HOMEOPÁTIA

HOMEOPÁTIA

2006.09.04. 6:21

Mivel egyre több ismerősöm panaszkodik felsőlégúti problémákra, engedjétek meg, hogy megosszam veletek pár kevés, de talán hasznos információmat.

Fontosnak tartom, hogy egyre többen próbálják meg a szervezet öngyógyító tevkékenységében keresni a megoldást, a sok antibiotikum használat helyett.

Sokszor akár ki is válthatjuk őket homeopátiás szerekkel!

"A homeopátia a szervezet öngyógyító mechanizmusait aktiválja annak érdekében, hogy a szervezet visszanyerhesse a betegség előtti egyensúlyát. A homeopátiás gyógyszerek csak természetes alapanyagokból készülnek. Törzskönyvezettek, nem allergizálnak, mellékhatásmentesek, mivel speciális hígítási és potenciálási folyamatokon mennek keresztül. "

www.orvosaneten.hu

Milyen készítményt használjak?

A BAL oldalsó narancssárga/ piros menüből választható a homeopátiás szerkereső alól a szüks. listázó

1) tünet kiválasztás után az ajánlott szer: www.natursziget.com

2) a listázott készítményre kattintva kiírja milyen tünetek esetén ajánlott : www.natursziget.com

.

Egy okos kis könyv is biztosan mindenkinél elfér a polcon a témából,

én ezt ajánlom: www.fo.hu /szakkonyv/orvosi/homeopa tia_napjainkban

2007.12.18. 10:39

2007.11.06. 22:48

Na Pilar, kicsit kiegészítettem a fejlécet... és a topicban a legelső hozzászólásomat olvasd el,(és olvastasd el azzal a hitetlen uraddal:)) )

szia Kata

2007.10.04. 21:12

gömbicica írta:

Ha nem teszi fel senki, majd holnap idézgetek belőle. üdv.edi

Edi jöhet az idézet!,

egyébként a homeopátiát én is 2 gyerekemen kezdtem, és magamon is kipróbáltam, szerintem nagyon is komolyan lehet venni, meglepően jól hat egy-egy jól kiválasztott szer!!!

gömbicica

2007.10.04. 20:44

Most nincs nálam az e heti nők lapja, de ha valakinek megvan lapozgassa, ha fél az őszi torokfájós orrfolyós időszaktól. Patikában kapható szert-nem gyógyszert- ajánlanak benne. A cikk nekem azt sugallta, hogy megelőzésképpen meg kellene próbálnunk. Ha a kaukázusi népeknek használ ezen hatóanyag, nekünk is kell, hogy használjon. Ha nem teszi fel senki, majd holnap idézgetek belőle. üdv.edi

2007.10.04. 20:28

Ötvennyolcas írta: Olvastam egy érdekes írást a Népszabiban a placebo-hatásról, érdemes nektek is elolvasni. Mivel nem tudtam eldönteni, melyik fórumhoz illik, ide teszem a linket, hiszen a homeopátia is az egészségről, gyógyulésról szól.

www.nol.hu

A cikk érdekes, de továbbra sem ad válasz t arra, hogyan lehetséges állatokat homeopátiás szerekkel sikeresen kezelni. Tudom, ott a rágcsálós kísérlet, de ott volt kitől "megtanulni", hogy mi lesz, ha...

Továbbra is foglalkoztat, hogy hogyan volt az lehetséges placebo-alapon, hogy amikor 2 éves kisfiam úgy köhögött, majd kiköpte a tüdejét, én meg azt hittem magamról, hogy a nagyobbikon már elég jól megtanultam a szerek alkalmazását, oszt egy-két napi hiába való kuruzslás után megmutattam a doktornak, az a köhögést hallva mondott egy eddig ismeretlent. Elballagtunk a patikába, megvettük úgy 5 óra magasságában, bevette az 5 golyócskáját, ami pontosan olyan fiolából került elő, mint az eddig hiába alkalmazott, és ez után átaludta az éjszakát.

Én hiszek a homeopátiában. 2 éves gyereknél - szerintem - nem tud érvényesülni a placebo-hatás, mert ő még nem tudja, minek kellene bekövetkeznie. Ugyanezt gondolom egyedileg nevelt pl.: háziállatok esetében is.

2007.10.03. 23:40

Mivel kezdődik az orrfolyós időszak, belinkelek egy jó kis címet szerekről és hatásokról

.

keresés: www.natursziget.com

A BAL oldalsó narancssárga/ piros menüből választható a homeopátiás szerkereső alól a szüks. listázó

1) tünet kiválasztás után az ajánlott szer...

