12 millió forintnyi hamis pénzt talált az esztergomi rendőrség
Közélet
2009. febr. 5.

<p>601 darab hamis 20.000-est rejtett a papírzacskó, melyet szerdán foglalt az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A nyomozók a város egyik éttermében csaptak le a hamis pénzzel kereskedő 29 éves esztergomi férfira szerdán délután.</p>

A rendőrök lakossági bejelentésre vonultak ki a vendéglátó-ipari egységhez. Azt az információt kapták, hogy ott megtalálják azt a férfit, aki a közelmúltban kirabolt egy esztergomi pénzváltót. A rendőrök végül nem a rablót találták a helyszínen, hanem egy a hatóságok által lopás bűntette miatt körözött férfit. Az asztalnál üldögélt, mikor a nyomozók megérkeztek. Igazoltatásakor kiderült, hogy lopás bűntette miatt elfogatóparancsot adott ki ellene az Esztergomi Városi Bíróság. Ennél is nagyobb volt a meglepetés, mikor az egyik rendőr észrevette, hogy az asztalterítő alól egy papírzacskó lóg ki. Belenézett és abban 6 köteg papírpénz volt. Jobban megvizsgálva a bankókat derült ki, hogy azok hamisak, ráadásul elég silány minőségűek. A férfit őrizetbe vették.

A hamis 20.000-ből egyébként 3-at már felhasználtak a hétvégén. Egyikkel egy boltban fizettek, a másik kettővel pedig egy-egy pizzafutárt ejtettek át.

Közben a nyomozók hozzáláttak a nyomda felkutatásához. A szálak Kiskunfélegyházára vezettek, ahol a délután folyamán az ottani Rendőrkapitányság nyomozói egy házkutatás során nyomtatókat, fénymásolót és számítógépet foglaltak le, illetve őrizetbe vettek egy 28 éves sárvári férfit, aki a rendőrök gyanúja szintén részese lehetett a pénzhamisításnak.

Eközben az esztergomi nyomozók sem tétlenkedtek. Tovább szimatoltak, előállítottak egy 17 éves esztergomi nőt és egy 19 éves szintén esztergomi férfit. A gyanú szerint ők azok, akik a hamis pénzzel fizettek.

(forrás)