Több százmillió koronás fürdőfejlesztés Párkányban
Közélet
2007. júl. 18.

<p>Ha minden jól megy, akár már a jövő ősszel hatalmas volumenű felújításba kezdhet a párkányi Vadas termálfürdő. 300–600 millió korona beruházásával a strandot teljes mértékben korszerűsítenék: a medencéket és azok környékét kicsinosítanák, vízforgató berendezéssel látnák el, ezen kívül különböző attrakciókkal és egy tobogán világgal, valamint egy wellness központtal egészítenék ki a komplexumot.</p>

Hogenbuch Endrétől, a termálfürdő igazgatójától korábban megtudtuk, hogy június közepén találkoztak a pozsonyi Építészeti Kamarával: ez az intézmény lesz az, amely majd kiírja és lebonyolítja a tervezett fejlesztés tervdokumentációjával kapcsolatos pályáztatást. „Ők szólítják majd meg a lehetséges készítőket, és kérnek tőlük ár-, valamint terv ajánlatot. A látványtervek kiértékelése október végén valósul meg, ezt követően lesz kihirdetve a győztes, aki tavaszig elkészíti a dokumentációt”- fogalmazott az igazgató.

Szavai szerint a következő szezonban még a megszokott állapotban várja a strandolókat a fürdő, a fejlesztés megkezdésének az ideje pedig egy megfelelő pályázat kiírásától, illetve megnyerésétől függ. „Korai még arról beszélni, hogy mikor kezdődhet el az építkezés, a legideálisabb esetben is a jövő év végéről beszélhetünk, mindez attól függ, mikor ír ki az Európai Unió egy számunkra megfelelő pályázatot” – magyarázta Hogenbuch Endre.

A nagyszabású tervekkel kapcsolatosan korábban megtudtuk, hogy szinte teljeskörűen felújítanák a medencéket és azok környékét, kialakítanának egy tobogán világot és különböző látványosságok, attrakciók felszerelését is tervezik – így a párkányi strand szinte aquaparkká változik át. A medencéket az EU szabványainak megfelelő vízvisszaforgató berendezéssel látják el, ezek korszerűsítése jelenti egyébként a felújítás első szakaszát, mindez a körülbelül félmilliárd koronás beruházás egyharmadát teszi ki. A második szakaszban épülne ki a már említett tobogán világ, és a wellness központ – a rekonstrukció egyik célja éppen az, hogy a párkányi komplexum ne maradjon le a konkurencia harcban, és egész éves kihasználtságnak örvendjen. A projekt keretében természetesen új büfésor, szociális helységek, parkosított területek is helyet kapnak, a felújítás látványterveinek az elkészítésére kedden bólintott rá a Duna-parti város önkormányzata.

Forrás: hídlap.net

(forrás)