Szilveszteri extra hírek
2008. dec. 28.

<p><b> Felgöngyölítettük: </b></p><p>Végre lehullhat a lepel, fény dereng az alagút végén és kibújik a szög a zsákból…</p><p>A szálak messzire nyúlnak vissza…</p>

A legújabb önkormányzati tulajdonú cég alapítói okiratából egyértelműen körvonalazható, hogy az alapítás dátumának numerikus adatait összeadva megkapjuk annak a nyoszlajvedrencei magánszemélynek a személyi számát, aki egy panamai Off shore cégen keresztül jelentős tulajdonrészt birtokol abban a kft-ben, melyet egy korábbi, szintén önkormányzati tulajdonú és vagyonvédelemre szakosodott cég és egy másik helyi informatikai vállalkozás közösen üzemeltetett annak a D.Z.-nek a bejelentett lakcímén, aki még kisdobosként egyszer kölcsönadta a kék nyakkendőjét a polgármesternek, hogy az felolvashassa az iskolai ünnepségen az úttörők 12 pontját.

Ugyanez a D.Z. volt az , aki egy évvel később egy kétforintos takarékbélyeget ragasztott annak a Pogánynak az iskolai takarékbetétkönyvébe, akinek édesapja a szülői értekezleten annak a Töröknek az ismerőse mellett állt, akinek unokája az Orbán-kormány kancelláriaminiszterének csoporttársára köszönt rá az utolsó május elsejei felvonuláson.

Köztudott, hogy a város által üzemeltetett élményfürdő kazánját éppen ez a vállalkozó szállította, és annak idején a kazánt marharépaként tüntette fel a kézpénzfizetési számlán, így az eltérő ÁFA-kulcsok kapcsán jelentős haszonra tett szert és a visszaigénylés után az értékkülönbözetet visszaforgatta a 2002-es választásoknál használt 80 grammos műnyomópapírok FIDESZ részére kiszámlázott költségvetési támogatásába.

És itt jön az új csavar, ugyanis egy magát megnevezni nem akaró városházi vezető, kijátszva az éber városházi informatikai kontrollt, Kiszel Tünde naptárnak álcázott zip- file-ba csomagolva eljuttatta hozzánk annak az anyakönyvi dokumentumnak a közjegyző által hitelesített másolatát, amin egyértelműen és jól látszik, hogy a múlt héten alapított, új városházi vállalat élén álló cégvezető édesanyjának neve és a panamai offshore-cég tulajdonosának lakcíme az ógörög drámákból is ismert jambikus trimetert alkot.

És mivel az ógörögök elég távol voltak időben a mai esztergomi idősíktól, ezért a rendőrség akkor még nem fogott gyanút.

Ugyanez az informátor világított rá arra a cseppet sem elhanyagolható összefüggésre, mely szerint egy városüzemeltetéssel foglalkozó, szintén önkormányzati tulajdonú vállalkozás vezetője nem szerepeltette az SzJA-bevallásában azt az összeget, melyet a vonyarcvashegyi nudista-strand telephely megnevezéssel, de Széchenyi tér 1. székhellyel jegyzett vállalkozásának bevételéből realizálódik és ugyanez a cégvezető a 2006-os választások előtt annak a D.Z.-nek adott jelentős tagi hitelt, akit már korábban említettünk a Polgármesterrel és Pogánnyal kapcsolatban.

D.Z. ebből a tőkéből kezdett bele abba az építkezésbe, melynek során az apósa szuterénjében kialakított mélygarázs magvalósítása látszott kirajzolódni, de időközben elfogyott a pénze, mivel bizonyos városházi képviselői körök követelték jussukat egy villányi bortúra formájában, melyet természetesen Vargyason keresztül kívántak megvalósítani. Álcázás gyanánt a jobb időket is megélt Zámbó Jimmy imitátorokkal és operettprimadonnákkal feltöltött, piros szegfűvel álcázott Robur – buszon indultak neki, de az éber román határőröket nem tudták megtéveszteni, így vezetőjüknek százszor le kellett írni Kolozsvár mai, román nevét és ráadásul még a buszt visszafordították.

E szerencsétlen eset kapcsán és a pénzhiány okán D.Z-nek hitelt kellet felvennie, de úgy gondolta, hogy a mélygarázs-ötlet szellemi apportként lesz majd beintegrálható abba a jövőben megvalósulandó projektbe, melynek során majd mind a panamai offshore cég tulajdonosi, mind pedig a két közismerten morcos helyi parkolóőr is elégedett csettintéseket fog hallatni.

Végül azt a cseppet sem elhanyagolható tényt sem árt szem elől tévesztenünk, hogy D.Z. éppen attól a banktól kapta meg azt a kedvező kamatozású hitel, amelyik folyósította neki.

De térjünk vissza az elején említett Pogányra és Törökre, akik a 2006-os választások estéjén éppen egy diverzifikált portfólió-alakú tortát sütöttek bízva abban, hogy sötét múltjukra sosem derül fény… mikor is anno V.I. Lenin ( azaz hatodik Lenin ) szocialista brigád tagjaiként villanyórát ráspolyoztak annak a T.SZ.-nek a melléküzemágában, melynek később az a Terényi lett - privatizáció útján - a tulajdonosa, aki szintén ott volt azon a szülői értekezleten, amit tényfeltáró írásunk elején említettünk.

