Őrző-védő szabadságharcosok a Szeretgomon

Őrző-védő szabadságharcosok a Szeretgomon

2008. 12. 04. 9:35

Új taggal bővült a Szeretgom. Ez mindenkinek öröm, hiszen minél többen vagyunk, annál inkább válik sokszínűvé a társaság. Persze apró szépséghibák mindig akadhatnak. Például az, amikor egy önkormányzatunkhoz igencsak közelálló cégtől érkezik a nem túl jóindulatú látogató. Most épp az UD Zrt. tulajdonosai által létrehozott North Atlantic Protector Kft. – az EVÉD KFT résztulajdonosa – egyik domain nevét kiszolgáló gépről kaptunk egy kedves vendéget. Lássuk miről is van szó!

Tegnap éjjel, nem sokkal éjfél előtt megszületett Agnes_ereszke nevű 1190-es sorszámmal ellátott felhasználónk.

A hely, ahonnan hozzánk érkezett az a 80.64.65.25 IP cím volt.

Önmagában ez nem okozott volna nagyobb izgalmat a társaság körében, ám Agnes_ereszke igen hamar megszólalt. Mondandója tömör volt és velős.

Előre is elnézést az érintettektől, de kénytelen vagyok újra idézni őt. Lássuk mit mondott:

Látok egy fiatalembert ,telve büszkeséggel, ahogy 25 évvel ezelött ifjúgárdát szervezett a Széchenyi téren... Most nyugdíjas, az én fizetésemből, Greiner Úr. Az én gyerekeimtől elvont falatból. Mszp-sként, polemizál, napi 24 órában. Az én fizetésemből. az én gyerekeimtől elvont falatból. Greiner úr, a politikai oldalak magának pillanatnyi megélhetés, semmi más... A tragédia az, hogy naponta 1000-ek válnak munkanélkülivé, maga pedig 44 éves megállapodott nyugdíjas szarkeverö. Dolgozzon végre 44 év után, ragadja grabancon Miavicc Dologtalan Jenö barátját, újkori 3/3-as Cserép cimborát, váljanak le gyurcsányi és szilvási neokommunista-bolsevista mellbimbóiról, és végre dolgozzanak ezért az országért. ha tudnak...

Az ilyenformán kifejtett tömény rágalmazások, legtöbbször a moderáció áldozatává válnak igen gyorsan, ám az 80.64.65.25 IP cím miatt most kivételt teszünk.

Ez az IP a singularity.int2sec.com címre vezet. Innen érkezett Agnes_ereszke.

Az int2sec.com WHOIS – amúgy nyilvánosan elérhető – rekordját megvizsgálva kiderül, hogy ezt a webcímet nem más, mint a mi Strigonium Zrt-nkkel az EVÉD Kft-t létrehozó North Atlantic Protector regisztráltatta. Kapcsolattartóként Loss István van megnevezve.

Loss neve már megfordult a médiában az UD Zrt. megfigyelési botrány kapcsán. Loss Morvai Tamással együtt került feljelentésre az NBH által. Mindketten volt NBH-s dolgozók. Morvai Tamás pedig nem mellékesen a mi városunk EVÉD Kft-jének ügyvezetője. Ez a rövid levezetés, azok számára akik nem járatosak az esztergomi városi cégek ügyeiben mindenképpen szükséges volt ahhoz, hogy átlássuk: az UD Zrt. tulajdonosai által létrehozott North Atlantic Protector Kft. vagy egy ehhez a céghez köthető személy volt az aki az Agnes_ereszke címen a fenti bejegyzést megtette.

A North Atlantic Protector Kft. városunkkal közös céget alapított – egyetlen nappal azelőtt, hogy valakik felgyújtották Meggyes épülő házát és szolgálati autóját. Nem is olyan rég pedig ezt a céget jól fizető városi megbízáshoz juttatta polgármesterünk. Így jogosan gondolkodhatunk el a bejegyzés indítékain.

