Visszaköltözött a Zeneiskola

<p>A Zeneiskola visszaköltözött saját épületébe. Hétfőtől (február 9-től) a Zeneiskola épületében folytatódik az oktatás.</p>

A Zeneiskola felújítása a végéhez közeledik. 2009. február 9. hétfőtől az oktatás a Zeneiskola épületében folytatódik.

A Zeneiskola épületének felújítása nagy visszhang mellett tavaly ősszel vette kezdetét. A szomszédos szállodaépítkezés miatt azt tovább halasztani már nem lehetett, mert az iskola fűtését biztosító gáztartályt el kellett távolítani, a zeneiskola épületének toldalék épületeit, a korábbi széntárolót és a csónakház melléképületeit el kellett bontani, továbbá a zeneiskolában ebben a tanévben új tanszakként a népzeneoktatás is megkezdődött, amihez újabb tantermek befejezése is szükségessé vált.

A fűtés tartályos gázról vezetékes földgázra való átállítása szükségessé tette a Zeneiskola teljes fűtésrendszerének, csöveknek, fűtőtesteknek és kazánnak a cseréjét is. A második emeleten, korábban csak raktár funkciót betöltő helységeiből összesen 4 új tanterm kialakítására is sor került. Elkészült a második emeleti folyosók aljzatburkolása is. A vizesblokkok, mosdókagylókat, és csaptelepeket kaptak és kiépítették a szagelszívó rendszert is. 14 tanterem kapott parkettburkolatot, az ütős hangszerek terme külön zajcsökkentő betéttel készült el. Mindezek a munkálatok is kikövetelték a teljes belső festést mázolást.

Így mától a zeneoktatás valóban kulturált környezetben folytatódhat.

Köszönjük az Önkormányzat finanszírozását, az építőmunkások áldozatos munkáját, a szülők, a diákok, és tanárok áldozatvállalását!

Reméljük, hogy az iskola épülete hosszú távon szolgálhatja a kultúra terjesztését, a zenét.

(forrás)