Adóslista: Kiderült mivel foglalkozik az Első Esztergomi Wind Kft
2007. júl. 31.

<p>A legfrissebb adóslista szerint három cég tartozik egymilliárd forintnál nagyobb összeggel az adóhivatalnak, és majd egymilliárddal nagyobb a listavezető tartozása, mint negyed évvel ezelőtt. A magánszemélyeknél a korábbi 100 millió helyett már háromszázötvenmillió kell, hogy valaki megelőzze a listavezető pest megyei nőt.</p>

Jelenleg nem érhető el az Eusystel Kft. telefonon, de a honlapja sem működik az elektronikai alkatrész kereskedelemmel foglalkozó Pest megyei cégnek, amely mintegy 2,3 milliárdos tartozással vezeti az APEH adóslistáját.

Nem jártunk több szerencsével a második helyezett, szintén 2 milliárd feletti adóhiánnyal nyilvántartott 3 millió forintos tőkéjű Első Esztergomi Wind nevű, cipőgyártással foglalkozó vállalkozás esetén sem.

Az adóhivatal által rendszeresen közzétett adóslisták összesen majd' 650 olyan gazdálkodó nevét tartalmazzák, amelyek 180 napnál tovább halogatták a legalább 100 milliós adótartozás rendezését. Jelentős részük kereskedelmi, vagy építőipari cég, de van köztük önkormányzati rendelőintézet és alapítvány is. A listán szereplő társas vállalkozásoknak egyébként több mint kétharmada felszámolás alatt áll.

A magánszemélyeknél a korábbi 100 milliós listavezetői tartozás most csak a negyedik helyre lenne elég. Az új első helyezett a solymári Rácz Judit Filoména, aki 355 millió forint adótartozást halmozott fel, de hogy miből, azt egyelőre még nem tudhattuk meg, az APEH szóvivője ugyanis délutánra ígért tájékoztatást. Az adóhivatal adatbázisa egyébként több mint 1900 magánszemélyt tart nyilván 180 napnál régebbi és 10 millió forint feletti adótartozással, közülük azonban érdekes módon csupán 200-an egyéni vállalkozók.

Magyar rádió

(forrás)