Tilitoli
2008. 11. 04. 13:06

Nem tudja a jobb kéz, hogy mit csinál a bal! Ezt érezhetik azok, akik egy kicsit is figyelemmel kísérik a 321 éves Szent István Gimnázium hányattatott sorsát. Az iskola kapott 5 új tantermet. Pontosabban: nem kapott.

Október 7-én a gimnáziumban szülői értekezletet tartottak. Az értekezleten a szülők „saját szemükkel láthatták, hogy elkezdődött a "nyaktag" felújítása, s előreláthatólag 5-6 héten belül 5 új tanteremmel gazdagodik az iskola. Ezekre nagy szükség van a zsúfoltság miatt!” (Az erről szóló bejegyzés már nem elérhető az iskola hivatalos weblapján. – A google által tárolt változat: 64.233.183.104 )

A szülők nézték. Látták. Tényleg szükség van ezekre a termekre.

A szigmedia.com értesülései szerint a Szent István Gimnázium igazgatója a fenntartótól azt az információt kapta, hogy a nyaktag termeit az istvánosok kapják használatba, a kettes informatikaterem (213-as) és a könyvtár (4-es) is ide költözik majd, helyükön pedig tantermeket alakítanak ki. Erre szükség is lenne, hiszen a 2009/2010-es tanévet már 14 osztállyal kezdi az iskola, ekkora létszámot pedig a jelenlegi épület képtelen kiszolgálni.

A november elsején megjelent Hídlap (www.hidlap.hu ) és a talán megbízható forrásnak tekinthető www.esztergom.hu már merőben más dolgokról ír.

„Alig egy hónapja zajlik az egykori Hell iskola középső épületének felújítása, de a kivitelező szerint már december közepén elkészülhet a rekonstrukció. Miután a használatbavételi engedély is meglesz, birtokba veheti a létesítményt az Arany iskola.”

Hogy is van ez? Ki informálta félre a diákokat és szülőket? A gimnázium vagy a városi média?

Törölt felhasználó

2008. 11. 09. 10:07

A gimnázium egyes osztályainak elhelyezésére a szomszédos Oktáv Továbbképzőben bérelnek majd termeket

Ez azt jelenti, hogy év közben bolygatják meg az iskolákat?? Vagy csak a köv. tanévtől? Nem arról volt szó, hogy a Hell az ideiglenes helye az Istvánnak, és innen költözik majd a végleges helyére?

2008. 11. 08. 23:31

Ki mondta, hogy lesz jövőre fedél? Az Istvánról nem is beszélve...

2008. 11. 08. 23:23

A város részéröl az integrálás a legtermészetesebb dolog ,hisz régota tudjuk mennyire gyűlölik a másokat kirekesztő politikát . Ebbe nehéz lesz belekötni .A pedagógusok fejében meg nem fordulhat olyasmi hogy ebböl probléma lehet ,de ha lesz az az Ő hibájuk lesz ezt borítékolom.Én semmi direkciót esetleg rosszindulatot nem vélek felfedezni az intézkedés mögött .Azonban az a megáltalkodott szülő(választópolgár) gondolhatja azt hogy egy zűrös iskolába nem viszi a gyerekét ,sőt a már ott tanulót nem általja majd kivenni.És ez legalább annyira nem etnikai kérdés mint a város döntése.Az viszont tény hogy ha nem lesz halgató nem kell tanár sem .Sőt a maradék halgatót szét lehet osztani a többi iskolában igy hatékonyabb a kihasználtság .Mindezt köszönhetik a szülők maguknak.Mosmár mehet mindenki tojást dobálni .Tecccikérteni??? Én meg rosszul vagyok azt hiszem a gyomrom.

No ezért írtam korábban ,amit írtam.

2008. 11. 08. 21:14

Úgy őszintén ki fogja a gyermekét a következő évben beíratni a Szt Istvánba ? a .... sulival egy fedél alatt....