És itt bezárul a kör…

Arra sajnos még nem derült fény, hogy mélygarázsok értékpiaci árazódása miként kapcsolható össze a városháza központi fűtésével, de az biztos, hogy nem zörög a haraszt…és hamarosan ennek is utánajárunk…

További rövid hírek, adatok:

A Széchenyi tér különleges kőburkolatának mozgó elemei által termelt mozgási energia ( a Bikini és Fenyő koncert alatt ) elegendő lenne az élményfürdő vízhőmérsékletének 0,5 celsius fokkal történő emelésére a vasárnap délelőtti csúcsidőszakban, beleértve a pápaszemes kajmán ( Zoli ) terráriumának medencéjét is.

Meggyes Tamás neve ugyanannyi magánhangzót tartalmaz mint a Féniksmadár szó mássalhangzóinak száma, ha azokból figyelmen kívül hagyunk hármat.

A Vargyas-Esztergom távolságot, mint üveggolyót, megkapod.

Az esztergomi mesepark megvalósításának valószínűsége korrelál a mesékben előforduló afroamerikai hófehérkék előfordulásának gyakoriságával.

A 2009-es évtől, a tűzoltóság kötelezővé teszi az gépjármű-tüzek oltása előtt az indítókulcs behelyezését.

’…óriás csiga kétszarvú dómjával e bölcs bazilika.” Babits-sor kapcsán újabb önkormányzati cég alakul, mely a francia gasztronómiai potenciál kiaknázására, óriás csigák tenyésztésével-forgalmazásával kívánja öregbíteni a több tucat sikeres önkormányzati cég hagyományait. E csigaügyön felbuzdulva egy reneszánsz vízgépéről is ismert, tiszteletbeli székely és polihisztor javaslatára a gótbetűs, Brehm: Az állatok világa c. 1875 és 1896 között kiadott valamennyi kötetébe utólagosan is befűzésre kerül a csiga-gerincűek rendjét tárgyaló, képekkel is illusztrált, legalább tizenkettő egyedet számláló oldal.

G. István ( a szó-köz ismert és elismert szerzője, aki mellesleg a Hídlap fantom-főszerkesztőjének helyettese is ) 2009 januárjától a Magyar Alkoholellenes Liga vezetői posztjának potenciális aspiránsaként ígéretet kapott a város jobboldali képviselőcsoportjától e nemes ügy iránti támogatás és lobbi-tevékenység sikeres kifejtésére -tudtuk meg egy a magát megnevezni nem kívánó informátorunktól, aki egy szlovákiai búűző „összetartás” során, két hubertus és egy nagyfröccs ellenében magától az érintettől hallotta e fülest. Tehát bizonyos feltételek mellett a főszerkesztő helyettes lesz a nevezett liga elnöke, amennyiben a delirium tremens előtti állapotból a vándorpatkányt (Rattus norvegicus), mely az emlősök (Mammalia) osztályába a rágcsálók (Rodentia) rendjébe és az egérfélék (Muridae) családjába tartozik, örökre száműzi gondolataiból, álmaiból.

A Szent István Gimnázium és Bábszínház hamarosan újabb marionett bábot kap, mert a VitézLászlóra hajazó pajkos bábunak összegabalyodtak a zsinórjai.

A Bottyán-évhez kapcsolódóan, az új helyére felállítandó lovasszobrot a látogatók csak nagyítólencsén keresztül tekinthetik majd meg, hogy ezzel is méltó helyére kerülhessen városunk szülöttének képe - tudtuk meg a Bottyán-bizottság egy prominens tagjától.

Gyerekeknek:

Kedves Gyerekek !

Ebben a kördiagramban (apró római számjegyekkel és tükörírással ) elrejtettük az esztergomi élményfürdő 2007-es évének mérleg szerint eredményét, pontosabban annak szlovák koronában konvertált értékét, melyet 2009 január elsejétől már az aktuális árfolyamon Párkányban akár euróra is válthattok.

Keressétek meg az MNB weboldalán a szlovák korona ( SK )-euró( EUR) középárfolyamát és kérdezzétek meg a szüleitektől, hogy deviza vagy valutaárfolyamon érdemes –e számolnotok. A kapott válasz alapján, számológép nélkül ( csak az ujjaitokat használva ) végezzétek el a konvertálást és a kapott értéket a kördiagramban található és elektron-mikroszkóppal könnyen olvasható mérlegeredménnyel elosztva jelöljétek egy tetszőleges koordináta rendszerben, melyet javaslunk a szüleitek hálószobájának falára, narancssárga zsírkrétával felrajzolni. A falra felrajzolt megoldásról készítsetek hagyományos ( papír ) fényképet, melyet gyertyafénynél szkenneljetek 300 dpi-vel és a kapott jpeg-et az Irfan segítségével effektezzetek sepia-vá. Az így kapott képet pdf-re átalakítva küldjétek el a valsagkezeles@esztergomban.hu e-mail címre. A helyes megfejtők közül a 3 leggyorsabb barackot kap a buksijára a Polgármester bácsitól.

Ezen a képen a csillagos égbolt látható, melyet tréfás kedvű fotósunk a város egyirányú utcáinak egyikéből fényképezett tegnap este.

Keressétek fel az összes esztergomi egyirányú utcát és találjátok meg, hogy vajon melyikből készíthette fotósunk a képet.

Az igazán precíz megfejtők a házszámot is megadhatják !

Segítségként eláruljuk, hogy a fénykép Olympus E- 330 tükörreflexes digitális fényképezőgéppel és ZUIKO DIGITAL 14-54 mm 1:2.8-3.5 II objektívvel készült.

Jó szórakozást és lefekvés előtt ne felejtsetek el fogat mosni !

(forrás)