Független jelöltet támogatnak a kormánypártok Esztergomban

Független jelöltet támogatnak a kormánypártok Esztergomban

2006. 08. 10. 15:19

Az MSZP és az SZDSZ Esztergomban nem állít önálló polgármesterjelöltet, hanem támogatja négy civil szervezet jelöltjét, Horányi Lászlót, az Esztergomi Várszínház művészeti vezetőjét, jelentette be csütörtökön közös sajtótájékoztatón az MSZP és az SZDSZ városi szervezete.

Esztergom 14 választókörzetében kilencben MSZP-jelölt indul az SZDSZ támogatásával, egy körzetben az SZDSZ indít jelöltet az MSZP támogatásával, három körzetben pedig a polgármesterjelöltet állító Civil Összefogás jelöltjei indulnak a koalíció pártjainak támogatásával. Egy körzetben még ismeretlen az induló személye.

A Civil Összefogás tagjai az Együtt Esztergomért Egyesület, a Haladó Esztergomért Egyesület, a Női Vállalkozók Egyesülete és a Regionális Szakmai Társulás. Választási programjuk középpontjában a nyilvánossá tett városirányítás és a lakossággal közös döntéselőkészítés szerepel.

2006. 08. 19. 8:52

Hmm, én csak egy félév (szakirány labor) erejéig járkáltam egy darabig a Laborc utcába 2000-ben. Az beszámít?:)

2006. 08. 18. 13:43

Petró írta: Köszönöm a kiegészítést! A kolléga pár éve költözött Budapestről Esztergomba - Szentgyörgymezőre -, így helyben elég kevés embert ismer és a helyi politikai erőviszonyokkal sincs még teljesen tisztában. A

Béla bá` egomi lett? :) Vagy osszekeverem vkivel :) Mindenesetre lassan megalakithatjuk a kis egomi E/// kozosseget :) Vagy az Ericssonosok Esztergomert Egyesuletet. A roviditesunk lehetne mondjuk EEE/// :) Esetleg dobj egy mailt a qrucz@freemail.hu-ra, hogy be tudjalak azonositani, mindig jo megtudni, ha egy munkatars ugyanott lakik, ahol en :)

bocs az OFFert.

2006. 08. 17. 23:19

Petró írta: Nem tudta beazonosítani az illetőt, így tőlem szeretett volna informálódni felőle.

Győző csabát, és feleségét is szerencsém van nagyon régóta személyesen ismerni. Szentgyörgymezőn lakik Szakmáját tekintve (a munkájára igényes) kárpitos és a MEOE oldal is igaz, az ő szervezésében sok kiemelkedő kutyakiállítás (nemzetközi is) zajlott Esztergomban.

Valóban szemüveges, borostás:) viszont ezidáig egy becsületes rendes embernek ismertem, és ha képviselői ambiciói vannak, gondolom a jó szándék vezérli.

Amit azonban furcsállok, hogy a CÖ-t támogaó MSZP-SZDSZ vele párhuzamosan Lencsés Lászlót is indítja az 1-es-ben
-mint nem CÖ, csak tisztán MSZP-SZDSZ jelölt.

Ez több körzetben is így van, (szám szerint 6 körzetben) minderről a mai napon kapott "EZ VAN" c. MSZP-s kiadvány tájékoztatott. Ez szerint keresztbe- hosszába le vannak fedve a körzetek. Javítsatok ki ha tévedek valamiben...

2006. 08. 15. 22:07

Petró írta:Örülök, hogy ez a portál eddig még teljesen más szellemiséget képvisel.

A szomorú az egészben az, hogy az egominfo is kb ugyanezt képviselte 2000-2001 környékén. Emlékszem volt egy linuxos happening a városban akkoriban a Dobóban: egy szakmai nap előadásokkal. Akkor már a Sun-nál dolgoztam és valahogy én is odakeveredtem előadást tartani pár nem túl konkrét linuxos témáról, meg hoztam talán száz darab StarOffice 5.2 cd-t is szétosztogatni. Ha jól emlékszem még a polgármesteri hivatalból is volt ott valaki és vitt egy pár tucattal belőlük:)

Az valahogy a sors fintora, hogy a portál beindítója végülis elég hamar elhagyta magát a várost. Kb ekkor találta meg magának a helyi ellenzék a portált és innen a dolgok már egyenesen vezettek oda, hogy tavaly gyakorlatilag átvették a hírek szerkesztését.

Egy portált végülis mindig az azt felhasználó emberek közössége viszi el valamilyen irányba. Meglátjuk mi lesz ennek a sorsa. Gondolkodom például olyasmiben középtávon, hogy a belváros 1-2 frekventáltabb helyére kiteszek egy-egy vékonykliens terminált (Sun Ray-ekkel foglalkoztam évekig, a kisujjamban van még a technológia:), illetve, hogy szeretgom.hu-s azonosítóval elérhető ingyenes wi-fi-t nyújtanék ugyancsak Esztergom belvárosában. Meg még van egy pár ötletem (a fondüs étterem gondolatát sem vetettük el teljesen, sőt...:)

2006. 08. 15. 13:57

laca írta: Ettől függetlenül -ha kérhetem-, ne add fel ezt az oldaltL.

Ja, azt eszem ágában sincs:) A fejlődése viszont megtorpant (amikor az ember betermel a cégébe a napi 8-10 óra munkával + 2-3 óra vezetéssel havonta egy jó esetben hétszámjegyű összeget, akkor nem mindig marad idő/energia leülni még itthon is fejlesztgetni). Bár én ezt az egészet átmeneti állapotnak tekintem úgyis...

