Újra közvéleményt kutat a városháza

Újra közvéleményt kutat a városháza

2009. 02. 07. 19:43

A Fehér torony felújításáról kérdezi a város lakóit Esztergom város önkormányzata. Használjuk ki a lehetőséget, hogy elmondjuk mire is kellene koncentrálnia képviselőinknek!

A hír kapcsán kiemelnénk egyik olvasónk hozzászólását:

oti írta:Ma kaptam egy közvélemény kutató levelet amiben nem biztosítottak elegendő teret véleményem kifejtéséhez. Egyébként nagyon nem szeretem, amikor kisgyerekeknek való beetetős, kendőzetlenül befolyásolni akaró kérdéseket kapok. Primitív módon próbálnak hatni a lelkiismeretemre amikor úgy teszik fel a kérdést pl. : " ... ha nemmel, akkor a jelentéktelenebb, kisebb épületek fennmaradását választja. Az ilyen ostoba marketing dumát hagyjuk meg a harmadosztályú TV csatornák, sokadosztályú műsorai közötti reklámidőben futó szennyet mereven bámuló fogyasztói rabszolgáknak. Ugye nem akarja, hogy ... ? Akkor vegyen ...-t !

Mivel a levélben legfeljebb ikszeket rakhattam volna, itt szeretnék válaszolni Meggyes Tamás és dr. Marosi György kérdéseire :

Igen szeretném , ha a Fehér-torony egy másik, GRANdiózusabb formában épülne újjá, ami sok turistát csalogat a városba. Akkor, ha elkészülnek lakóhelyemen található ramaty utak, ha lesz rendes buszpályaudvarunk, ha majd tudok neten időpontot foglalni az okmányirodába, ha lesz egy normális szállodánk, mozink, kőszínházunk.

Igen szeretném, ha az érsek dolgozószobája valamelyik eredeti állapotában lenne megnyitva újra a közönségnek. Miután lesz egy olyan piacunk ahol nem kerülget a hányinger, minden iskolánknak lesz biztos helye és jövője, nem adóforintokból tartjuk el az élmény (?) fürdőt.

Igen, támogatom, hogy a Lovagterem a vár aranykorát idéző formájában gyönyörködtessen. Majd, ha nem a város pénzéből finanszírozzák a folyamatban levő peres ügyeket, ha nem a város pénzéből hiányzik majd a végre nem hajtott bírósági ítéletek miatti büntetés. Miután nem az én pénzemből kell meggyőznie a városnak saját magamat, hogy milyen jól működünk. Majd, ha a kérdőíven rajta lesz az az összeg, amibe nekünk ez fájni fog. Mert hülye azért nem vagyok. Csak, hogy stílusos legyek.

Törölt felhasználó

2009. 03. 23. 12:59

Mi lenne, ha minden megkérdezés eredményét nyilvánosságra hozná az általam igencsak nem tisztelt városvezetés?

Persze, ez III. Ricsinek nem érdeke... különösen érdekelnének a Forsense által végzett kutatások. Mi nem kaptuk ezidáig meg őket! Nincs egy unatkozó képviselő, aki besétálna érte?

Törölt felhasználó

2009. 03. 23. 12:53

Ez szerintem nem újabb kérdőív, hanem a már feltett kérdésre adott állítólagos válaszok nyomására fognak létrehozni egy tudományos tanácsot. Ami nemzetközi !

Arról bazi nagy hallgatás van, hogy mi lett a kiküldött kérdőívekre adott válaszok aránya, és egyáltalán menyi érkezett vissza. Ezt megkérdezhetné egy képviselő, bár van egy sejtésem. Mert annyira nem lehet hülye Esztergom népe, hogy erre a kérdésre tömegesen visszaküldjék a választ.

Törölt felhasználó
Törölt felhasználó

2009. 03. 23. 12:42

Ja, kifelejtettem: ez egy MAI hír! Ennyi lé van hülye kérdőívekre?

Törölt felhasználó

2009. 03. 23. 12:41

Na most nem tudom mi van, de:

Kérdőív a Fehér torony rekonstrukciójáról

Esztergom lakóinak kérdőíveket küld a városvezetés, amelyben a Fehér torony kivitelezéséről nyilváníthatnak véleményt. A testület szerint a felújított torony nem a hajdani képét tükrözi.

A város Építészeti Műszaki Tervtanácsa már az előkészületek idején a felújítás áttervezését javasolta, és egy ideiglenes megoldást kínált azzal a céllal, hogy a belső munkálatok haladhassanak a toronyban. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal azonban tavaly augusztusban kiadta az építési engedélyeket az ideiglenes lefedésre, a munkálatok pedig év végén be is fejeződtek. Az önkormányzat szerint az elkészült projekt hagyományellenes lett, ezért a településen egy műemlékvédelmi, műemléki építész, restaurátor, művészet- és építészettörténész szakemberekből álló nemzetközi tudóscsoport létrehozását kezdeményezi, amely elvégezné a vár átfogó rekonstrukciójának tervezését, valamint azon is dolgozna, hogy a Fehér tornyot és a lovagtermet régi állapotában építsék újjá.

www.etvonline.hu

2009. 02. 16. 21:51

Bár ahogy olvasom a témákat, és az előadókat, hát lesz itt megint kommejnistázás.

