Megkezdődött a per Knapp ellen
Közélet
2008. nov. 27.

<p>Kovács Géza rágalmazás miatt tett büntető feljelentést 2008. július 21-én, az esztergomi rendőrségen, mert Knapp János Pál (Fidesz) alpolgármester július közepén a városi televízióban leügynöközte őt.</p>

A bizonyítási előkészületi tárgyaláson a Fideszes alpolgármester többször került ellentmondásba. Elismerte, hogy Kovács Géza 1989. októberében figyelmeztette őket a III/III tevékenységéről, de azt mondta ez a "Guna-gate" után volt. A MÖM tiszteletbeli elnöke emlékeztette Knappot, hogy 1990. január 5-én kezdődött a Duna-gate, de ők 1989-ben lettek figyelmeztetve. Ezt a tényt Meggyes Tamás (Fidesz) polgármester közleményében is megerősítette.

A tárgyaláson az alperes Kovács Géza engedélye és felhatalmazása nélkül készült újságcikkre hivatkozott, aminek a valóság tartalmát a Fideszes alperesnek kell bizonyítania.

A bírói békítés során Kovács Géza zárásként elmondta, soha életben nem jelentett fel senkit, de ha nem kap elégtételt, a per folytatódik. Az ETV-n fizetett hirdetés formájában kéri Kovács az elégtételt, amiben az alpolgármester elismeri, hogy hamisan állította, hogy Kovács Géza ügynök volt. Az alpolgármester gondolkodási időt kért. Ha nem követi meg Kovács Gézát Knapp, előreláthatólag március 3-án folytatódik a per. A Fideszes bocsánatkérés a nem vagyoni kártérítést nem befolyásolja" - tudatta közleményében a MÖM.

Forrás: www.hunhir.hu

(forrás)