értek kedves ismeretlen /golyó 5/.A probléma ott van,hogy miből?A város jobban eladósodott,mint az ország.Az unokáig is látni fogják cím,helyes változata ,_-AZ UNOKÁINK IS NYÖGNI FOGJÁK-_És ez nem vicc,hanem valóság.Esztergomban és környékén el kezdett működni hosszabb ideje egy "jól dolgozó" polgárőrség.Igenis ezt kellene tovább fejleszteni profi szintre.A rendőrséget úgy támogatni,hogy jól képzett emberekkel /polgárőr/ PO.kocsiba /km.hiány ill,korlátozás miatt/ közös szolgálatokat végezni.Több gyalogos jőr.-el közösen ,reflektált helyen és időben.Ez kell.Mivel a Tomika féle csapat,ugyan annyit ér,mi egy PO.őr,felesleges pénzkidobás csak.Intézkedési jogköre O-a,akkor minek ennyi pénzt bele ölni /ha csak a felvetők szerint nincs-e tényleges kötelező lekötelezettség,fizetni való/Az UD.nyilvánosan járatta le magát,de úgy néz ki,hogy Esztergom a jellemtelen vezetők és ejtőernyősök gyűjtő helye.

nari

2009. 03. 01. 17:02

Nem látom a problémát. Ismét nem látom. Miért kell mindig az UD Zrt-t felemlegetni? Ők a hazát védték, dolgoztak a magyar MOL érdekében, nem úgy mint más állami szervek.

Hogy ez pénzbe kerül a városnak? Bőven belefér a költségvetésünkbe. Ezt irigylitek ti, a mérhetetlen gyarapodásunkat. Bezzeg ha a komcsik csinálnának valami új munkásőrséget, abból nem lenne ekkora hőzöngés. Pedig nekik fegyverük is volt, ha jól tudom. Ennek fényében teljesen jogos Kolumbán Gyuri bácsi felvetése, hogy igenis adjunk fegyvert a VÉDVÁR dolgozóinak. Így lehetne fenntartani a rendet a városunkban!

2009. 03. 01. 16:53

Remélem ti is megfigyeltétek, hogy Meggyes egy büdös szót nem szólt az egész testületin, csak Knapp szónokolt!

Eredeti méret

Törölt felhasználó #43

2009. 02. 28. 8:01

Ebből a felvételből számomra az derült ki, hogy a városőrnek - hacsak nem éppen szabadidős rendőrről van szó - semmivel nem lesz több jogosítványa, mint egy átlagpolgárnak. Ehhez képest elég drága mulatság ez :(

Törölt felhasználó #43

2009. 02. 27. 20:29
Eredeti méret

2009. 02. 27. 16:08

Kolumbán volt az ülésen, aki fegyvert is akart nekik adni.

Oh, akkor kezdem érteni, hogy mire is gondolhatott azzal a bizonyos "menekülni fogsz Esztergomból" nekem címzett kiszólásával...

Ne vágj fel, nem vagy egyedül, fenyeget ő másokat is:

Ne kóstolgassa Patakit,mert csak a kérdései/problémái fognak megsokasodni!

Törölt felhasználó #43

2009. 02. 27. 12:25

Amúgy van olyan önkormányzati cég, amelynek a fő bevételi forrása nem valamiféle alig vagy már nem is burkolt önkormányzati támogatás?

Törölt felhasználó #43

2009. 02. 27. 12:08

Vette!

2009. 02. 27. 10:19

"Állítólag a legjobb Kolumbán volt az ülésen, aki fegyvert is akart nekik adni. "

Ezen nem csodálkozom ,ö annyit tett mára a (határon túli) magyarságért hogy időközben elfeletkezett a határon belüliekröl . Talán megritkittatna bennünket hogy kevesebb legyen a gondja? Mégis csak egyszerübb mint "zászlórúdra lógatni" Halkan kérdem ,nem alkotmány ellenes ez egy kicsit?Önvédelmi alakulatok masíroznak majd az utcákon és szabad csapatokkal megyünk majd vásárolni ? De szé jövő .Pedróéknak tetszeni fog eza demokrácia .