Bruttó 1,4 millió/hó
2008. dec. 22.

<p>Az egominfo.hu értesülései szerint a kórház 2013. december 1.-ig kinevezett új igazgatója három hónapig dr. Sólyom Olimpia volt igazgató bérét, bruttó 570 ezer forintot fog kapni, de a határozat értelmében ezt követően a bére 1,4 millió forint lesz havonta.</p>

Az előző igazgató fizetésének a dupláját kapta Kollár Zoltán, az esztergomi kórház új kinevezett igazgatója. A pályázat meghirdetése előtt már nyílt titok volt a városban, hogy Kollár Zoltán, a kórház volt önkormányzati biztosa fogja elnyerni a városvezetés bizalmát.

Kollár Zoltánt a városvezetés kérte fel a biztosi feladatok ellátására, és mint hírlik, a biztos és a volt kórházvezetés között nem volt felhőtlen a viszony.

Információink szerint a pályázó a Medkoll Bt ügyvezetője, legutóbbi megbízatása a dunakeszi-i rendelőintézet vezetése volt.A polgármester elképzelése szerint többek között miatta is kellett venni szolgálati lakásokat a városnak.

A bérezésbeli eltérés az úgynevezett garantált illetményen felüli munkáltatói döntésen alapuló, illetmény felüli összeg, ami az előző igazgatónál 272 ezer forint volt, a jelenleginél 1,1 millió forint lesz.

Fenyves Ernő jelenlegi önkormányzati biztossal a megnövekedett munkája miatt újabb szerződést kötött a város, 2009 júniusig.

Az indoklás szerint az új igazgatónak nem lesznek helyi ismeretei, ezért szükséges még tovább foglalkoztatni a biztost. A bére a jelenlegi főigazgatói bér, növelve a bért terhelő járulékokkal+ áfa.

A napirend tárgyalásakor Meggyes Tamás elmondta,hogy a többi (4) pályázóról, már ránézésre látni lehetett, hogy nem alkalmasak a feladatra.

Forrás: egominfo.hu

(forrás)