Testületi ülés

Testületi ülés

2008. 12. 06. 20:47

A válságkezelés újabb lépése: Yacht kikötőt szándékozik Esztergom városa vásárolni! Pályázat kiírás a Szent István Gimnázium igazgatói posztjára. Többek közt ezekről is döntenek a december 11-én esedékes testületi ülésen.

Az előterjesztések a www.esztergom.hu:8080 oldalon találhatók.

Belépés a vendeg/vendeg felhasználó-jelszó párossal lehetséges.

2009. 01. 24. 15:51

A mai Hídlapban olvasható egy reklám, ami az Esztergomi Fürdő Építőipari Kft tevékenységét, szolgáltatásait ajánlja az olvasók figyelmébe, többek között építőipari fővállalkozást, generálkivitelezést. Ez most komoly? Az adófizetők pénzéből alapított cég a versenyszférában?

Valaki végig gondolta ezeknek - az eddig jobbára veszteséget termelő - önkormányzati cégeknek a versenyszférában való megjelenésének a negatív hatásait? Az tényleg jó dolog, hogy az elbocsátott embereknek munkát ajánl az önkormányzat, akár az említett építőipari vállalkozásban. Csak egy kérdés azokkal az emberekkel akik a versenyszférában megjelenő önkormányzati cég miatt veszítik el állásukat, megy csődbe a vállalkozásuk , azokkal mi lesz? (ne feledjük , hogy ezeket a cégeket az ő adóforintjaikból is alapították) Ráadásul most , amikor helyzet van, amikor az építőipari cégek sora megy tönkre a piac drasztikus szűkülése miatt. A dolog külön pikantériája, hogy a főépítésvezetőség címe : Széchenyi tér 1., azt azért remélem, hogy nem ugyanabban az irodában ahol szerdán 09.00-17.00-ig van ügyfélfogadás!

2008. 12. 19. 21:24

Kedves fórumozó társaim .A topik címe és témája a testületi ölás .Ezzel szemben napok óta egy nagyképű ,okostojás szeméjeskedő hozzászólásait elemezgetjük.Az olvasottak alapján pont le.......... hogy kiröl / miröl mi a véleménye.Gyerekkorom óta rózsaszín kiütést kapok az ilyen "mindenki hülye csak én vagyok a zseni és az arcom után a szerénységem a legnagyobb" fílingtöl. Már majdnem Kolumbános a stilus csak ő még nem akarja zászlórúdra akasztani a másként gondolkodókat . Elfogadom hogy más a véleménye ,de a pökhendo fikázására a felsöbbrendűségi attitüdjeire nem vagyok kiváncsi.Részemröl kiszélltam az oldalról még az vissza nem talál az eredeti témához.

Mindenkinek boldog karácsonyi ünnepeket kívánok.

2008. 12. 19. 16:20

Petró!Remélem ezt a dumát a nagyvezíredtől és az okos ügyvédetektől tanulod.Jellemed sok hiányt mutat.Sajnos Esztergom azért ilyen szemét domb,tengely törő utcákkal,mert vannak ilyen hű emberei is mint te.Boldog Karácsonyt és igazán neked kellene a gyerek szobájába /istálló/ a jászolhoz menned,hogy éltesd Tomikát.

Törölt felhasználó

2008. 12. 17. 10:04

Valaki ideges.

2008. 12. 16. 8:44

Nem kötekedés, csak tisztázandó:

A "stb" valóban nem rangsor - súlytalanság. Az egyházi dolgokat tényleg nem kultiválom. Ami a trendiséget illeti: lehet, hogy 45 óta különösebben trendi az egyház iránti rajongás elvesztése, de képzeld: vannak családok, akiknek saját, nagyon kellemetlen élményei is vannak egyházügyben, igen sokat tettek azért, hogy ne ugráljam körbe őket. (mellesleg a rendszerváltás óta valóban trendi lett ájtatos manóvá válni, olyan felkapott és illő dolog... én mindíg érdeklődöm: és tessék mondani, hányan is veszik ezt itt komolyan? Mert ha mégsem, mit képmutatóskodnak és hazudoznak - még maguknak is? Lássa a Nép, milyen jó kis polgárkák ők? Pfúj. És ennek az ég világon semmi köze a 45 utánhoz, ez egyszerűen kortalan jellemhiba.)

