Ezer fő feletti létszámleépítés a Suzukinál
Gazdaság
2008. nov. 28.

<p>Jelentős alkalmazotti létszámcsökkentést hajt végre a 6 ezer főt foglalkoztató Magyar Suzuki Zrt. A Zoom.hu információi szerint a japán autógyár esztergomi üzeméből ezerötszáz embert küldenek el december elejétől, az Index hírportál 1179 emberről ír.</p>

Az elbocsátás nem csak a szalag mellett dolgozókat, hanem az irodai alkalmazottakat is érinti. Elsőként a próbaidősöket és a kölcsönzött munkaerőt építik le. A 25 kilométeren belül lakó alkalmazottakat és a régi dolgozókat hagyják utoljára.

Forrás: www.zoom.hu index.hu

1200 kirúgott

A vállalat hivatalos bejelentése szerint december 8-tól két műszakban termel tovább a Magyar Suzuki Zrt., az intézkedés miatt csütörtökön 1179 fős létszámleépítést közöltek az üzemi tanáccsal, azonban péntekre az elbocsátottak tervezett számát 1200 főre módosították – mondta el péntek délután vállalat kommunikációs vezetője. Ruska Viktória tájékoztatása szerint az intézkedésekre a rendelési mennyiségek drasztikus csökkenése miatt kerül sor, az elbocsátás gyártáshoz kapcsolódó irodai munkaköröket is érinti. A Magyar Suzuki Zrt. lefelé módosította gyártási terveit, az idén a korábbi 300 ezer helyett csak 282 ezer autó készítésével számolnak, 2009-ben 210 ezer Suzuki gyártását tervezik.

(forrás)