2008. 11. 07. 18:10

Ne legyenek illúziói senkinek! A Szent István Gimnázium sorsa a tojásdobálás idején megpecsételődött. Ezt a mi Tomink nem nyeli be .Örülhetünk, hogy még működik, akár be is zárathatja .Bármit nyilatkoznak iskolaügyben, annak az ellenkezője is igaz lehet pillanatok alatt. Aki érintett az ügyben, nem árt, ha elgondolkodik ezen. A város oktatáspolitikája botrányos, szinte nincs olyan iskola, ahol ne lenne valami cirkusz.

Törölt felhasználó

2008. 11. 07. 17:41

Ennek kapcsán újra fel kell tenni a kérdést: egészen pontosan mire is kellett az a refaktoráltatott 1,6 milliárd ft 2005-ben, az élményfürdőépítés kellős közepén, amikor más ekkora beruházása az ÁSZ jelentés szerint nem folyt a városnak... Hová is folyt el, mi is lett vele? Miért nem kezdett el abból a pénzből egy új iskolakomplexumot terveztetni és építtetni a városháza? Miért nem kezdett el azóta ebből a pénzből egy új iskolakomplexumot terveztetni és építtetni a városháza?

Miért okozhatott bizalomvesztést egy erre a pénzre tett ártatlan megjegyzés a megyei újságban?

Törölt felhasználó

2008. 11. 07. 17:36

Emeljük ki a lényeget: A gimnázium egyes osztályainak elhelyezésére a szomszédos Oktáv Továbbképzőben bérelnek majd termeket

Tehát ismét szétszedik az Istvánt. Pedig többek közt azért került a Hellbe, hogy egy helyen legyen, szemben az alternatívaként felkínált több helyen történő elhelyezéssel.

Innentől kezdve nevetséges az a kampány amit folytat a városháza, hogy mennyit is költött az István elhelyezésére, hiszen nem is az Istvánra költötték azt a pénzt...

Az Istvánosokat is átverték. Újra. Nem meglepő ez a gyakorlat Esztergomban.

2008. 11. 07. 16:43

"Egyik szülő a Szent István Gimnázium jövőjéről kérdezte a polgármestert, aki elmondta, hogy az iskola számára eleve ideiglenes helyként volt kijelölve a kertvárosi volt Hell középiskola épülete, amelyet felújítottak, hogy fogadni tudja a diákokat, és most folytatódik a felújítás. Lesz ebédlő és közösségi terem, új tantermeket alakítanak ki, és ide kerül az Arany János Általános Iskola, amelynek eredetileg is ez volt új helyként kijelölve. A gimnázium egyes osztályainak elhelyezésére a szomszédos Oktáv Továbbképzőben bérelnek majd termeket, ahol kényelmes és jó körülmények között tanulhatnak a fiatalok. A Szent István Gimnázium végleges helye a legutóbbi testületi ülésen elfogadott döntés alapján a belvárosban lévő volt Granvisus épületének Sissay közi részében lévő ingatlanrész lesz, amelynek a felújításáig járnak csak a gimnazisták a kertvárosi épületbe." (Bocs, néhány elütést, helyesírási hibát nem idéztem:))

2008. 11. 05. 13:34

A szigmedia.com információi szerint sokkal hamarabb lesz itt költözés, mint gondolnánk.

Neve elhallgatását kérő informátorunk szerint a Hídlap cikke nem félreértés, egy "apró" részlet azonban kimaradt. Az Arany decemberben a nyaktag mellé a főépületet is megkapja, az Istvánnak pedig a szomszédos Oktáv épületében bérelnének termeket. A végleges elhelyezést tekintve pedig a Granvisus állítólag szép álom csupán, a tanulólétszám komoly lecsökkentése után (lásd: megszüntetett nyelvi évfolyam) az Istvánra az összeköltöztetés és gyors összevonás várhat a Dobó Katalin Gimnáziummal.

Törölt felhasználó

2008. 11. 04. 17:27

A Kékduna híre ugyanerről annyiban vicces, hogy még illusztrálja is...

www.kekduna.hu

A dolog pikantériája, hogy ebben az épületben a Horváth Gran Kft működik.