Döntés után

Döntés után

2008. 11. 25. 23:09

Horváth Mihály önkormányzati képviselőt Londonban értük utol, arról kérdeztük, hogy miképpen értékeli a Parlament mai döntését, mely szerint az általa indított rágalmazási ügyben Meggyes Tamás mentelmi jogát nem függesztették fel.

"Várható volt, hogy a Fidesz nem adja ki, de itt nem a Fideszről szól a történet, hanem Meggyesről. Szánalmas volt a látvány és maga ez ember, ahogy ott ült rezignált arccal, amikor felolvasták az ellene felhozott vádakat, nem szólt semmit.

Egyértelmű volt a helyzet: Meggyes bűnös, de nem vállalta szavaiért a következményeket, hanem elbújt gyáva módon a mentelmi joga mögé. Ha egy szó is igaz lett volna abból, amiket rólam mondott ország-világ előtt, akkor vállalta volna a bírósági pert és bizonyította volna állításait. A mai nap történéseinek tükrében kijelenthető: Meggyes minden szava hazugság volt, hazudott a sajtótájékoztatón, hazudott más orgánumokban!

Erkölcsi győzelem számomra ez a mai nap.

Ezek után – valószínűsíthető – már csak névtelen undormányokat fognak megjelentetni rólam, hiszen ez az ő stílusa. Szerintem az emberek minimum 80 százaléka úgy gondolja, hogy Meggyes áll a névtelen és szerintem önmagát minősítő kiadványok mögött. Ha ez így van, akkor Tamás tényleg mélyre süllyedt és gyáva módon írogattat, mondjuk Takáccsal és Gulyával mindenféle hazugságot! Egy igazi férfi kiállt volna és vállalta volna szavaiért és tetteiért a következményeket, de Tamás már csak ilyen... mondjuk egy igazi férfi nőket sem ver...

De ezekhez a dolgokhoz hozzá vagyunk már szokva Tamás esetében.

Ne feledjük, korábbi esetekkel kapcsolatban: az igazmondás sem az erőssége, hazudott a mélygarázsokkal kapcsolatban, hazudott a megvesztegetéssel kapcsolatban is.

A mai napig nem értem mi volt a célja azzal a hazugsággal, hogy a testület megszavazta a garázshelyek bérlését, arra az eshetőségre gondolni sem merek, hogy ezt azért tette, mert minden áron 200.000 Ft/m2 áron akart garázshelyeket vásárolni. Mondjuk az igen furcsa, hogy annyira hülyének nézi az esztergomiakat, hogy azt akarta elhitetni velünk, hogy ez egy bomba üzlet, de kinek? Kérdem én.

A dolog pikantériája, hogy Meggyes hazugságait a bíróságon saját jegyzője cáfolta meg.

A másik nagy hazugsága a megvesztegetési ügy. Azt hazudta kamerák előtt többször is, hogy én meg akartam vesztegetni Pócsföldi Józsefet. Pócsföldi hiába mondta neki többször is, hogy ez nem igaz, Meggyes szinte eszelősen kitartott állítása mellett! Itt ismét érdekes dolog történt: a bíróságon maga Pócsföldi cáfolta Meggyes állításait.

Úgy gondolom most már Önöknek is egyértelmű, hogy Meggyes Tamás miért nem vállalta bíróság előtt kijelentéseit és bújt el gyáva kutya módjára mentelmi joga mögé. Feltételezhetjük, hogy a fent leírtak alapján elítélték volna és fuccs a politikai karriernek.

Csak zárójelben: szerintem a mentelmi jog nem erre való, nem szabadna ilyen egyértelmű ügyekben élni vele, mert ezzel csak lejáratják ezt a jogintézményt.

Meggyes biztosan feltette magában a kérdést: ha fuccs a politikai karriernek, akkor mi lesz veled szegény Esztergom, Tamás nélkül?

El kell mondjam: nincs esztergomi csoda. Végigolvastam elképzeléseit a gazdaságélénkítésről. Azt tudom mondani: Tamás, tényleg el kellene végezni már azt a fránya főiskolát, vagy inkább valami gazdasági szak felé kellene orientálódni és akkor talán nem mondanál ilyeneket. Mondjuk politikailag lehet, hogy jó és néhányan elhiszik, de akkor jön az, hogy: Vigyázzunk!!! Tamás már többször hazudott nekünk, átvert minket, lehet hogy most is azt teszi!

