Ötvenmillió a városi internetes oldalakra

Ötvenmillió a városi internetes oldalakra

2009. 02. 20. 10:34

Tovább folytatódott az Önkormányzat részéről az Esztergom EHIR Kft. névre hallgató cég tőkésítése. Egy hónap leforgása alatt mintegy 50 millió forint odaítéléséről döntöttek a Közbeszerzési és Ügyrendi Bizottság tagjai - írja az egominfo.hu. A pénzt a város és a Hídlap honlapjának üzemeltetése, arculatváltása miatt szavazták meg.

Az esztergom.hu honlap üzemeltetéséért (tartalommal feltöltéséért) havi 1,2 millió forintot vehet fel a cég, a hidlap.hu arculatváltásáért pedig közel 9,5 millió forintot kaptak. A hidlap.hu üzemeltetéséért a város havonta 2,4 millió forintot ad az EHIR Kft-nek.

A teljes cikk: egominfo.hu

gömbicica

Törölt felhasználó

2009. 05. 26. 13:51

A használókon kivül senkit sem érdekel, hogy használhatatlan, de elmondható, hogy ez is van nekünk, ezzel is gyarapodtunk. Az, hogy a már meglévő értékeket karbantartani is kellene Rosszall. Legközelebb vegyél számlára egy tisztitót, meg egy csomag tisztitókendőt a PM.-i nevére, és nyujtsd be!!!Vigyor

Törölt felhasználó

2009. 05. 26. 12:54

A Lőrinc utca sarkán található internetes mittoménmicsoda érintőképernyőjét ma kb. 10 perc tisztítás után sikerült használhatóvá tennem, ugyanis olyan retkes volt, hogy mindenre érzékeny volt kivéve az érintést. Átvándoroltam megnézni a Széchenyi téri terminált is. De azon a sikálás sem segített, ugyanis fekete képernyővel izgatja fel az információra kiéhezett embereket. Kár volt az a 5-6 milla amit kiadtak darabonként értük, bár jobban belegondolva - mivel az esztergom.hu az információforrása ezeknek a kioszkoknak - sok információról nem marad le az emberiség.

 

2009. 05. 26. 9:22

Most éppen megint megy (9.20 perc), de reggel 8 előtt tutira "Internal Server Error" volt kiírva. Már többször is jártam így, hogy úgymond a munkaidő kezdete előtt nem ment (mondjuk reggel 8 előtt), utána ment, aztán délután (5-6 körül) megint nem. Ez már tendenciának látszik. Úgyhogy szerintem tényleg az van, hogy az utolsó távozáskor lekapcsolja a villanyt, és kikapcsolja a szervert...

2009. 05. 26. 2:28

Trehányság minősített esete ami már megint az esztergom.hu körül folyik. Komolyan érdemes lenne gyűjteni a statisztikát, hogy mikor megy...

2009. 03. 16. 7:58

Má' megin' nemmegy az esztergom.hu - de egész hétvégén nem lehetett megnyitni. Még jó, hogy ünnep volt, hogy nem volt hír, amit el kellett volna olvasni ;-) :(((

2009. 03. 14. 20:21

Telefonos megkeresésre véleményt mondtam az Esztergom TV illetve a Hidlappal kapcsolatosan...nem vagyok kiváncsi Bayer Zsolt riportjára..szerettem volna megnézni az utolsó testületi ülésről készült anyagot, de ma reggel csak ezt kaptam az ETV-től...

Egyébként csak megemlítem, hogy a hugom Pilismaróton a Hídlapból csak a horoszkópot olvassa el, a többi nem érdekli. Akkor miért kell annyi helyre eljuttatni ezt az újságot? Ezzel is lehetne takarékoskodni. Nem is keveset.

2009. 02. 24. 15:26

Gondolod, hogy azt földi halandó láthatja?

2009. 02. 20. 15:03

Szóval azt még azért hozzátenném, hogy jó lenne látni a konkrét szerződéseket, pontosan milyen terjedelmű munkára, milyen szolgáltatási színvonalon, határidőkkel, teljesítési feltételekkel jár ez az összeg mi után.

2009. 02. 20. 14:31

No, azért van abban a rétegben hozzáadott érték. Projekt managament, subcontract management - egy tisztán fejlesztői profilú cég gyakran nem is igazán akar ezekkel foglalkozni, és ezért nem is nagyon fővállalkozik.

2009. 02. 20. 14:29

azután a multi megbízza a 10-15 ezerért dolgozó magyar céget a munkával, aki meg megbízza a 7-8 ezres alvállalkozót a valódi munkavégzéssel,

De jó lenne egyszer ott középen lenni... Csak fogni és tovább passzolni...:)))

2009. 02. 20. 14:22

Ja, és az is egy nagy igazság és itt megemlítendő, hogy ha az ügyfél nem tudja, hogy mit is akar valójában, akkor a világ összes pénzét elköltheti, de akkor sem azt kapja, amit szeretne.

