Szolgálati lakásokat venne a város

Szolgálati lakásokat venne a város

2008. 12. 03. 18:35

A képviselőtestület múlt heti ülésén beleegyezett, hogy a város 22 db újépítésű társasházi lakást vásároljon szolgálati lakás céljából és ennek érdekében közbeszerzési eljárást bonyolítson le. Az előterjesztés 240e ft/m2 maximális árat határoz meg

Az előterjesztés indoklása szerint a beruházás célja a betöltött álláshelyeken lévő munkaerő megtartása, a jelenleg betöltetlen álláshelyek biztosítása és képzett szakembergárda Esztergomba csábítása.

Városunk hivatalában, a közintézményekben, valamint az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságoknál jelentősen megnőtt az igény a szolgálati lakások iránt. Ezen kívül az újonnan létesítendő egyetem tanári állásaihoz is 15 db lakást biztosítana az Önkormányzat. A teljesség igénye nélkül az alábbi munkakörökhöz, illetve azt betöltő jelenlegi, illetve leendő dolgozók számára nyílna meg a szolgálati lakás biztosításának lehetősége:
- főépítész
- építész munkatárs
- építéshatósági ügyintéző
- kincstárvezető
- pénzügyi osztályvezető
- jogi előadó
- beruházó
- ingatlangazdálkodó
- településrendezési ügyintéző
- településrendezési és településüzemeltetési ügyintéző
- Esztergom Városi Rendőrkapitányság: rendőrkapitány
- Vaszary Kolos Kórház: főigazgató főorvos, orvosigazgató, gazdasági igazgató
- önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok vezetői, vezető beosztású alkalmazottai (pl.: Esztergomi Vagyonvédelmi és Szolgáltató Kft. szolgálatvezetője, valamint az Eszköz Kft. gazdasági vezetője)
- újonnan létesítendő, helyi egyetem tanárai.

Javaslom a Képviselő-testületnek, hogy az Önkormányzat hirdetmény nélküli közbeszerzési eljárás lefolytatásával, Esztergom Város területén vásároljon 20 darab újépítésű, társasházi lakást maximum 240.000,- Ft/m2 áron, valamint ennek megfelelően módosítsa a 2008. évre elfogadott közbeszerzési tervét.

A képviselőtestület felhatalmazta a polgármestert az adásvételi szerződés aláírására is.

2009. 05. 27. 16:38

Venne, de el is ad?

2008. 12. 05. 22:30

Naivak! A Gimesi Bánomi projektjére lesz kiírva!

2008. 12. 05. 9:01

Polgármesterünk csak azt teszi amit eddig.

Tökélyre fejleszti az újkori feudalizmust.

Kvázi feudumként kezeli a város vagyonát.

Vajon a "Fidesz" frakció támogatásával ez is megteheti?

Fura egy demokrácia ez.

2008. 12. 03. 22:09

Ma amikor minden jogászi állásra tömegek jelentkeznek, akkor lakást adni csak azért lehet indokolt, hogy ezzel teljes egészében le legyen bilincselve M.T. nek!!!

Törölt felhasználó #43

2008. 12. 03. 21:55

De jó, hogy még véletlenül sem az az oka, hogy nehéz betölteni a városházi pozíciókat, hogy aki kikerül a városházáról megváltásként újságolja a fél világnak, hogy de jó végre nem ott dolgozni... (na jó, nekem se kéne általánosítani vagy féltucat ismerős esetéből, tudom:).

Törölt felhasználó #43

2008. 12. 03. 21:53

A teljesség igénye nélkül az alábbi munkakörökhöz, illetve azt betöltő jelenlegi, illetve leendő dolgozók számára nyílna meg a szolgálati lakás biztosításának lehetősége: (...)
- Vaszary Kolos Kórház: főigazgató főorvos, orvosigazgató, gazdasági igazgató

Meggyes már tudja ki lesz a (nem esztergomi) főigazgató főorvos, az orvosigazgató és a gazdasági igazgató?

2008. 12. 03. 21:22

Egyszerű a recept.

Az az ember, aki a felsorolt kulcspozíciók valamelyikébe kerül nem állást kap, hanem rabszolgasorsot fogad el. Ugyanis a függőségi viszonya nem a munka-fizetés rendszerben határozható meg, hanem a feltétlen engedelmesség-lakhatás rendszerben.

Vagyis az elfoglalt pozícióban a végrehajtandó feladat "esztelen" végrehajtása és a jogszabályok konzekvens betartatása között a mérleg mindig és garantáltan az engedelmesség felé fog hajlani, mert az ember nem a munkáját vesztheti el, hanem rögtön a lakhatását.

A legnagyobb frusztrációt és stresszingert ugyanist a lakhatás bizonytalansága, illetve annak elvesztésének lehetősége adja, így a feltétlen engedelmesség gyakorlatilag biztosra vehető.

Az egyik dolog az, hogy az amúgy eladhatatlan, gyenge lakóértékű lakásokat végülis ezáltal el tudják adni. De mit kapnak érte cserébe a polgárok?

Olyan hivatali alkalmazottakat, akiknek első és egyetlen szempont fog a szemük előtt lebegni minden döntésüknél: nem veszíthetem el a lakhatásomat! Ezért engedelmeskedem! (Most érdemes újra elolvasni a kulcspozíciókat!)

Ez pedig nem a polgárok szolgálata! Én ebben sokkal komolyabb és távolba mutató veszélyt látok....

És ha jól körülnézünk, láthattuk már a közéletben ennek próbadarabjait....élőben.

2008. 12. 03. 20:59

Miért nem lehet vajon használt lakásokat venni szolgálati lakás céljára?

A fé belvároson elővásárlási joga van az önkormányzatnak.