Őrző-védő szabadságharcosok a Szeretgomon
Közélet
2008. dec. 4.

<p>Új taggal bővült a Szeretgom. Ez mindenkinek öröm, hiszen minél többen vagyunk, annál inkább válik sokszínűvé a társaság. Persze apró szépséghibák mindig akadhatnak. Például az, amikor egy önkormányzatunkhoz igencsak közelálló cégtől érkezik a nem túl jóindulatú látogató. Most épp az UD Zrt. tulajdonosai által létrehozott North Atlantic Protector Kft. – az EVÉD KFT résztulajdonosa – egyik domain nevét kiszolgáló gépről kaptunk egy kedves vendéget. Lássuk miről is van szó!</p>

Tegnap éjjel, nem sokkal éjfél előtt megszületett Agnes_ereszke nevű 1190-es sorszámmal ellátott felhasználónk.

A hely, ahonnan hozzánk érkezett az a 80.64.65.25 IP cím volt.

Önmagában ez nem okozott volna nagyobb izgalmat a társaság körében, ám Agnes_ereszke igen hamar megszólalt. Mondandója tömör volt és velős.

Előre is elnézést az érintettektől, de kénytelen vagyok újra idézni őt. Lássuk mit mondott:

Látok egy fiatalembert ,telve büszkeséggel, ahogy 25 évvel ezelött ifjúgárdát szervezett a Széchenyi téren... Most nyugdíjas, az én fizetésemből, Greiner Úr. Az én gyerekeimtől elvont falatból. Mszp-sként, polemizál, napi 24 órában. Az én fizetésemből. az én gyerekeimtől elvont falatból. Greiner úr, a politikai oldalak magának pillanatnyi megélhetés, semmi más... A tragédia az, hogy naponta 1000-ek válnak munkanélkülivé, maga pedig 44 éves megállapodott nyugdíjas szarkeverö. Dolgozzon végre 44 év után, ragadja grabancon Miavicc Dologtalan Jenö barátját, újkori 3/3-as Cserép cimborát, váljanak le gyurcsányi és szilvási neokommunista-bolsevista mellbimbóiról, és végre dolgozzanak ezért az országért. ha tudnak...

Az ilyenformán kifejtett tömény rágalmazások, legtöbbször a moderáció áldozatává válnak igen gyorsan, ám az 80.64.65.25 IP cím miatt most kivételt teszünk.

Ez az IP a singularity.int2sec.com címre vezet. Innen érkezett Agnes_ereszke.

Az int2sec.com WHOIS – amúgy nyilvánosan elérhető – rekordját megvizsgálva kiderül, hogy ezt a webcímet nem más, mint a mi Strigonium Zrt-nkkel az EVÉD Kft-t létrehozó North Atlantic Protector regisztráltatta. Kapcsolattartóként Loss István van megnevezve.

Loss neve már megfordult a médiában az UD Zrt. megfigyelési botrány kapcsán. Loss Morvai Tamással együtt került feljelentésre az NBH által. Mindketten volt NBH-s dolgozók. Morvai Tamás pedig nem mellékesen a mi városunk EVÉD Kft-jének ügyvezetője. Ez a rövid levezetés, azok számára akik nem járatosak az esztergomi városi cégek ügyeiben mindenképpen szükséges volt ahhoz, hogy átlássuk: az UD Zrt. tulajdonosai által létrehozott North Atlantic Protector Kft. vagy egy ehhez a céghez köthető személy volt az aki az Agnes_ereszke címen a fenti bejegyzést megtette.

A North Atlantic Protector Kft. városunkkal közös céget alapított – egyetlen nappal azelőtt, hogy valakik felgyújtották Meggyes épülő házát és szolgálati autóját. Nem is olyan rég pedig ezt a céget jól fizető városi megbízáshoz juttatta polgármesterünk. Így jogosan gondolkodhatunk el a bejegyzés indítékain.

A mai napig nem érkezett érdemi válasz Meggyes Tamás polgármestertől arra, hogy miért volt szükség az EVÉD Kft létrehozására. Egyetlen nyilatkozatában a következőket mondotta az UD Zrt-ről:

„… a mi ilyen irányú összes kötelezettségünk nyilvános és tisztességes. Például a Munkácsy-kiállítás fegyveres őrzéséhez megfelelő kapacitású cég kellett. Lehetett volna ez más országos hírű cég is. Akkor szerződtünk ezzel a céggel, amikor még semmiféle botrány nem volt, tehát gondolom nem kellett volna előre tudnunk, hogy ebből botrány lesz. (…)Hogy a botrányért meg ki, hogyan felelős, azt meg bízzuk az időre.”

Érzéseim szerint az idő és a fent idézett hozzászólás bebizonyította azt, hogy ki is a felelős és milyen indítékokkal hozták létre a közös tulajdonú városi céget.

Ismételten bebizonyosodhat, hogy közpénzen támadja egy városhoz közelálló cég a civil médiát és Meggyes ellenzékét.

Kíváncsian várom az olyasfajta magyarázkodást, mint ami egy másik városi céghez, az EHÍR Kft-hez köthető botrány kapcsán érkezett a város sajtófelelősétől.

Csak egyetlen mondatot emelek ki belőle: „És remélem, a Meggyes Tamás polgármester állítólagos közpénz-kampányáról szóló elmélet cáfolata lezár néhány itt elindult találgatást, amelyekről bebizonyosodik: ha nem is feleslegesek, de alaptalanok voltak.”

Sajnos újra bebizonyosodott: véletlenek nincsenek.

(forrás)