2006. 08. 15. 10:09

OK, így egy kicsit tisztult a kép. Nekem ezek az ábrándok már hamarabb elkezdtek foszladozni, sőt igazából csak egy rövid ideig hittem, hogy ilyen egyszerűen "odasétálunk", s "az ott levők megengedik", hogy megpróbáljunk segíteni. Valószínűleg erőszakosabban kellett volna nyomulnunk, de hát a mi motivációnk túl kicsi volt az ott állók motivációjához képest. Mi csak a városnak akartunk segíteni, s nem pedig megélni ebből a segítésből. Ettől függetlenül -ha kérhetem-, ne add fel ezt az oldalt, hátha összegyűlünk itt egy páran, a mi felfogásunk szerinti "civilek". Aztán megbezéljük dolgainkat szépen, csöndben. Ez lesz a mi terápiánk :) Az egészet munka MELLETT. Nem pedig HIVATÁSBÓL.

2006. 08. 15. 8:07

laca írta: Annak viszont örülök, hogy többen névvel vállalva megjelentek (Miavecz, Haller, Ocskay), ettől azért egy kicsit hitelesebb is lett az egész.

Nem mind új játékosok ők ott. De nem is ez a baj. Amikor meghirdették, hogy jön ez a nagy civil összefogás, és Horányi, akkor megkérdeztem azon a fórumon, hogy hol voltak eddig ezek a civil szervezetek, mit is csináltak az elmúlt években (pl miért nem kerestek meg minket, ha olvasták pl az egominfot és látták, hogy vannak ott tettrekész polgárok, akik változtatni szeretnének a városon - no nem hatalomvágyból, hanem mert hisznek abban, hogy Esztergomot egy kis munkával fel lehet emelni ebből az alvóvárosi tespedésből, amiben az elmúlt évek eredményei ellenére főleg a félrefókuszált energiák miatt van). Ez és a hasonló kérdéseim nagyon felpaprikázhattak odaát valakit. Amikor az egyik civil szervezeten azt kérték számon, hogy "még egy weboldala sincs, és nem olyan nehéz beindítani az egominfo2.hu-t", akkor beírtam, hogy azért ez nem olyan egyszerű, lásd szeretgom. Erre az admin válaszolt egy olyat, hogy ne keltsem a hangulatot és hagyjam abba az oldalam "reklámozását". Amire nekem az egyetlen logikus és a lelkiismeretem szerint megtehető lépés az volt, hogy elhagyom azt a fórumot, 6 év és több tízezer a fórumba leírt betű után kiszállok a "buliból". Meg ha jól láttam azóta elhallgatott még 4-5 ember.

Mondjuk nem bánom a dolgot túlzottan. Ha a városnak egy ilyen összefogásra van szüksége, akkor ilyenre van szüksége... Csak nekem meg állandóan Weöres sorai jutnak erről az eszembe:

A legnagyobb csapás, ami egy népet érhet, ha egyoldalú irányítással az ítélőképességét tönkreteszik. Az ilyen nép elzüllik és mennél vásáribb kalandor nyúl érte, annál könnyebben odadobja magát. Nincs az a kívülről jövő veszedelem, végigdúlás, évezredes elnyomás, mely ezzel fölérne.

2006. 08. 15. 6:49

joel írta: Egyébként visszatérve az eredeti témához: egyre jobban furcsállom azt, ami kezd kibontakozni itt Esztergomban. Olvassa még valaki az egominfót azok után ami ott az elmúlt két hétben zajlott?

Joel! Az a bajom, hogy csak egy hete vagyok ismét net-közelben (képzeljetek el 2 hetet internet nélkül; teljes pihenés), ezért pont lemaradtam a lényegről. Hiába olvasgatok vissza nagy kapkodva, nem derül ki, mire gondolsz. Igaz, hogy már a nyaralásom előtt is kezdtem túl felületes lenni a "hörgések" olvasásában...

Annak viszont örülök, hogy többen névvel vállalva megjelentek (Miavecz, Haller, Ocskay), ettől azért egy kicsit hitelesebb is lett az egész.

Szeretnék egy kicsit a jövőbe látni :)

2006. 08. 14. 22:33

Egyébként visszatérve az eredeti témához: egyre jobban furcsállom azt, ami kezd kibontakozni itt Esztergomban. Olvassa még valaki az egominfót azok után ami ott az elmúlt két hétben zajlott?

2006. 08. 14. 14:30

Petró írta: Hogyan lehet egyébként a szöveg alá idézetet varázsolni?

Bal oldal, Üdvözlet XY alatti dobozban az "Adatváltoztatás" link mögött van egy űrlap. Ott az "Aláírás" dobozba beírt szöveg jelenik meg minden hozzászólás mögött. Lehet benne használni BB Code-okat [url]valami[/url], meg [b]félkövér[/b] stílusban (url, i, b, u, quote, list és utána *-ok, img és még pár hasonló működik - meg kéne már csinálnom a javascript-es beszúrást a textarea mellé valamikor)

2006. 08. 14. 13:03

Petró írta: 1.vk. Győző Csaba aláírással

Szerintem ő lehet az illetékes az ügyben:) Ha valami kiderül kiváncsian várjuk a fejleményeket. Az invitel.hu-n lévő keresőben feljön egy ilyen nevű úriember. Google szerint pedig ő a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete Esztergomi Szervezetének elnöke.

Gondolom az "Összefogás a változásért" a leánykori neve a Civil Összefogásnak, még abból az időből, amikor gondolkodtak pártok bevonásán is (legalábbis madárkák ezt csiripelik:).

Mondjuk elég furcsa egy kampány lesz ez így...