A mai napon Meggyes leszerepelt és lelepleződött. Nem csak igazmondásból bukott meg, hanem erkölcsből, sőt férfiasságból is! Kijelenthető róla: nem egy nagyívű politikus! Politikai „karrierjének” napjai meg vannak számlálva.

Ébredjetek fel esztergomiak! Jó reggelt Esztergom!

Végezetül Tamás, csak egy dologra kérlek! Ha válaszolsz, névvel tegyed! Névtelenül olyan gyáva, férfiatlan dolog!"

2009. 01. 18. 23:02

Meggyes rágalmazott, aztán pedig a mentelmi jog mögé bújt gyáván

2008. 12. 14. 21:28

A szeretgom 12. számában az interjú egy hosszabb változata szerepel, amelyben kitérünk a város adósságállományára is.

Meggyes folyamatosan arra hivatkozik, hogy a város gazdasági eredményei őt igazolják, a város hihetetlenül fejlődik.

Ebből talán a hihetetlen szó az igaz. Esztergom nagyon nagy bajban van. Nyakig ülünk az adósságban. A 20 milliárdos éves költségvetésünkhöz 13,5 milliárd forint adósság társul. Ez igen nagy szám! Az éves költségvetés 67 százaléka. Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, Debrecen polgármestere nyilatkozta azt, hogy amíg az éves költségvetés 25 százaléka alatt van egy város adósságállománya, addig nincs baj. Ez alapján Esztergomban nagyon nagy baj van! 67 százalék jóval a huszonöt felett van. Igazából érzékelni akkor fogjuk ezt, ha el kell kezdeni törleszteni adósságainkat. Jelenleg csak a hitelek és kötvények egy nagyon kis részének törlesztése kezdődött csak meg. Az éves adósságszolgálat így is 1,3 milliárdot tesz ki, amelynek csak a fele a tőke, a többi pedig kamat.

Ehhez kapcsolódva találtam egy cikket Miskolcról a www.fidesz.hu oldalon.

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke hívta fel a figyelmet arra, hogy Miskolc gondban van, ugyanis az adósság elérte a 30 milliárd forintot.

A város költségvetése 50.6 milliárd forint. Tehát az adósság 59%-át teszi ki az éves költségvetésnek.

Esztergomról vajon mit mondana a Fidesz? 67%...

2008. 12. 13. 0:01

"Kiért és kivel,? " Ez egy jó kérdés .Én ha tennék ,nyilván a városért ,de hogy kivel ? Azt azért nagyon megnézném hogy kivel.Azért ne feledjük hogy ebben a városban egy 30 fős család és egy nagyobb asztaltársaság választott magának képviselőt,nem is akár milyet.

2008. 12. 12. 23:41

"ÖSSZEFOGÁS és EGYSÉG ez a két kulcsszó. " A régebbieket olvasva. Kiért és kivel?

2008. 12. 12. 11:05

Számomra teljesen mindegy hogy egy fórumozó" ki fia borja "Az érdekel hogy mit ír ,mire hogy reagál,van -e értelmes mondanivalója.Mindenki másért van itt .Van aki unatkozik van aki informálódik van aki uszít van aki szórakozik stb......Van aki híresan jó memóriával elég szelektíven emlékezik , akad aki a bölcsek kövével a zsebében közli magvas gondolatait és van aki tréfásnak tűnő mondatok mögé rejti mondandóját .Hogy melyik a" hülye" nehéz megmondani. Én nem is ezért vagyok itt .Mielőtt ide regisztráltam ,bejártam az összes Esztergommal kapcsolatos fórumot .Inkább nem minősíteném őket.Itt érzem jól magam . Űdv mindenkinek.

2008. 12. 09. 0:36

"Mindenki hülye, csak én vagyok helikopter."

2008. 12. 07. 14:00

Jól mondod, becő!

Mozgás, célzatosság és szándék az megvan.

Eredmény és erő pedig lesz. Hogy mikor és miképpen?

Ha meglesz az összefogás és az egység azért, hogy erőinket összpontosítva együtt érhessük el az eredményt.

Ha mindenki átlátja végre: ez nem Horváthról hanem Meggyesről szól, akkor egységbe kovácsolódva megsokszorozhatnánk erőinket.

ÖSSZEFOGÁS és EGYSÉG ez a két kulcsszó. Ha ez megvan, akkor bizton állíthatom, hogy az eredmény sem fog elmaradni!