A mai napig nem érkezett érdemi válasz Meggyes Tamás polgármestertől arra, hogy miért volt szükség az EVÉD Kft létrehozására. Egyetlen nyilatkozatában a következőket mondotta az UD Zrt-ről:

„… a mi ilyen irányú összes kötelezettségünk nyilvános és tisztességes. Például a Munkácsy-kiállítás fegyveres őrzéséhez megfelelő kapacitású cég kellett. Lehetett volna ez más országos hírű cég is. Akkor szerződtünk ezzel a céggel, amikor még semmiféle botrány nem volt, tehát gondolom nem kellett volna előre tudnunk, hogy ebből botrány lesz. (…)Hogy a botrányért meg ki, hogyan felelős, azt meg bízzuk az időre.”

Érzéseim szerint az idő és a fent idézett hozzászólás bebizonyította azt, hogy ki is a felelős és milyen indítékokkal hozták létre a közös tulajdonú városi céget.

Ismételten bebizonyosodhat, hogy közpénzen támadja egy városhoz közelálló cég a civil médiát és Meggyes ellenzékét.

Kíváncsian várom az olyasfajta magyarázkodást, mint ami egy másik városi céghez, az EHÍR Kft-hez köthető botrány kapcsán érkezett a város sajtófelelősétől.

Csak egyetlen mondatot emelek ki belőle: „És remélem, a Meggyes Tamás polgármester állítólagos közpénz-kampányáról szóló elmélet cáfolata lezár néhány itt elindult találgatást, amelyekről bebizonyosodik: ha nem is feleslegesek, de alaptalanok voltak.”

Sajnos újra bebizonyosodott: véletlenek nincsenek.

2009. 01. 20. 8:19

"Meggyes nem véletlenül kerülget más, jelenleg ellenzékben lévő képviselőket."

Természetesen süllyed a hajó, menteni kell a menthetetlent.

Mostmár csak az a kérdés, hogy nekünk Szent István városa lakóinak ez mennyibe fog kerülni.

Kitől fog melyik "vállakozótól" megvásárolni és mit, hogy aztán "természetbeni juttatásként" a hűbér urunk odaajándékozhassa.

"A város érdekében tett önfeláldozó jó szolgálatokért."

2009. 01. 19. 22:41

Meggyes nem véletlenül kerülget más, jelenleg ellenzékben lévő képviselőket. Fél, hogy elveszti a többséget és akkor neki annyi.

Jogosan fél. Közel a politikai karrierjének a vége.

2009. 01. 12. 17:47

Akkor, most hogy biztosítják a döntésekhez szükséges többséget? Vagy a szavazatokért cserébe, egy puccskísérlet is belefér?

2009. 01. 12. 14:32

Mi lesz az esztergomi fürdővel?

Meddig termeli még a veszteséget?

A zalaszentgróti termálfürdőt bezárták, ami 2003-ban épült a Széchenyi Terv támogatásával, PEDIG OTT TERMÁLVÍZ IS VAN.

Így aztán a tél folyamán mintegy 15 millió forintot takarítanak meg.

Megint azt mondom adják el a fürdőt, de legalább annyiért mint amennyit Meggyes Tamás szerint ér!!

2009. 01. 12. 13:53

Petró figyelmébe, egy mai index cikkből idézet (kiemelés tőlem):

„Az emberek kifejezték akaratukat a változás mellett. Elegük van az egykori koalíciós partnerekből" – mondta az Indexnek Bácskai János, aki szerint a kampány azért volt ennyire heves (a két nagypárt jelöltje kölcsönösen visszalépésre szólította fel ellenfelét), mert az MSZP rágalmazni kezdett. Bácskai arra nem tudott válaszolni, hogy a Fidesz az elmúlt nyolc év időközi választásain miért veri általában nagy arányban szocialista ellenfelét, miközben az országgyűlési választásokat rendre elbukja. Bácskai elmondta még, hogy ellenfele nem gratulált győzelméhez.

Tessék elfogadni, hogy a "valaki rágalmaz valakit" kijelentés nem egyenértékű azzal, hogy "valaki elkövette a rágalmazás bűntettét valaki ellen". Utóbbit valóban nem lehet addig kimondani az ártatlanság vélelme alapján, amíg jogerős bíróság ítéletet nem hozott.

Törölt felhasználó #43

2009. 01. 11. 21:47

Most mondja meg valaki, milyen szerencsétlen vagyok. Belvárosi elvitte az orrom elől a jegyeket!

