Felhasználók, megszámoltam (30-asával:))

Felhasználók, megszámoltam (30-asával:))

2009. 01. 25. 11:29

Megszámoltam, 40 teli oldalon, oldalanként 30 nick name.

A Szeretgom-on regisztrál nick name-ek száma 1200 körül van.

Hogy hány azonosító jelöl ugyanazon regisztrálót, nem tudni.

Az azonban, jó közelítéssel talán állítható, hogy 1000 fő fölött van a regisztráció(k)val rendelkezők száma.

Nem értem a regisztrációk okát.

Ha csupán olvasni szeretnék a portált, nyilvános, megtehetik.

Vívódnak, félnek a következményektől, megértem, de nem értem miért regisztráltak.

A törvénytisztelő polgárnak nincs mitől tartania, adatait csak jogosult hatóság kaphatja meg.

Ja mi az írás hírértéke?

Megszámoltam!

És az, hogy én például szeretném, ha többen szólalnának meg!

2009. 01. 28. 12:29

Egy érdekes cikk (a téma szempontjából is):

konzervatorium.blog.hu

2009. 01. 26. 20:48

Én nem a "többi" képviselőről beszéltem. Arról a négyről, amelyik regisztrált ide.

Csak addig volt érdekes a szeretgom, amíg 30-35 ember aktívan fórumozott? Most, hogy egyszerre általában 3-6 ember van jelen, már nekik sem tényező?

Egyenes dolog ez részükről?

Nem lehet, hogy ők is csak politikusok és abban aktívak, ami népszerűséget hozhat nekik, és nem egy adott közösség, vagy ügy mellett elkötelezettek (utalnék Miavecz "civil" elkötelezettségére pl.)?

Melyikük tartott ki a szeretgom meleltt?

Akkor miért várnánk el "egyszerű" emberektől, hogy kitartsanak a portál mellett, és ha nem is minden topikhoz, de azok jelentősebb részéhez hozzászóljanak? nekik több veszíteni valójuk van, mint a képviselőknek...

Gondolom az itt regisztrálók között volt olyan is, aki az online képviselői kérdések okán regisztrált és amikor az becsődölt, nem forumozott, de mivel törölni sem tudja magát, hát ,,,,,,,,,,"

2009. 01. 26. 20:06

a felhasználó mezőny változik, a problémák, amikről eszmecsre folyik sajnos egyre összetettebbek, néha már hihetetlenek...

A megnevezett képviselők távolmaradásnak lehet személyes elfoglaltság az oka, nem biztos hogy a leereszkedés vagy le nem ereszkedés van a háttérben...

Képvieslőink másik része egy külön dimenzióban él, nem nagyon várok tőlük változást, nemhogy a választókkal a szeretgomon való kommunikálást:)

2009. 01. 26. 19:55

Valóban érdekes ez az összefüggés, amit Zoltán feszeget. Sokan vagyunk és mégis kevesen.... Emlékeim szerint az "Istvános" időszakban volt a legtöbb forumozó aktív (ezt persze János tudná igazolni vagy cáfolni). Akkor még képviselők is leereszkedtek hozzánk. Még mindíg kint van az ő virtuális fogadóórájuk, de van, aki nem is minden kérdésre válaszolt.

Azt mindenképpen hasznosnak tartanám, ha legalább őket János, vagy Gábor megkérdezné, hogy miért fordítottak hátat ennek a portálnak.

A megfélemlítés velük kapcsolatban szóba sem jöhet.

Akkor mi az oka Kínál Katalinnak, Jónás Lászlónak (aki legutóbbi hozzászólása olyan szép hitvallás volt, hogy meghatódtam tőle), Nyíri Attilának és persze Miavecz Jenőnek (aki szintén legalább 1 hónapja nem ereszkedik le közénk), hogy hanyagolja a portált?

2009. 01. 26. 17:02

Kedves Zoltán! Gratulálok a fiad sikeres vizsgájához! Nagy öröm ez,én csak tudom mert két diplomás gyerekem van! Ennyit a privátról. Ami a kérdést illeti sem félre sem célzatosnak nem éreztem!De ha előbb olvasom végig a fórumot,akkor talán más választ írtam volna.Lehet akkor az írás inkább okoskodó lett volna vagy nem lett volna teljesen igaz! De szerintem nem kell súlyos következtetéseket levonni a regisztráció és a beírók arányából. Akit valamelyik téma megérint szerintem az biztos reagál rá. Aki fél az óvatosan udvariasan,aki nem fél az vehemensen, aki meg ellenérdekelt az meg cinikusan-züllesztően -vérlázítóan! Ezt eddig így tapasztaltam!

2009. 01. 26. 16:26

Most jutottam bia írásáig! Ha előbb olvasom,hát írnom sem kellett volna mert annyira az én izlésem szerint írt! Ami a cikiző válaszokat illeti,azt gondolom amit a régi rómaiak mondtak nem kell minden szúnyog zúgását meghallani! Üdv jprom.