2008. 12. 07. 12:31

Gabi, elhangzott négy, cca kapcsolódó állítás, ami egy képet mutat:

"minek üljön Horváth úr feleslegesen a testületi ülésen, ha úgy sincs miért. MT és élcsapata jól elboldogulnak magukban. A rossz mintáknak nagyon rossz az üzenete: ha te nem tartod be a törvényt, nincs következménye, akkor én miért legyek .."

"..egy helyi képviselő szempontjából ez hatalmas nagy gond. Nem anyagi értelemben, hanem erkölcsileg. Állandó külföldi tartózkodással ugyanis elég nehezen oldahtó meg a testületi ülések rendszeres látogatása. "

"Amíg működött az érdekszövetség, nem volt gond. Mindenki sütögethette a saját pecsenyéjét. Most pedig teregetik egymás szennyesét, felhánytorgatnak olyan dolgokat, amiket régebben simán tudomásul vettek, nem tettek szóvá, mert nem állt érdekükben. Számomra ez undorító!"

"Meggyes ellensége nem biztos, hogy a mi barátunk!"

Így, egybeolvasva különféle emberek különféle felvetéseit kerekedik a kép, mi a meghőkölés oka.

Írsz egy várható Nagy Bejelentésről. Nem tudom, mi az, de fabulákkal már jól állunk. A tisztelt Tsság eredményeket és erőt nem lát igazán. Mozgást igen, célzatosságot igen, szándékot erősen sejt - eredményt, erőt nem lát, tehát azt feltételez, ami logikus, illetve berzenkedik, m,ert konkrétum nincs előtte. Lehet ezt a hiátust pótolni, Gabi? Akkor csökkenhet a kétkedés, lesz értelme, eredménye és támogatottsága a dolognak.

2008. 12. 07. 11:12

Te biztosan többet tudsz, mint én! Meggyes ellensége nem biztos, hogy a mi barátunk!

2008. 12. 07. 10:49

Tudsz valamiről? Oszd meg velünk!

Amúgy a testületi ülésekről való távolmaradásról még október elején beszélgettünk Horváth Mihállyal.

Akkor ezt mondta:

Engem sok igaztalan vád és rágalom ért fideszes párttársaimtól. Meggyes Tamás és több képviselőtársam is alaptalanul vádolt meg több ügyben is. A vádak egytől egyig hamisnak bizonyultak, amit az első fokú bírósági ítéletek is igazolnak. Mégsem érkezett bocsánatkérés sem Meggyes Tamástól, sem képviselőtársaimtól. Amíg ez a tarthatatlan helyzet fennáll, erkölcsileg lehetetlennek tartom részvételem a testületi üléseken. Nem kívánok olyan emberekkel egy asztalnál ülni, akik félelemből nem állnak az igazság mellé. Szemlesütve nem lehet dolgozni. Mindemellett feleslegesnek is érzem magam. A városháza bevett munkamorálja szerint csak páran vagyunk, akik nem sakkban tartott szavazógépekként üzemelünk. De ez a létszám eredmények, változások eléréséhez kevés.

Azóta ezek az elsőfokú ítéletek mind mind jogerőssé váltak.

Amúgy úgy tudom, hogy a nem is olyan távoli jövőben ez a "bejárós" helyzet megoldódik. Információim szerint Horváth komoly bejelentésre készül.

Azt pedig csak remélni tudom, hogy Meggyes ügye is megoldódik hamarosan.

Tényleg! Horváth angliai utazása többeket megmozgat, mint az, hogy hazugságon alapulva elvert Meggyes 1,6 milliárdot és a totális gazdasági összeomlás felé vezeti a várost?

2008. 12. 07. 10:40

Amíg működött az érdekszövetség, nem volt gond. Mindenki sütögethette a saját pecsenyéjét. Most pedig teregetik egymás szennyesét, felhánytorgatnak olyan dolgokat, amiket régebben simán tudomásul vettek, nem tettek szóvá, mert nem állt érdekükben. Számomra ez undorító!

2008. 12. 05. 19:28

Gyerekek, zsák a foltját. ami az MSZP-nek Cuslág, az a fidesznek Meggyes. Nem kell erről sok duma, a két amerikai főerőről sem tudtak még az ún. politológusok megállapítani különbségeket, nálunk miért lenne? Csak azt mondjátok meg, ki a fenére szavazzak majdan?