Törölt felhasználó #43

2009. 01. 11. 21:43

Egy VIP jegyet arra a bulira, amely Esztergom felszabadulásakor lesz megtartva. :)

2009. 01. 11. 21:39

Mit lehet nyerni annak a szerencsésnek, aki helyesen tippel?:)

Törölt felhasználó #43

2009. 01. 11. 21:29

Nem szabad kimondani a nevüket? Én pl. nem tudom kiről van szó. Ha tippelek, akkor Németh. De ki a képviselő, Eck?

Törölt felhasználó #43

2009. 01. 11. 21:00

Hát ezek alapján nem nehéz kitalálni kikről is lehet szó. Ki akarja megtippelni a három körülírt nevet? :)

Amúgy nem csodálnám ha az egyháznak elege lenne Meggyesből. Emlékezzünk csak a változtatási tilalmas balhéra. Szerintem ott elég rendesen elvágta magát Meggyes a katolikusoknál. Az életvitelét ne is firtassuk, a hírek szerint épp második feleségétől válik elfele. A városi pletykák több részletről is beszámoltak ugye, ami szintén nem épp egy keresztény család tipikus életvitelét mutatta be.

Az alpolgármester viszont keresztény, templomba is jár - így nem lenne csoda a püspöki áldás személyére.

nari

2009. 01. 11. 20:53

Konkrétan: az egyik alpolgármester és egy képviselőtársa ellene fordult Meggyesnek. Persze nem úgy, ahogy a lovagiasság megkívánná: szemtől szembe, hanem kerülőutakon az egyház és a KDNP segítségét kérve. A jelek szerint igen magas egyházi körökkel - egy püspökkel egyezkedve - próbálnak Meggyes Tamásnak ártani. Sajnálatos dolog ez.

2009. 01. 11. 14:47

A lázadók és puccsisták (alpolgármester úr és követői) ezáltal sikertelenségre vannak ítélve.

Lehet –sőt biztos -, hogy nem vagyok elég jó tájékozott, de megtenné valaki, hogy konkrétan elmondja miről van szó?

Előre is köszönöm.

Törölt felhasználó #43

2009. 01. 10. 21:53

Kedves nari, kedves Petró!

Lehet hízelegni, lehet forgatni a szavakat, ám a tényeken mindez nem változtat.


- a MÖM jó régen igen kemény dolgokat állított valamiféle üvegasztalról felszívott anyagokkal kapcsolatban. Semmiféle reakció nem érkezett rá. Vajon miért?


- Meggyes hazudott. Nem egyszer. Saját jegyzője cáfolta meg egy alkalommal a mélygarázs ügyében. Aztán pedig saját frakciójának képviselője mondta ki: Meggyes nem mond igazat - egy megvesztegetési kisérlettel kapcsolatban. Meggyes nem reagált ezekre a dolgokra. Vajon miért?


- szépíthetjük, de Horváth Mihály rágalmazás miatt tett feljelentést Meggyes ellen. Ha nem bújt volna "gyáva kutyaként" - idézet H.M.-tól - a mentelmi joga mögé, akkor tisztázhatta volna magát ezen vád alól a bíróság előtt. Ám Meggyes nem kívánta ezt tisztázni. Vajon miért? Megmondom: mert elbukta volna a pert. Az már az ő gerinctelenségét mutatja, hogy egy kiragadott félmondat miatt sajtópert indított ellenünk, amelyben arra hivatkozik, hogy őt a bíróság nem ítélte el. Pofátlan? Igen.


- Sok igen kemény kijelentés elhangzott még Horváth Mihállyal készült interjúinkban. Ám mindezekre nem érkezett sajtóhelyreigazítási kérelem. Innen tudhattuk meg azt az örök igazságot is, hogy "egy igazi férfi nőket sem ver". Ez nem fájt senkinek. Vajon miért?


- Szintén tény: az adósságunk 13,5 milliárd forint, ami a Regia Civitas beruházásával sikeresen több mint duplájára fog nőni. Unokáink is nyögni fogják, miközben a helyi ipar (lásd: Suzuki) a padlóra került és ezen az úton jár a belváros kereskedelme is. Megoldási javaslatként a blődli "majd telepítünk erdőket" és az "elhelyezünk minden kirúgott suzukist" ötletek keringenek.

