Meggondolt tényfeltárás - betonkeményen
Közélet
2009. febr. 15.

<p>Az <a href="http://esztergomitukor.blog.hu" rel="nofollow">esztergomitukor.blog.hu</a> nagy bátorságában még a Fidesz megyei vezérkarának is nekirontott. Meggyes szentté avatása érdekében nincs kegyelem senkinek! <b>FRISSÜLT!</b>Fejlemények alább.</p>

Egy gyalázkodó, becsületsértő kijelentésektől hemzsegő (a Holcim telekcserével kapcsolatos) bejegyzés néhány órát "élt" csak.

dr. Völner Páltól az alábbi levelet kaptam:

Kedves Gábor!

A másik honlapról tiltakozásomra leszedték a becsületsértésre alapot adó, valótlanságokat tartalmazó cikket. Ha nem veszed le, nektek kell vállalnotok a felelősséget, a szerző személyétől függetlenül (nyilvánosságra hozatal)
Ha kérdéseid vannak, kérlek küldd át; nem ígérem, hogy rögtön válaszolok, de érdemi kérdésekre érdemben válaszolok.

V.P.

Mi is természetesen eleget tettünk ennek a kérésnek, hiszen így is elég leterheltek a bíróságok. A "másik honlapról" a bejegyzést végül információink szerint Takács István segedelmével távolították el.

Élve a felkínált lehetőséggel kérdést azonban küldtem Völner Pálnak:


- Ki kezdeményezte a telekcserét? Esztergom vagy a megye?
- Valóban átszállt volna-e a balatonszepezdi ingatlan használati joga az esztergomi önkormányzatra a Bottyán átadása után?

A válaszokat azonnal megjelentetjük.

Villám gyorsasággal megérkeztek a válaszok

Íme:

Szeretgom: Esztergom vagy a megye kezdeményezte a telekcserét?

dr. Völner Pál: A város és a megye között több ingatlan és vagyonelem átadás és csere volt és van folyamatban. A csere időpontjában a telekrész kisajátításáról Nyergesújfalu Önkormányzata már döntött. A kisajátítási eljárásra tekintettel javasoltam, hogy minél magasabb ellenértéket kellene elérni. A város vezetői a kisajátításban elérhető ellenérték helyett a szepezdi üdülő használati jogát választották. A felvetés tehát a megye részéről érkezett, de Esztergom megtarthatta volna az ingatlant, -de csak a kisajátítás végéig.
A megyének azért érte meg a csere, mert így 40 millió Ft-hoz jutott az eljárás során, míg a szepezdi üdülő használati jogának megtartása növelte volna működési költségeinket és nem járult volna hozzá a bevételeinkhez.

Szeretgom: igaz-e, hogy a balatonszepezdi ingatlan használati joga a Bottyán átvételével átszállt volna Esztergomra?

dr. Völner Pál: A használati jog a megyei önkormányzatot illette meg, arról nem lett volna köteles lemondani a tulajdonos javára, annak használatát más intézmények javára is biztosíthatta volna a Bottyán átadását követően is.

(forrás)