2009. 02. 16. 21:49

Hááát ilyen is van! Budapesten. :-(((

www.mek.hu

Sajnos nem Esztergomban, pedig milyen jó is lett volna végighallgatni ezeket az előadásokat!

2009. 02. 14. 11:00

Ja és a sárkányt kihagytam a lovagteremből,meg a cerberusokat a kapuból!

2009. 02. 14. 10:58

Talán mert ollyan habos-babos királykisasszonyos édi-bédi világot sugall! Egyébbként tőlem akár maradhat is, mert időnként nekem is ollyan álmodozós hangulatom van!

2009. 02. 14. 10:29

Te nem mersz nagyokat álmodni. Mi bajod Disneygommal?:)

2009. 02. 14. 10:24

Egyébbként a nyitóképet a cím mellől lekéne venni,mert még lesz ollyan ember aki sajnálni fog minket esztergomiakat,és elterjeszti a világba,hogy magyarországon született egy eszement város! Bár talán az idegenforgalmi mutatónk egy kicsit meglendülne,és az sem egy utolsó szempont!

2009. 02. 13. 19:40

Lehet majd mondani, hogy az esztergomi polgárok elsöprő többsége szerint a Nemzeti Múzeum igazgatója nem ért a szakmájához és szétbarmoltatja az egész várat.

2009. 02. 13. 19:29

Most mi lesz a közvéleménykutatással?Érdemes még foglalkozni vele? Esetleg jó lesz önigazolásnak,statisztikának?

2009. 02. 13. 19:23

Ez a levél nem jöhetett volna létre,ha meghallotta volna a polgármester úr az okos szót is,nem csak az okoskodót!

Törölt felhasználó

2009. 02. 13. 18:43

Újabb bizonyíték arra: Meggyes mint a vízfolyás...

2009. 02. 13. 18:34

Most olvastam, azt hiszem másoknak is érdekes lesz:

www.mnm.hu

2009. 02. 11. 23:39

Forgatom a kezeim közt a "szavazólapot", és egy kérdés-csomag bugyborékolt fel bennem.


-Ki számolja meg a beérkezett szavazatokat?
-Ki felügyeli az egész közvélemény-kutatást?
-Az eredmény nyilván ki lesz hirdetve, honnan tudhatjuk, hogy a valós eredményt teszik közzé?
-Hozzájuthatunk-e egyéb infókhoz, pl mennyi érvénytelen szavazat lett, mennyi szavazólapot küldtek ki, mennyi ért vissza stb...?

Bízom benne, hogy a kérdéseim helyénvalóak, és nem minősülnek bolsevik kútmérgező piszkálódásnak.

Kedves Olvasó, szerinted a fenti kérdéseimet a városházán bárki meg tudja _őszintén_ válaszolni? Akár csak egyszerű elektromos formában is? Ha igen, akkor adj egy elérhetőséget, és elküldöm az érintettnek, vagy éppen Felelős Elvtársnak.

K. Balázs. egy képviselő fia

Piktor

2009. 02. 11. 20:48

Nekem nagyon tetszik a SOKTORNYOS változat.Szívesen vállalnám társadalmi munkába a festését.De egy ki kötésem lenne,abban a helyzetbe hogy Tompika üllne a legmagassabb torony tetején.

2009. 02. 11. 19:24

Hát igen! Csak az a baj, hogy a Vajdahunyad vára, egy "kevert" építészeti megoldás, amit igazából "csak ideiglenesre" építettek, de aztán mégsem bontották le! Az emberek megszokták. Ezt egy építész biztosan pontosan el fogja magyarázni. A meseparkot meg a szigetre tervezték, nem a várba!

2009. 02. 11. 17:57

Teljesen egyetértek azzal, hogy a mai helyzetben teljesen értelmetlen egyáltalán felvetni ezt a kérdést. Bár az is eléggé megkérdőjelezhető, hogy miért a lakosságtól kell ilyen ügyben véleményt kérni. A szakértők azért vannak, hogy meghozzák a megfelelő döntéseket. Lehet nagyot álmodni, csak vigyázni kellene, hogy ne érjen a kezünk a bilibe. Kíváncsi lennék arra, hogyan képzeli el Polgármester úr a Studioló mostani födém tetőjének eltávolítását, mely betonból készült az 1930-as években. Valóban szép lenne a megmagasított födém és elférne a zodiákus ív, csak a freskó látná kárát, hiszen azt nem lehet a falról leemelni, mint egy festményt. A lovagteremről készült elképzelés nagyon hasonlít Vajdahunyad várára, csak a maradványok nem igen hasonlítanak rá.

2009. 02. 10. 17:19

Egymérnök köszi a helyreigazitást! Sajnos a végeredményen ez nem változtat!