Kedves Többiek!

Van azért igazság is nari szavaiban!

Bár sokunk hócipője tele van már nagyon, de vállalni nagyon kevesen vállaljuk a véleményünket. Alig páran biggyesztjük oda a nevünket is Meggyest és módszereit elmarasztaló véleményünk végére.

Akik megteszik ezt, azok természetesen azonnal a célkeresztbe kerülnek. Tapasztalom, tapasztaljuk. És? Mit tudnak tenni ezek a bohócok velünk? Még élek :)

Nem jó álláspont, hogy minek vergődni, hiszen "a széllel szembe nem érdemes"... mert érdemes. Igen sok dolgot elértünk, annak ellenére is, hogy az érdemi áttörésre és ennek a leszerepelt bandának a távozására még egy kicsit várni kell.

Láthatjátok, már a frakciójukon belül is elindult egy folyamat. Lásd: a puccsisták...

Nem szabad passzívnak maradni! Minél többen vagyunk, annál kevésbé tudnak ártani és tudják a kicsinyes bosszúhadjáratukat folytatni velünk szemben!

Ehhez kiállás kell. Magunkért és ESZTERGOMÉRT!

1-2-10 ember ellen még van kapacitásuk háborúzni és névsorokat gyártani, de ha feláll 50-100 ember és egyöntetűen kinyilvánítja, hogy itt a vége és ne tovább! akkor nem tudnak már mit tenni velünk.

És... ha van 100 ember, akkor lesz bátorsága 500-nak és 1000-nek is a problémáját ezzel a diktatúrával szemben! Együtt vagyunk igazán erősek!

Innen már nincs hová hátrálnunk.

Petőfi Sándor
FÖLTÁMADOTT A TENGER...

Föltámadott a tenger,
A népek tengere;
Ijesztve eget-földet,
Szilaj hullámokat vet
Rémítõ ereje.

Látjátok ezt a táncot?
Halljátok e zenét?
Akik még nem tudtátok,
Most megtanulhatjátok,
Hogyan mulat a nép.

Reng és üvölt a tenger,
Hánykódnak a hajók,
Sûlyednek a pokolra,
Az árboc és vitorla
Megtörve, tépve lóg.

Tombold ki, te özönvíz,
Tombold ki magadat,
Mutasd mélységes medred,
S dobáld a fellegekre
Bõszült tajtékodat;

Jegyezd vele az égre
Örök tanúságúl:
Habár fölûl a gálya,
S alúl a víznek árja,
Azért a víz az úr!

(Pest, 1848. március 27–30.)

2009. 01. 10. 20:20

Nem kéne keverni az ártatlanság vélelmét a szabad véleménnyilvánitás jogával.

Nem hiszem hogy bárkinek bírósági végzés kéne ahhoz hogy bírálja a város vezetését. Magánemberként én itt bárkiröl bármiröl irhatok véleményt alkothatok akárcsak bárki más .

Miért kéne nekem vagy bárkinek kivonulni az utcára . Én nem vagyok senkinek az ellenzéke nem akarom megdönteni a rendszert egyszerűen herótom van a pitiáner képviselőktöl meg ettöl a nagyképű műmajomtol .

Őszintén sajnálom hogyha Petrónak vagy narinak nem tetszik a véleményem de őket sem érdekli különösebben hogy nakem sem setszik az övék . Ennyi !

Baromira unom hogy Esztergom géniusza halmozza a baromságait és herdálja a város pénzét .Biztos egyedül vagyok azzal a véleményemmel ezért kérném sokadszor hogy ne mossanak össze lázadókkal frontharcosokkal ellenzékkel komcsikkal.

Azt meg különösen nem birom ha az ártatlanság vélelme alatt valaki azt érti hogy ha már nem tudsz jót mondani a polgirol jobb ha befogod a pofád.

Eredeti méret

2009. 01. 10. 18:20

Egyszerűbb szóba sem állni velem, mint valóban bátornak lenni és tenni valamit? Ugye?

