Testületi ülés – február 19.

Testületi ülés – február 19.

2009. 02. 17. 15:04

37 napirendi pontot tárgyalnak Esztergom képviselői. Ebből hatot zárt ülés keretein belül.

Érdekesnek ígérkezik például a „Beszámoló az Esztergomi Városi televíziót ellenőrző testület munkájáról” – ugyanis a városban különféle pletykák keringenek az ETV zavaros pénzügyi helyzetéről (10 milliós problémákról esett szó) és az ott történő vagy tervezett személyi változásokról.

Ami biztos, az ETV a tavalyi évben igen sokszor megfordult az APEH feketelistáján, ám az év vége felé, bizottsági döntésekkel több millió forinthoz jutott.

A Köztér és Önkormányzati Napló TV műsor megrendelésére 2008.szept-december 31-ig 6 millió forintot, az Imaház utcai Tornaterem átalakítására televízió stúdióvá 4.28 millió forintot szavazott meg a KÜB.

Televízióhoz kapcsolódik szintén a KÜB által az Esztergomi Helyi Televíziós Egyesület (2500 Esztergom Bajcsy Zs. u. 4.) számára megszavazott 8 millió forint, amit az Esztergom Rádió újraindítására szántak.

Ezen felül újra napirendre kerül a Költségvetés is. Mint ismeretes az első fordulóban 7,3 milliárdos lyuk volt a kiadás és a bevételi oldal közt. Mivel az előterjesztés még nem elérhető, így csak kíváncsian várhatjuk, hogy a II. forduló milyen módosításokat tartalmaz.

Nyíri Attila szocialista képviselő indítványt nyújtott be a Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 18/2004.(IV.29.) esztergomi ör. rendelet módosítására. Javaslatai közt szerepel például a polgármester fogadóórája is, amelyet az előterjesztés szerint havi gyakorisággal lenne kötelező megtartani.

Ismét napirendre kerül a Parkolás rendjéről szóló rendelet egy újabb módosítása. Mostanában minden hónapban sikerül ezt napirendre tűzni. Ha szavazás eredménye esetleg nem felel meg Meggyes elképzeléseinek, akkor lehet, hogy ezt még gyakrabban meg fogják beszélni képviselőink.

Szintén ezen a testületi ülésen döntenek a Mária Valéria Mélygarázs adásvételi szerződésének aláírásáról.

A képviselők amúgy a 37 napirendi pontból, az SZMSZ által előírt határidőig mindösszesen 11 előterjesztés anyagát kapták kézhez.

Törölt felhasználó

2009. 03. 03. 20:35

Jól olvasom ez a parfümös menyecske férje? Ez a történet szebb mint a korábbi ,pedig az sem volt semmi.Egyre családiasabb a légkör Meggyesisztánban.

Törölt felhasználó

2009. 03. 03. 20:17

2010 a nyakunkon van! Új év új választás,kérem szépen mindent időben kell elkezdeni! Az esztergomi agymosó,bocsánat médiabirodalomnak készen kell állni a kortes hadjárat bármellyik pillanatban való elindítására! A vezetőknek abszolute megbízhatóaknak kell lenniük,meglepetés kizárva! Különösen ha mindenki időben törleszti az adósságát! Lásd Hídlap!Amióta az új módi van/Váczi -után / azóta a polgármester rokonszenves mosolygós,optimizmust ,töretlen megelégedést sugalló képe,csakhogy tanuljuk,tudjuk és soha ne feledjük ki a mi jótevőnk urunk és parancsolónk minden példányban benne van! De ahogy a közmondás mondja: aki fizet az parancsol! / igaz,hogy a váropénze,de ez nem szempont,mindentörvényes! /

2009. 03. 03. 20:02

Hogy ő,mármint Kolumbán a repüléshez is ért ezt az iwiwen állítja,és még felsorol egypár ollyan szakmát amiről neki papírja van! Momentán azt nem állította,hogy oktatott is.De az ő habitusa alapján még ez is elképzelhető!

