Egy év statisztikái
Közélet
2008. nov. 19.

<p>Pontosan egy éve méri a HVG Helyi.Érték partnerségének keretében a Szeretgomot egy külső szolgáltató, a Medián Webaudit. Az évforduló alkalmából készítettünk egy grafikont a portál látogatottságának általuk mért statisztikáiból.</p>

A grafikon a 2007. november 19 és 2008 november 16. közötti időszak oldalletöltéseinek, látogatásainak és napi egyedi látogatóinak számát mutatja. Jól kivehetőek a pihenőidőszakok, hétvégék, a nyári szabadságolások, az előző évi karácsony - az ilyenkor tapasztalható visszaesés a látogatószámban természetes jelenség. A látogatottság "megugrása" minden esetben valamilyen szomorú eseményhez köthető: február 12-én egy szolgálatot teljesítő rendőr meggyilkolása, április 8-án Meggyes Tamás házának felgyújtása, júniusban a gyújtogatók letartóztatása okozott szignifikáns látogatottságnövekedést oldalunkon.

Egy másik figyelemreméltó trend a hétvégi és hétköznapi forgalom közötti különbség növekedése: míg egy évvel ezelőt sokkal kisebb különbségek tapasztalhatóak a két forgalom között, manapság hétvégente akár 20-30%-kal kevesebb látogatót és látogatást kapunk, mint hétköznap. Ez valószinűleg annak köszönhető, hogy arányaiban többen olvasnak minket hétköznaponként munkahelyükről olyanok is, akik hétvégén nem tudnak, vagy nem akarnak internetezni.

A portált jelenleg hétköznaponként átlagosan 950-1000 egyedi számítógépről követik - ez a szám egy évvel ezelőtt még 450-400 körül mozgott. Az oldalletöltések száma 7000 feletti - egy éve 3000-3500 közötti átlagos értéket mutatott.

A Szeretgom egy év alatt közel megduplázta az olvasói, látogatói számát. Köszönjük minden egyes olvasónknak, hogy velünk tartanak.

(forrás)