Ne keverd össze a dolgokat. Ha te csak úgy le"lázadó"bandázod azokat, akik nem értenek egyet Meggyessel, de amúgy azon kívül, hogy "Eddig bármilyen eredményt elérni csakis Meggyes Tamás polgármester úr volt képes.", nincsenek érveid, akkor mi értelme van a szóbaállásnak? Hiszen érvek nélkül nem lehet vitatkozni.

Másrészt meg Esztergomban bátornak lenni komoly egzisztenciális és egyéb veszélyeket rejt magában, és ezt a többség nem engedheti meg magának.

2009. 01. 10. 14:40

"A kitartás, a tehetség és a bátorság... ez mind hiányzik az egész "lázadozó" bandából.

Ez az igazság. Enélkül pedig csak kiabáltok itt magatokban. Helyén kell kezelni ezt."

Ez a két sor nem kellett volna. Sok-sok mindent elárult a kilétből. Sejtés volt, de most már van bizonyosság is. Kösszz!!!

Szóval azt tetszik mondani, hogy tessék többször kimenni, igen! tovább kell ácsorogni! legyenek ezek az emberek bátrak, és menjenek fejjel a falnak. Igen!!

Hát mégiscsak vérlázitó, hogy egy embertől képes kitelni annyi, hogy besza..t, egy várost., ugráltat pár képviselőt, belefolytja a szót abba, aki neki ellentmond. Kérem szépen ez a hatalom. Szokták mondani (elnézést) MIndig az erősebb kutya ....ik..

Ennek részemre egy értelme van: a városlakók mintha kissé intelligensebbek lennének?

"Helyén kell kezelni ezt" Segitene esetleg????

Netán megkérdezhetné ettől a fess fiatalembertől, (feltételezem, hogy jó, beszélő viszonyban vannak, ha ennyire kedves Önnek) hogy miért van az, hogy ördögtől valónak tekint minden ötletet, véleményt,....., ami nem Tőle származik!

nari

2009. 01. 10. 13:31

Egyszerűbb szóba sem állni velem, mint valóban bátornak lenni és tenni valamit? Ugye?

Eredeti méret

2009. 01. 10. 11:45

A kitartás, a tehetség és a bátorság... ez mind hiányzik az egész "lázadozó" bandából.

Ez az igazság. Enélkül pedig csak kiabáltok itt magatokban. Helyén kell kezelni ezt.

Ez után a színvonalas beírás után el kellene gondolkozni azon, hogy érdemes-e egyáltalán szóra méltatni ezt a szerencsétlen meggyesfant...

nari

2009. 01. 10. 10:57

A kitartás, a tehetség és a bátorság... ez mind hiányzik az egész "lázadozó" bandából.

Ez az igazság. Enélkül pedig csak kiabáltok itt magatokban. Helyén kell kezelni ezt.

gömbicica

2009. 01. 09. 22:33

Mijé? Mijé? A Lőrincz utcai elbénázás miatt sokan megtették, mégis maradt a hülyeség, CSAK azért is! Nehogymán a sok kis hü.nek legyen igaza.

Szél ellen pi..ni? Hogy az egész a gatyámba, meg a nyakamba kössön ki??? No nem!

Ez a dolog nem népszerüség, vagy népszerütlenség kérdése. Itt elsősorban nem személyprobléma van Halló! Ha valaki jót tesz, szeretik, ha rosszat, nem szeretik. Ennyire egyszerü.

(Nem hálás dolog politikusnak lenni. Amikor valaki azzá lesz, akkor számolnia kell azzal, hogy szerethetik, utálhatják,elitélhetik,....... Mégis jól megélnek ebből a fura helyzetből, és nem igazán cseréli le egyikük sem a pozicióját önszántából.)

Ha képes vagyok jó ebéddel előrukkolni, és elégedett a család, akkor az végtelenül jó érzéssel tud eltölteni. Miért nem mükszik ez a politikában is? Persze átvitt értelemben. (mielőtt megkérdezi valaki, hogy miért akarok konyhába pakolni politikusokat)

Ez országosan is igy van nem csak nálunk. Ha valaki azt mondja, hogy fekete, akkor is fekete kell legyen, ha hófehér. Csak azért mert Ő A VALAKI? Hát ez a vicc"