2009. 02. 20. 14:06

Természetesen ebben a szakmában is gyakran úgy zajlana az árazás, hogy az ember visszakérdez: "Miért, mennyi pénzed van?". Különösen szoftver esetén, ha licencedíjak is vannak - nem ritka a 80-90%-os discount az árból.

Amiből viszont nem nagyon van discount, azok azok a munkák amiknél konkrét alvállalkozói/humán költségek vannak. Támogatási szerződéseknél egy ökölszabály az, hogy a teljes licence ár (tehát nem a discount-olt) harmada vagy negyede a támogatás egy évre. Fejlesztések általában T&M (time and material) alapon, vagy fix áras, fix tartalmú rövidebb iterációk során kerülnek árazásra. Egy komolyabb fejlesztő havi költsége 600 ezer forinttól a csillagos égig terjed - ezt általában úgy hidalják át a cégek, hogy olcsóbb, de kevésbé tapasztalt (junior) programozókat is betesznek egy-egy projektre, akiknek a költsége ennek a töredéke (mondjuk havi 200-250e Ft) - az ügyfél felé viszont ember-ember alapon egyenáron van kiszámlázva minden tevékenység. Itt technológiától és a cég méretétől függően az óradíjak 7-8 ezer forinttól megintcsak a csillagos égig terjedhetnek (jellemzően kis pár fős cég 7-8 ezer, közepes méretű magyar cég 10-15 ezer, multik: 25-30 ezer forintos óradíjon számolják ezeket a szolgáltatásokat - azután a multi megbízza a 10-15 ezerért dolgozó magyar céget a munkával, aki meg megbízza a 7-8 ezres alvállalkozót a valódi munkavégzéssel, ami azért jó, mert máris három cég middle management rétegének telik az ügyfél pénzéből BMW-re, és még a munkát elvégző fejlesztő sem jár kifejezetten rosszul).

Az egyedi fejlesztés csak egyike a járható útnak és ha éppen nem a következő amazont, vagy google-t építjük, hanem csak egy kis információs honlapot, vagy e-business rendszert akarjuk összerakni, akkor egy már kifejlesztett, a piacon jelen lévő termék bevezetésével és testreszabásával is célt érhetünk. Az óradíjak itt is hasonlóak (sőt egyes termékeknél még magasabbak is, mint a fejlesztői óradíjak), a licence díj változó (akár ingyenes is lehet, mint a legtöbb open source terméknél).

A tartalommal való feltöltés egy teljesen más tészta. Az egy kicsit a diplomás segédmunka kategóriája - bár ha komolyan gondoljuk, és média szakos kommunikációt, online újságírást tanult embereket keresünk erre a célra, az akár még komolyabb befektetést is igényelhet. Sacc/kb a havi 3,6 milliós összegért akár már egy komolyabb, 6-7 fős online szerkesztőséget is működtetni lehet - beleértve az ehhez szükséges egyéb eszközök költségeit is.

Törölt felhasználó

2009. 02. 20. 12:31

Valóban? Miért? Ha vállalkozik az önkormányzat, akkor ne attól legyen nyereséges a cége, hogy az egyik zsebéből átteszi a pénzt a másikba! Aki ezt másképp gondolja, az "hülye". ( - idézet a dunakanyar hisztis géniuszától )

2009. 02. 20. 12:22

Ha nem lenne akkora válság, többet is fizetnének?

2009. 02. 20. 12:19

Álságos a kérdés a cinikus .

Törölt felhasználó

2009. 02. 20. 12:18

Nézem a hidlap.hu-t.

"design" - legyen 2 óra munka kávéval, cigivel

"programozás" - nekem ez egy ingyenes tartalomkezelő rendszernek tűnik, melyet csak hídlapos bőrbe kellett bújtatni - nagyon lassan dolgozva egy munkanap alatt össze lehet lőni egy ilyet.

ha tévedek e tekintetben, akkor nekifog az ember PHP-ben programozni, és csak a jelenleg is használt funkciókat elkészíteni legyen maximum 5 munkanap, de akkor ebben az időben benne van még az is, hogy elviszem a gyereket az iskolába és délután érte megyek

Árat nem mondok. Direkt. Ha a maximummal számolok, akkor az ehír 2 milla/napot számlázhatott ezért a remekműért.

Mindenki ítélje meg maga, hogy ez reális vagy sem.

A napi 1-2 cikk felviteléért adott napi 70.000 forint is érdemes egy kis utángondolásra. Ha szemét akarok lenni, akkor azt mondom, az ezt megszavazó bizottság simán elkövethette a hűtlen kezelés bűntettét.

2009. 02. 20. 11:56

Bejó, te mennyiért csinálnál meg egy ilyet?