Törölt felhasználó

2009. 03. 03. 18:05

Egész csendben az EHÍR Kft-t vezető Silye József lett az ETV ügyvezetője is. Tehát az önkormányzati médiabirodalom immáron már egy kézben összpontosul.

2009. 02. 27. 13:47

"Mivel a városnak van egy kiképzett repülésügyi szakembere kolunbánból kifolyólag "

Ezt a rémhírt én is hallottam .Azon tünödtem hogy én egy időben gyakren megfordultam a környék repterein .Áldott lelkű Bognár Marci barátom tanított a Góbék és Pirátok rejtelmeire sok szép órát töltöttünk a város felett.

Egy időben még a motoros sárkányt sem vetettem meg (drótszamár)Az öreg Rubiktol a Kraszlánokig sok emberrel voltam /vagyok jó viszonyban ,de még soha senkitöl nem hallottam hogy a Kolumbán oktatott volna a környéken .Igaz nem is kérdeztem .

Remélem lassan el fogy alóla a termik és befejezi a szárnyalását ami egyre inkább vakrepülésnek tűnik.

2009. 02. 27. 12:24

Kedves logice! Lehet,hogy kezdhetsz csomagolni? Mivel a városnak van egy kiképzett repülésügyi szakembere kolunbánból kifolyólag ,így kár volt ezt az ötletet ide leírni! A személyifuvaros úr megsúgja az ő barátjának,hogy mit kérjen a barátjától végkielégítésként,és máris megalakulhat az álltalad fennt vázolt aero cég,és mint esztergomi illetőségű városlakók jutányosan röpködhetünk esztergom és vargyas között!

Törölt felhasználó

2009. 02. 27. 12:13

Én csak gazdasági vonalon tudom megközelíteni a dolgot ,mivel nem értek a fuvarozáshoz .Az viszont érdekelne hogy lehet versenyképes árat tartani akkor ha valakinek nincs saját gépparkja mert állitólag neki nincsenek buszai ,bérli azokat .

Kíváncsi vagyok hol lett ez meghirdetve .A következő képp gondolom .Szerződtették eseti megbízással Vargyas -Esztergom returra bérelt busszal Jó hosszú az út ,adig nyalta" Gyuribácsi"ball he.............hogy kapott néhány tesvérvárosi retúrt is .Aztán jött az óriási ötlet a fürdő megmentésére ,jelesül az úszásoktatás .

No ha már itt van ez a mikutynkköjke ,hordja ő a gyerekeket minek ezt meghirdetni ha van már egy működő csokos.Az iskolabuszt meg a jobb kihasználtság érdekében merő spórolásbol kapta meg.Persze lehet hogy nem igy volt.

Állitólag vettek egy jahtot igy aztán időszerű egy jahtkikötő építése is.Nemrég tárgyalások folytak a reptér körül.Ha megérem hogy a Pataki aer kft. megnyitja kapuit én tényleg elmegyek ebböl az országbol.

Törölt felhasználó

2009. 02. 27. 11:34

Megkérdeztem most az iwiwen, bár nem tudom az 50-ből ki válaszolt éppen, de a lényeg: "aki csinálja NAPI 2700.-Ft/nap - t csinálja. Ha tudsz olcsóbbat át fogja adni. Ez bruttó ár.Van szerződése ,három ajánlatból választották ki az illetőt."

Számomra ez olyan sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarom jellegű válasz.

Törölt felhasználó

2009. 02. 27. 11:05

Tippelek: Pataki?

Törölt felhasználó

2009. 02. 27. 10:49

Ez is egy érdekes momentum volt!

Amúgy ki nyerte el az iskolabusz üzemeltetését? Tudja valaki?

