Új Opel Agila - magyar kisautó csajoknak
Gazdaság
2007. júl. 12.

<p>Az esztergomi gyárból hamarosan tódulnak majd az új Suzuki Splashek, és ikertestvéreik, az új Opel Agiák. Nézzük milyen is az Opel közelről!</p>

A szeptemberi frantkfurti autószalonon bemutatkozó páros, a Suzuki Splash, és az Opel Agila ikertestvérek, még a ruhájuk is ugyanaz, de másképp sminkelték őket.

Míg a Splash-sel a fiatal párokat - gyerekkel vagy anélkül - célozzák meg, és ennek megfelelően a színek, az anyagok "gazdaságos", "praktikus", "családi" jelleget tükröznek, addig az Agila egy női autó. A hűtő mosolyog, a színek élénkek.

Az Agilát a tudatos, fiatal, városi nőknek kívánják eladni - a promóképeken is kizárólag nők vannak! -, akik a mukából az edzőterembe vagy épp bevásárolni sietnek. A városi autó ehhez nemcsak négy kereket és egy motort ad majd, hanem stílust is: az Oplelre eddig nem jellemző színek (pl. narancssárga!), sőt, színesség veszi át a "szürkét szürkével" hagyomány helyét. A műszerfalba, az ajtókba és az ülésekbe színes betétek kerülnek, könnyeddé, divatossá téve a belsőt.

A lendületes szingli és barátai a hétvégi kiruccanások alkalmával is kényelmesen érezhetik magukat a mini-egyterűben, a négy utasajtón mindenki könnyen ki-be szállhat. Pakolni is van hova: a nagyméretű kesztyűtartó, az ajtókba épített, szintén nagy tárolók, a középen elhelyezett "pohártartó", amibe akár egy másél literes ásványvíz is belefér és az ülések háttámláján lévő tárolózsebek egy guruló női táskává tehetik az Agilát.

De ha a teniszütőket kell elrakni, vagy a hétvégi bulira vásárol be az autó gazdája, akkor sincs gond: a csomagtartó meglehetősen nagy, 225 liter sok mindent elnyelhet. Ha pedig ez nem lenne elég, a 40:60 arányban osztott hásó ülés teljes előredöntésével összesen 1050 literesre növelhető a tér, ezzel már költözni is lehet. Két fordulóval.

Az Agila alapmodellje, az Essentia a következő biztonsági felszerelésekkel érkezik majd: ABS, vezető- és utasoldali front- és oldallégzsák. Az Enjoy nevű extrákkal felturbózott verzióban pedig minden lesz, mi szem-szájnak ingere: központi zár, elektromos ablakemelők, fedélzeti számítógép, ködlámpák, fűtött tükrök, kormányról irányítható mp3-as CD-rádió és 15 colos kerekek.

A Opel Agila - ahogy a Suzuki Splash is - 2008 elejétől kerül majd forgalomba.

Forrás: http://www.vezess.hu/hirek/uj_opel_agila _magyar_kisauto/10724/

(forrás)