Minden létező Alma Mater attól az, amitől: múltjától, erejétől, hagyományaitól. Az István múltja valaha szerzetesi vonalon ment. Az én Alma Materem, az óbudai Árpád állami reál főgimnázium volt. De nem ettől erős, vagy jó egy iskola, a hírnév, kor önmagában semmit nem jelent. Az István attól olyan, amilyen, attól erős most is, amit az elmúlt két évtizedben tudott felmutatni, egészen tavalyig. Az eredményei, hatékonysága, emberi, pedagógiai értékrendje nem a száz év előtti ájtatos-vonalé: ezt a mostaniak teremtették meg és tartották fenn. Mindezt tavaly óta erős iramban, megfontoltan és gusztustalanul, ám hatékonyan rombolják - és nézd csak meg, hogy kik. Ez az, ami igazán bőszíti az embert.

2008. 12. 15. 22:10

Látom szeretsz kötekedni.A "stb" nem rangsor.Az esetleges időhiány pótlására,hogy ne kelljen mindent leírni.Tökéletesen igazad van abban,hogy a politikának semmi keresnivalója az iskolákban.Azt látom az egyházi dolgokat sem kedveled túlságosan.Azt is tudjuk,hogy 45 óta ez olyan trendi dolog.De hát ez van.Az István az általad említett patinát ezen idők előtt szerezte.Az Alma Matert meg szó szerint is értem mert latint tanultam a gimibe.

2008. 12. 15. 9:01

Képes megőrizni az iskola értékrendjét és eszmeiségét......stb. Hát igen ezzel van a legtöbb probléma

Hát igen, ezzel van a legtöbb probléma. Ezzel: "....stb. "

Úgy tűnik, ennyit ér a többi szempont, eszmeiség, normatíva, szakmaiság, egyebek: "...stb."

Nagyon szépen el lehet meditálni azon, hogy miféle vonalas dolog szép, kerek politikai köntöst ráteríteni egy - iskolára. A politika, - bár mindíg jelen van - sok helyre való, de speciel iskolába végképp nem. Ott különösen kártékony és gusztustalan.

A csodás tömjénfüstös ájtatosságra pedig már elkészült a Nagy Mű. Van egyházi oskola, törtetve, rombolva, bármi áron, ahogy az egy ilyen untézményhez illő, ugye (??!). Örömhír: lehet ájtatoskodni benne. Az István bizony állami intézmény, habár zsigereiben mindíg is benne maradt a polgári gondolkodásmód és gondolatvilág - most is.

Az István Gimnázium valódi, patináns Alma Mater. Életre szóló alapokat megadni képes, hatékony, emberközpontú Gymnazium, a régi fajtából. Az emlékezetesből, a szeretni valóból, amiket épp kiirtani kívánnak. Országosan is, a'la Fidesz és tsságai, példák a sajtóban.

Úgy látszik, számodra az Alma Mater fogalomköre nem egészen tisztázott. Valószínűleg ezért nem nagyon érted, mi bajság a mostani dolgokkal. Bár, lehet, hogy tiszta - csak messze áll tőled. Inline valószínűleg erre célzott az Istvánosságod megkérdőjelezésével - egyetértek vele, bár kibővítve: számodra az eszmeiség valami egészen mást jelent. Azt azonban ott kérd számon, ahonnét származol, ahová tartozol: úgy tűnik: Alma Materhez nem.

2008. 12. 14. 10:59

Ezzel kapcsolatban miért van nagy csend? szigmedia.com

Törölt felhasználó

2008. 12. 12. 23:08

Nem idevágó,de ez a logó már sokkal jobb, csak az a baj,hogy nem látszik az ujjad.

Törölt felhasználó

2008. 12. 11. 19:59

Izgalmas lehet a testületi, mert DRKGY ismét az iwiwen nyomul.

Pedig a hírek szerint újabb 25 millát szavaz meg a testület Gimesi mélygarázsépítő Sándornak, mégpedig azért mert elkészítette az árvízvédelmi gátat a sportpályán.

Egyszerűbbre lefordítva G. MGÉ. S. ledepózta a földet jó közel - így spórolt a fuvaron - és most még ezért pénzt is kap.

Előbb a budiért 15 milla, most az "árvízvédelemért" újabb 25...

Nem átlátszó ez???

gömbicica

Törölt felhasználó

2008. 12. 11. 19:24

hát nem volt türelmem végigolvasni. Talán nekik sem, azért olyanok a testületik, amilyenek. Jó az oldal nem tudom honnan szedted? ügyes.