2) a listázott szerre kattintva kiírja milyen tünetek esetén ajánlott

.

mondjuk egy okos kis könyv a polcon elfér a polcon a témából, én ezt ajánlom: www.fo.hu

Gyógyszertárban általában kapható a kiadvány, ( én a dorogi nagy gyógyszertárban kaptam nagyon akciós áron)

Eredeti méret

2007.07.31. 17:13

Olvastam egy érdekes írást a Népszabiban a placebo-hatásról, érdemes nektek is elolvasni. Mivel nem tudtam eldönteni, melyik fórumhoz illik, ide teszem a linket, hiszen a homeopátia is az egészségről, gyógyulésról szól.

www.nol.hu

2007.02.12. 11:49

Homeopátia! Mit szedjünk az influenza-járvány idején? 5. rész

Az influenza-szezon már elkezdődött Európában, s azt kell mondanunk, hogy az influenzát ezen a földrészen továbbra is a legnagyobb járványokat okozó megbetegedésként tartják számon, amely cseppfertőzéssel terjed és lappangási ideje 1-3 nap. A homeopátia mint megelőző és terápiás gyógymód számtalan szert kínál számunkra az influenza legyűrésére is.

http://www.eletforma.hu/?r=5397

mondjuk a cikkben nem említett Pulsatilla Pratensis (lánykori nevén:kökörcsin):) szerintem alap..., a kicsiknek gyakran használom, és persze magamnak is: napi 3x5 golyócskát, ha beteg vagyok...

2006.09.04. 14:22

Az én gyerkőceimet is Ő szervizeli :)

2006.09.04. 7:18

laca írta: Itt Egomban is találsz olyan orvost, aki magánrendelésen foglalkozik homeopátiával.

így van, engem is ő ismertetett meg a dologgal: a két lányom gyermekorvosáról van szó: Dr. Tókos László:)

2006.09.04. 7:15

Ne gondold, hogy annyira misztikus még mindig ez az orvoslás! Itt Egomban is találsz olyan orvost, aki magánrendelésen foglalkozik homeopátiával. Mi is sikeresen alkalmaztuk eddig ezeket a szereket a gyerekeink és saját nyavajáink ellen.

Szóval, ha valaki ingadozik, akkor én is megerősítem: amikor csak lehet, használjatok homeopátiás cuccokat! /Tőlem olyan konkrét ajánlatokat ne várjatok, mint Katától, nekem még a "c vitamin" nevét is nehéz megjegyeznem : ) /

2006.09.04. 6:34

Legegyszerűbbnek az tűnik, ha továbbítom a nagybátyámnak minap írt levelet...

Még annyit hogy az említett Bronchitis az az amikor a mellkas nyomásakor köhögési ingert érzünk, a torkunkban mindig nyeléskor olyan érezhető, mintha az előző betegségből maradt volna vissza valami, stb... ennek azért érdemes utána olvasni és orvossal is konzultálni. Bár az orvosok nagy része inkább kuruzslásnak tekinti, nem veszi komolyan...

tehát a levél: ___________________________

a homeopátiás szereknél fontos, hogy KÉZZEL és FÉMMEL a goyócskákhoz NEM szabad nyúlni, az alkalmazás ideje alatt kerülni kell az erős aromás mentolos, eukaliptusz, tartalmú illóolaj fürdőhab, fogkrém használatát. a golyócskáknál is és másnál is kb 4-5 napos használat javasolt, a második naptól nagyon felerősödnek a tünetek ( néha kikészül tőle az ember, annyira) utána kezd "dolgozni" szóval kb a második harmadik napot úgy számoljátok ki, hogy hétvége legyen, stb. otthon legyetek:) az orrfújás 5-10 percenkét MUSZÁJ, ha kell ha nem, mert nem érezni, de rengeteg váladék lesz. és persze külön-külön fújni a két oldalt. _________________________________________

Az információk: 1) A gyógyszer neve bronchitisre: brionia Bryonia Cretica 5CH, vagy 15CH kb. 300-600ft.-/doboz gyártó: BOIRON 4 napig 4x5 golyót elszopogatni a "CH" az erősségét jelenti a honlap címe(a gyártóé) www.boiron.hu magyarul nincs rajta semmi, de emailben lehet tőlük kérni kis katalógust, HOMEOPÁTIA MINDENKINEK címmel. Nekem ugyan a gyógyszertárban adták(Bánomi-Piros Patika), de biztosan postán is küldenek 2) nátha, influenza, allergia, stb... az orrspray neve: Euphorbium Comp gyártó: Heel 5 napig naponta 3x2fújás mindkét orrlyukba aztán szünet, esetleg pár nap múlva emlékeztetőként 1-1 fújás elég nagy üveg, pumpás, sokáig elég (kb. 1200-1500ft.-) gyerekeknek csak 3 éves kortól lehet adni mert annyi letapadt váladékot szed fel, hogy piciknél veszélyes is lehet. Számítani kell rá, hogy hihetetlen mennyiségű (esetleg régi letapadt) váladékot szed fel esetleg hetekig tisztul.

ezek címe www.heel-info.com jó a honlap, elég részletes. ezek küldtek is nekem postán kis katalógust az összes termékükről, ide írtam: mailto:peithun@axelero.hu mellé mindenképp javaslom mellé a STERIMAR orrspray-t (kb. 1000ft.-) ami tulajdonképpen fiziológiás steril tengervíz. ezt gyerekeknek(kisbabáknak) is adhatjuk mert fellazítja és kitüsszenti a váladékot. én saját magamnak is használom! Ja ebből a kisebb kiszerelést kell kérni, sokáig elég. _______________________________________ Na egyenlőre ennyi, ismerkedjetek a témával:)

Sziasztok,