2009. 02. 22. 9:23

Mintha nem is írtam volna semmit az előzőekben.( hmmm... lehet hogy igazam volt???)

gömbicica

2009. 02. 21. 21:05

MIndezt sajnos az országról is el lehetne mondani. Az országgyűlésben is ugy folyik a munka, mintha óvodások ülnének a padsorokban. Rossz példa ez Esztergom, rossz példa. :-((

2009. 02. 21. 20:57

Ha egy polgérmester évek óta ovodások gyülekezetének tekint egy testületet akikkel úgy is beszél mindha debilek lennének .Megalázni kirekeszteni lehülyézni leköcsögözni leszemetezni választott képviselőket .Hétröl hétre kioktatni meglett embereket orvosokat közgazdászokat diplomás embereket minősíthetetlen lekezelő stílusban nagy nyilvánosság előtt. Eszement ötletekkel és beruházásokkal csödbe vinni egy várost és eltitkolni a város valós anyagi helyzetét.Jogerős bírósági végzéseket nem betartani és közpénzen népszerűsíteni ezt az egész elmebajt végiggázolva mindenkin.

Ez nem a polgárok felelőssége hanem azoké akik ezt megengedik kialakitották tűrik és valamiért nem tesznek ellene.

Ezek után azon polemizálgatni hogy többezren utálják a városban . Vajon miért? Ezt adta a gép .

Van aki erre azt mondja hogy nagyformátumú politikus.Van aki szerint teljesen igaza van . Mindeki hazug rágalmazó aki kritizálni meri.Ő mindenre tudja a megoldást nem kell izgulni.A lelkét teszi ki ezért a hálátlan csürhéért.

Ezek mind mind demokratikus vélemények .Csak az enyém szemen szedett hazugság ?

2009. 02. 21. 19:54

Tévedésben vagy kb. 3-4-en vagyunk ezen a topicon akik reálisan próbálnak levelezni. Bár én sokszor úgy látom hogy csak gőzleeresztésre van ez a honlap. Lehet hogy ez is csak meggyes egyik fogása? Tanult a komcsiktól???? Vagy ő is a bujtatott emberük?? Én ezt is eltudom képzelni.

2009. 02. 21. 19:06

Holnap reggel megnézzük az Önkormányzati Naplót elejétől...ma csak a Jónás képviselő úrral kapcsolatos szócsatától néztük... felháborító volt,.... ez már egy klinikai eset,... szerintünk csak a kényszerzubbony hiányzott...egy ember, hogy tud így kivetközni emberi mivoltából, hogy engedhet meg magának ilyen hangnemet, minden tiszteletünk azoké, akikkel már korábban is ilyen hangnemben beszélt és ott maradtak az ülésteremben. Meddig mehet még így? Tényleg a Fideszt minősíti a polgármesterünk viselkedése.

2009. 02. 21. 18:54

Ki volt az az idős bácsi, aki szót nem kapván, többször is mindenkit túlorditva kiabálta be, hogy FELJELENTŐ JENŐ ÜLJ LE! Ő volt a kórus? Ki volt az, aki a felvétel utolsó percében kicsit náthás hangon, tisztán hallhatóan azt mondja, hogy EZ A BAROM JÓNÁS? Ha kérhetném a választ idézetekkel teletüzdelt, semmitmondó, minimum 2000 karakterből álló hozzászólásban.

Törölt felhasználó

2009. 02. 21. 17:27

Kedves Bejó Gábor!

Meg fog lepődni! Eddig is értettem. De szeretnék olyat is olvasni itt ami meglepne, mert itt minden matematikai pontossággal előre kiszámítható. Miként a testületi ülésen a villogás! :)

Törölt felhasználó

2009. 02. 21. 13:55

Nyilvános testületi ülésen arra villogok akire jólesik. Szerintem. Ez ilyen egyszerű. Tetszikérteni?

Törölt felhasználó

2009. 02. 21. 13:47

Ne relativizáljuk a dolgot és ne mutogassunk, pláne ne villogjunk másokra. :)

Törölt felhasználó

2009. 02. 21. 13:21

Villogó? Takács Pistire gondolsz? Ő is villogott. Nem tudom ki biztathatta erre? Biztosan tudja, csak nem mondja...