Törölt felhasználó

2008. 12. 11. 18:16

A mai előterjesztések milyenségét és mennyiségét átnézve, ajánlanék egy vizsgázóknak kidolgozott tételt "A képviselő-testület ülése előkészítésének feladatai" címmel:

www.vizsgazz.hu

Esztergom egyes, leülhetsz.

Törölt felhasználó

2008. 12. 10. 21:02

Gábor az új logóddal csak egy probléma van, mégpedig az, hogy az emberek igen nagy többsége a földönkívülieket gonosznak és ellenségesnek tartja.(hogy miért az hosszú).Ezalol egy kivétel van csak: az ET.

2008. 12. 10. 20:48

Képes megőrizni az iskola értékrendjét és eszmeiségét......stb. Hát igen ezzel van a legtöbb probléma. Milyen értékrendet és milyen eszmeiséget? Mert hát régen a Szent István Gimnázium egyházi iskola volt. Apácák tanítottak. Aztán lett I.István Gimnázium, majd Szakközép iskola. Én a régire szavaznék.

Törölt felhasználó

2008. 12. 09. 18:25

A lakás és nem lakás céljára szolgáló helyiség esetében az elidegenítésről az Önkormányzat Képviselő-testülete közvetlenül, illetőleg átruházott hatáskörben nettó egymillió forint értékhatárig a polgármester, nettó egymillió és húszmillió forint forgalmi érték közötti értékhatárig a polgármester a Pénzügyi Ellenőrző és Tulajdonosi Bizottság egyetértésével dönt.

b) A húszmillió forint forgalmi érték feletti lakás és nem lakás céljára szolgáló helyiség elidegenítése esetén nyilvános versenytárgyalást kell tartani.

A nyilvános versenytárgyalás útján történő értékesítés az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevő részére történik.

A nyilvános versenytárgyalást a polgármester írja ki, eredményéről – a Pénzügyi Ellenőrző és Tulajdonosi Bizottság véleménye alapján – a Képviselő-testület dönt.

Na kezdődhet majd az osztogatás...

2008. 12. 09. 11:40

Ez is érdekes 34. napirendi pontként, úgy éjfél felé !

32. Döntés az Esztergom, Kossuth L. u. 14-16-18. sz. alatti Erzsébet Házban kialakításra kerülő mélygarázsok megvásárlásáról (az előterjesztést külön postázzuk) Előterjesztő: Meggyes Tamás polgármester

2008. 12. 09. 10:08

Ki lenne a legmegfelelőbb személy a gimnázium élére?

Bárki, aki:


- szakmailag felkészült, és értékelhető szakmai teljesítményre képes
- magáénak érzi az intézményt és annak hagyományait
- teljes tudásával, szívével és elkötelezettségével annak érdekeit képviseli
- képes stabil színvonalú, felelős vezetőként viselkedni
- képes kiállni az általa vezetett és képviselt intézmény munkatársaiért és diákjaiért
- képes pedagógusi és emberi értékeket felmutatni és képviselni, különös tekintettel a nyíltságra, őszinteségre, gerincességre és morálra
- képes tisztelni mindazt, amit vezet és cselekedeteivel, egyéniségével képes tekintélyt kivívni
- képes értékelhető módon és minőségben megjelenni és tárgyalni
- képes megőrizni az iskola értékrendjét és eszmeiségét, lehetőleg mindezt továbbfejleszteni, de semmi esetre nem rombolni ....

Van még egy-két szempont. A Szent István Gimnáziumnak voltak ilyen vezetői. Épp e miatt (is) ismertek az elvárások, nem kell újakat kitalálni helyettük. Léteznek ilyen emberek, közülük kitűnően lehetne válogatni.

Speciel nem egészen azonosak az igénypontok a kinevező elképzeléseihez képest, az eredményt ismerjük. Jó lenne nem megismételni a fiaskót csak azért, hogy akkorismegmutassukminkaztat.

Törölt felhasználó

2008. 12. 08. 22:26

Tovább gondolkodtam a dolgon. Teljes meggyőződésed az,hogy ez a fórum Esztergomról szól?

2008. 12. 08. 22:08

Ki lenne a legmegfelelőbb személy a gimnázium élére?

Törölt felhasználó

2008. 12. 08. 22:02

Nem úgy értettem.Bocs!