Oldtimerek éjjel-nappal
2007. júl. 10.

<p>Egy különleges éjszakai futamra várják a harminc évnél idősebb autók és kisszériás yountimerek tulajdonosait a Coppa Pannonia Regia nevű veteránverseny szervezői. A mintegy 100 kilométeres túrán természetesen nem a sebesség számít, hanem az, hogy a résztvevők az útvonalterv alapján haladjanak, és századmásodpercnyi pontossággal teljesítsék a feladatokat. A mezőny július 20-án kora este rajtol a Camponától, hogy többek között Százhalombattán és Etyeken keresztül jussanak el az érdi célig, a Magyar Földrajzi Múzeum kertjébe. A nevezéseket július 15-éig várják.</p>

A július 21-22-i Coppa jelentkezési időszaka már lezárult, mégis érdemes legalább nézőként kilátogatni a rajthoz, hiszen hétköznapokon ritkán látható oldtimereket lehet majd megcsodálni. Az egykori római utakon zajló kupának természetesen számos olasz kocsi is nekivág - csak egy-két kuriózumot említve: Alfa Romeo Giulia Spider Veloce (1965), Iso Rivolta (1967), Ferrari 308 GT4 (1973), Alfa Romeo Montreal (1972) -, de más gyártmányok is indulnak: MG-k, Jaguarok, Mercedes-Benzek, Volvók, hogy csupán néhány márkát említsünk.

A szombati rajt az éjszakai prológhoz hasonlóan a Camponánál lesz reggel 9-kor, ahonnan Fóton és Veregyházán, Gödön keresztül Visegrádra érkezik a mintegy hatvan autóból álló mezőny, hogy másnap Esztergom felé indulva, Tatabányát, Zsámbékot és Szentendrét is érintve, a két nap alatt mintegy hatszáz kilométert bejárva fussanak be a visegrádi célba.

(forrás)