2008. 11. 28. 8:21

Na ez az amiről én beszélek, ne várjunk a pártoktól semmi jót, csak a nagy szónoklatok, és semmi több.

Azt mondja meg nekem valaki, hogy a Fidesz frakció viselkedése hogyan egyeztethető össze a doktrínáival?

Hát sehogy. Vizet prédikál, bort iszik.

Erkölcsileg lényegében az történt, mint az MSZP-vel az öszödi beszédkor. Pedig most sokkal kisebb volt a tét.

Hosszútávú megoldás szerintem csak egy van, ami még megmaradt mint törvényes lehetőség.

A PÁRTOKAT KI KELL SZORÍTANI A HATALOMBÓL!!!

Mert CSAK garázdálkodni tudnak. Minél több civil szervezetet kell létrehozni, és minőségi jelölteket állítani, a pártoskodást meg el kell felejteni.

Kék nyakkendős - piros nyakkendős, isták - pisták nincs rájuk szükségünk!!

El kell kergetni Őket a húsos fazéktól, ha már kiették a húst fejükre fordítani a kondért, mostmár igyák meg a levét is.

Mi sokkal többen vagyunk, intelligens, kultúrált, értelmes emberek.

Csak ne hagyjuk már magunkat tovább hülyíteni!

2008. 11. 26. 22:31

"Egy igazi férfi kiállt volna és vállalta volna szavaiért és tetteiért a következményeket, de Tamás már csak ilyen... mondjuk egy igazi férfi nőket sem ver..."

Ezek szerint mégsem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél???

2008. 11. 26. 19:17

"Ezek az emberek képesek lennének saját gyereküket is akár kisemmizni, csak azért, mert FRAKCIÓFEGYELEM van?"

Hogy ők személy szerint képesek-e, nem tudom, de a barátaik, rokonaik igen. Csak a pénz és a hatalom számít. Politikussal, vezető köztiszviselővel miért nem kötelező alkalmassági tesztet csináltatni ?

2008. 11. 26. 18:24

Welcome to PR Land !

gömbicica

2008. 11. 26. 18:21

Ezek az emberek képesek lennének saját gyereküket is akár kisemmizni, csak azért, mert FRAKCIÓFEGYELEM van?

Ilyen erővel elég lenne minden pártból egy embert leültetni (úgy is mindenki azt a gombot nyomja, amit előírnak neki), aztán kész. Nem kéne ennyi semmit tévő milliárdokba kerülő embert kerülgetni abban a szép HÁZBAN. Elég lenne egy iroda is. Mennyivel kevesebbe kerülne.

Milyen emberek ezek? Ha én ezerrel tudom valamiről, hogy fekete, akkor a JÓ ISTEN sem magyarázná be nekem, hogy az fehér. No valószínűleg ezért nem lettem anno politikus, és nem is vittem annyira, mint azok, akik az ország legszebb házában fejtik a rejtvényt, olvassák az újságot és unott képpel bámulják laptopjukat, miközben társuk a beszédét mondja. Legalább arra odafigyrelhetnének, hogyha az előttük, mellettük lévő emelkedik szólásra, és TV közvetítés is van (innentől kezdve valószínűleg ők is kameraközelbe kerülnek), addig mutassanak valami érdeklődést a témával kapcsolatban.

2008. 11. 26. 17:23

Ezt a politikusi összetartást szívesen látnám olyan ügyekben, mikor előre kellene lendíteni az ország sorsát, egyszerűbbé tenni az emberek életét, olcsóbbá a kormányzatot, stb..

Nem tudom, hányan vállalnának országgyűlési képviselőként, meggyőződésből közösséget a mentelmi jog jogosultjával egy, a mostanihoz hasonló ügyben, ha nem lenne frakciófegyelem. Gondolom, nem volt titkos a szavazás.

2008. 11. 26. 17:04

Tudja valaki, hogy az egyes pártok részéről hogyan alakult az igennel és a nemmel szavazók aránya? Napokkal előtte egy barátom már megjósolta, hogy nem szavazzák meg. Utánanézett az előzményeknek, általában nincs meg a szükséges 2/3. Nyilvánvalóan felmerül a t. képviselőkben, holnap talán az ő mentelmi jogukra kell szavazni. Ilyenkor van összetartás.

2008. 11. 26. 16:56

Vagyis nem nőtt a szememben.De nem is számítottam másra.