Diáktudósok a tatabányai főiskolán
2009. jan. 23.

<p>A megye középiskoláiban működő tudományos műhelyek bemutatkozó konferenciáját rendezik meg január 28-án, szerdán a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolája a diáktudósok kapcsolatteremtése és a főiskolával való megismerkedés érdekében.</p>

A „Tudomány utánpótlása" nevű rendezvényen a Tatabányáról, Tatáról és Komáromból érkezett diákok csapatai 11 előadást tartanak, a témaválaszték a lehető legszélesebb körű. A nyilvános rendezvényen szó lesz az elektromágnesességről, az űrkutatásról, de hallható előadás a reneszánsz konyháról. Az egyik diák-előadó az általa elmondottakat saját készítésű filmmel illusztrálja.

Az előadásokat zsűri értékeli és a három legjobbnak minősített munkát díjazzák, illetve feltöltik a www.mutf.hu internetes oldalra. A rendezvény védnökei: Tatai-Tóth András országgyűlési képviselő, az Országgyűlés oktatási és kulturális munkacsoportjának tagja és dr. Völner Pál, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke. A rendezvény nyitott, a főiskola várja az eseményre az érdeklődőket, diákokat, szülőket.

Forrás: www.regioregia.hu

(forrás)