Kereszt-Rejtvény 55.

Kereszt-Rejtvény 55.

2008. 11. 20. 21:06

Egy sajátos városismereti játék újabb fordulójára (kereszt-rejtvény) invitálom a tisztelt és érdeklődő olvasókat. Minden héten felkerül egy kép (jellemzően Lekli Szabolcs fotóiból) a városunkban található keresztek egyikéből bízva abban, hogy lesznek olyanok, akik választ adnak arra, hogy hol is található, sőt esetleg a kép alapján megpróbálják majd felkutatni.

A megfejtéseket (lehetőség szerint utcanév, pontos helymeghatározás, stb. ) nem hozzászólás formájában várnám ( ne rontsuk el mások játékörömét), hanem a szeretgomon keresztül az esztergom-anno.hu-nak küldve, névvel (nick-kel) ellátva.

A múlt heti heti kép:

esztergom-anno.hu

Megfejtés:

href.hu

A kereszt a kertvárosi vasútállomás közelében áll. Anyaga homokkő. A Krisztus testet sajnos valószínűleg lelopták róla, mivel a felirata szerint 1998-ban újították fel, "harmadszorra ", azóta nem valószínű, hogy az "idő vasfoga" tette tönkre. A környezete gondozott, virág is van rajta. (Mivel ezt a keresztet a múltkor ajánlottam, nem volt nehéz a megfejtés. Azért kimentem a feliratát elolvasni. Beküldő:anyu54

A múlt heti feladvány helyes megfejtői:

Anyu54

Lacikabácsika

Szilvi

Összesítve:

Anyu54 ( 48 )

Acho ( 22 )

Gerdy ( 52 )

g. ( 4 )

Lacikabácsika ( 54 )

Ötvennyolcas ( 39 )

Vidrapeter ( 2 )

Zs.Zsuzsi ( 1 )

Faxau ( 3 )

Szilvi ( 32 )

Krisztina ( 1 )

Az e heti feladvány képe:

esztergom-anno.hu

Fotó: esztergom-anno

A megfejtések beküldési határideje: november 26.

Jövő héten jön a megfejtés és az új kép….

www.esztergom-anno.hu

Sárosi Attila

Még nincsenek kommentek :(