2009. 01. 26. 16:08

Kedves Zoltán! Én azt gondolom,hogy az itt regisztrálók nem ollyan félősek-remélem!- .A magam példájából következtetve,a regisztráció sokkalinkább elsősorban azt jelenti,hogy a fórum szellemiségével egyetértek,és megadom magamnak azt a lehetőséget,hogy azonnal írhassak ha éppen mondani valóm lenne mások számára! A fórum oldalai azért fontosak számomra,mert innen-bár szubjektiven- de még mindig tárgyilagosabban olvasok friss helyi információt,mint pld. a Hídlap-ból,mert azok is új hírek de számomra nagyrészt érdektelenek egyrészt pedig a tulajdonosok által irányítottak! Bejónak és Cserépnek pedig köszi,hogy motorja és irányítója a szeretgomnak

2009. 01. 26. 10:14

Egyetértek "bia"-val az egyik ok az lehet amit Ő megnevezett. A másik talán talán az , hogy senkinek sincs szüksége a napi munkahelyi stressz és egyéb csatározások után, bejegyzését követő személyeskedő cinikus , sokszor megalázó véleményekre. Nem vagyunk egyformák. Van aki könnyedén túl teszi magát az ilyen jellegű -hangsúlyozom SZEMÉLYESKEDŐ- véleményeken, de azt gondolom a többség nehezen viseli el ezeket. Vannak akik e "műfajban" élik ki magukat és kielégülést nyújt számukra mindez.

Törölt felhasználó #43

2009. 01. 25. 21:34

Továbbra sem tudom milyen félelemről van szó.

Ha egyszerű hasonlattal akarnék élni, Egomban most kb az a helyzet, mint amikor a gazda túl hosszú láncra engedi a kutyáját és már-már ő sem mer bemenni a saját udvarába. Pedig a kutya csak elszemtelenedett és hangosan csahol.

2009. 01. 25. 20:26

Az is igaz amúgy, hogy viszonylag kevés olyan funkció van jelenleg, ami miatt érdemes lenne belépni. Nemsokára elkezdődik itt is a "jelöld be x-et ismerősnek" korszak, az majd talán hoz egy kis fellendülést az aktivitásban.

2009. 01. 25. 20:17

Szerintem sokan amiatt regisztrálnak, mert csak úgy egyszerűen erősíteni szeretnék a Szeretgomos tábort, szeretnének ide tartozni. Akár amiatt is, hogy mindenki lássa, hogy sokan vagyunk. :) És ha valaki regisztrál, akkor szerintem rendszeresen olvassa is a cikkeket, még ha nem is ír hozzá semmit, és ez is jó dolog.

Legalábbis az én esetem pont ilyen, ezért gondolom, hogy mások is vannak még így ezzel. Szóval ha így nézem a dolgot, én örülök, hogy ilyen sok regisztrált tag van. :)

Eredeti méret

2009. 01. 25. 18:51

hoppá írta: A regisztrációnak van többlet-információs lehetősége. Gondoltok-e rá???? Jó lenne meginterjuvolni mindenkit, hogy miért van jelen? Elég lehet egy szavazótábla.. jó nagy. Hátha tanulunk belőle.

Szvsz ez a szavazás nagyon jó ötlet, csak az a baj, hogy akik eddig sem szólaltak itt meg, szavazni sem fognak :(

Bejó Gábor írta: A gond az, hogy az emberek nem szólalnak meg. Se névvel, se név nélkül.

És ha már egy hozzáértő szeretgomos esetleg foglalkozna hoppá ötletének megvalósításával, kiegészíthetné ezzel, mármint hogy miért nem szólalnak meg a "némák". Igaz, ők erre sem válaszolnának szerintem :(

2009. 01. 25. 17:05

Szerintem nem kevés azok száma akik csak olvasnak és csak az apróhirdetési lehetőség miatt regisztráltak.

Eredeti méret

2009. 01. 25. 12:34

Te például a 47. vagy, én a 98.

Eredeti méret

2009. 01. 25. 12:33

Megszámoltam, 40 teli oldalon, oldalanként 30 nick name.

A Szeretgom-on regisztrál nick name-ek száma 1200 körül van.

Egy kicsit off leszek, de eddig a pillanatig 1239 a regisztrált nicknevek száma (az utolsó wixi). Ha ráállsz az egérrel bármelyik névre, a képernyő alján megjelenő szövegből ki tudod hámozni, hányadiknak regisztrálták.

Törölt felhasználó #43

2009. 01. 25. 11:47

Észre lehetne már végre venni: egy-két emberrel el tud szórakozni a tisztelt városvezetés, ám ha sokan nyitják ki a szájukat, akkor tehetetlenek lesznek.

Nem veszitek észre, hogy már csak vergődnek?

Miért kétirányú a Lőrinc utca? A népszavazási kezdeményezés miatt. Tamásunk berezelt, hogy a kezdeményezés aláírói esetleg elmennek szavazni is és akkor ő az arcára esik. Mit tett? Visszakozott gyorsan.

Sok emberre már nem elég a gépezet kapacitása. A saját városod ellen nem lehet már harcolni.

Hangosabbnak kell lenni. Nem mondom direkt, hogy bátrabbnak, mert nincs "fegyver" a kezükben ellenünk.

Mi lesz? Bepereli a fél várost?