Pénteken ismét Véradó Nap a Tescoban
2007. aug. 9.

<p>Országos Véradó Napot szervez a Magyar Vöröskereszt és a Tesco áruházlánc pénteken az ország 32 pontján. A 18 és 65 év közötti, egészséges felnőtteket délután kettőtől és este hét óráig várják - az arcképes igazolványát ne felejtse otthon senki, mert anélkül nem adhat vért.</p>

A Tesco és a Vöröskereszt immár 11. alkalommal szervez közös véradást. Az évente kétszer megrendezett akció évek óta a legnagyobb a maga nemében. A szervező cég egy-egy ajándékcsomaggal kedveskedik a véradóknak, aki pedig helyesen tölti ki a Vöröskereszt és a Tesco közös kérdőívét, ajándékutalványt is nyerhet.

Budapesten a Camponában, a Fogarasi úti, a pesterzsébeti és a Pesti úti Tescoban várják a véradókat. A további helyszínek: Ajka, Békéscsaba, Budaörs, Debrecen, Eger, Érd, Esztergom, Gyöngyös, Győr, Hódmezővásárhely, Jászberény, Kecskemét, Keszthely, Komárom, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pápa, Pécs, Salgótarján, Siófok, Sopron, Szarvas, Szeged, Székesfehérvár Palota, Szentes, Veszprém, Zalaegerszeg.

Nyáron a nagyobb turistaforgalom miatt mindig nő a közúti balesetek száma, ráadásul ilyenkor sokan vannak szabadságon - s emiatt kevesebb a véradó - emlékeztet szerdai közleményében a Vöröskereszt.

Forrás: FH

(forrás)