Párkányban is lesz Aquario Shopping Center

Párkányban is lesz Aquario Shopping Center

2007. 07. 03. 15:23

Várhatóan jövő őszszel nyitná meg kapuit a városban egy új, 12 ezer négyzetméter alapterületű szórakoztató és bevásárlóközpont, a városközponttól alig öt percnyire, a volt keményítőgyár helyén.

A tervek szerint mintegy 50 bolt, továbbá vendéglő és gyorsétkezde, irodahelyiségek és egy nagyobb élelmiszerüzlet is helyet kapna a háromszintes komplexumban. Az üzletközpontnak saját, nyolcvan férőhelyes parkolója lesz, további 102 parkolóhely pedig az épület mélygarázsában áll majd rendelkezésre – értesült a Párkány és Vidéke c. helyi lap. Az új üzletközpont épületének gerincét egy központi árkád alkotja majd, galériákkal. A termálfürdő és a parkolók felől külön folyosó keresztezi majd a központi árkádot, a belső térben zöldövezetet és pihenőhelyeket is kialakítanak. Az épület legfelső szintjén exkluzív, teraszos, panorámás vendéglő lesz. Előzetes becslések szerint mintegy 160 embernek biztosítana munkalehetőséget az új központ, s mint azt lapunknak Ján Oravec polgármester kifejtette: az üzletközpont megépítése kapcsán időszerűvé válik a nánai és garamkövesdi út közti bekötőút rekonstrukciója is.

Az épület terveinek kivitelezője a Cuubuus Engineering építészeti iroda jelenleg Érsekújvárott dolgozik egy ugyanilyen üzletközponton, ott a tervek szerint 2007 végén nyit az Aguario Shopping Center. Miroslav Šafranko, Párkány főépítésze annyit közölt lapunkkal: az új bevásárlóközpont tervdokumentációját már megkapta a város. Majthényi László, az építésügyi hivatal vezetője pedig arról tájékoztatott: a telek a befektető cég tulajdonában van, a képviselő-testület pedig hozzájárult, hogy a volt keményítőgyár helyén, a hosszú távú területrendezési és fejlesztési tervvel összhangban épüljön meg az új komplexum. „Legutóbb mintegy két hete találkoztunk a befektető képviselőjével, egyelőre nem kaptuk meg az engedélyt a telken álló régi épület bontására. A bontási engedély után egy területrendezési tervre és annak engedélyeztetésére is szükség lesz a gyakorlati munka megkezdéséhez, mindkettő elintézése legalább egy hónapot vesz majd igénybe” – mondta a hivatal vezetője.

Forrás: Új szó, parkany.sk

2007. 07. 13. 8:15

aSk írta: azon, hogy a Bástya nevű förmedvénnyel valamit kezdeni kellene talán.

kéne...

Törölt felhasználó #43

2007. 07. 12. 20:50

azon, hogy a Bástya nevű förmedvénnyel valamit kezdeni kellene talán.

Íme a párkányi Aquario II látványtervei:

http://www.aquario.sk/sturovo/vizual.php

2007. 07. 04. 23:00

Én értem, de szerintem az amit megakadályoz a Tittmann, az a barkácsáruház lehet, nem a Tesco-bővítés.

2007. 07. 04. 21:45

Petró írta: Ez sem biztos. A 2006-os választások idején az esztergomi polgármester többek közt arról nyilatkozott, hogy a Tesco bővítését és már a kezdetektől mellé tervezett barkács áruház kialakítását is dr Tittmann János a Relabor tulajdonosaként 1%-os területi tulajdonával akadályozza.

Van egy rendezési tervem még pár évről ezelőttről,és a TEsco bővítésének fenntartott terület emlékeim szerint a jehovások irányában van. A csalamádé felé, nem hátrafelé.

gömbicica

2007. 07. 04. 19:55

Szintén egominfos forrásból:

. Amikor Molnár Béla idehozott egy befektetői csoportot, akik megvették volna a 6-os kőnél az egész TSZ területet, és szabadidő parkot,(a patakra építve, csónakázó tavakkal, stb) szórakoztató és bevásárló centrumot építettek volna ott, akkor Meggyes azonnal a testület elé vitte a rendezési tervet, és az azelőtt teljes mértékben a célnak megfelelő hasznosíthatóságot átváltoztatta városvédő erdősávra. Ezután megkereste a befektetőket, és felajánlotta nekik az önkormányzati területet megvételre, a SUZUKI-tól Kertváros felé. (az is beleesett, ahol most a Pszihiatria épül). De a terület kicsi volt a befektetőknek, az árral nem tudom meg voltak e elégedve. Egyszóval nem tudtak megegyezni.

Így aztán szépen elmentek, és nem fektettek be Esztergomba egy buznyákot sem. Persze ebben az még az érdekes, hogy utána nem lehet már visszacsinálni a rendezési tervet, mert akkor kilógna a lóláb, tehát dögöljön meg a más tehene is. Na persze, hogy a város mit veszített, az már nincs mérlegre téve.

Ez csak arra jó példa, hogy ez rendszeres itt, hogy az eseményekhez és az érdekekhez igazítják a rendeleteket".

Hajrá Meggyes Tamás, hajrá Esztergom.

Amit Párkányban alakitanak az példaértékü. Lassan jobban tudnak profitálni Esztergomból, mint mi magunk saját magunkból. Esztergomban számtalan nagy cég kell adózzon, van ugye Dunánk, Bazilikánk most már fürdőnk, stb. De ész az nincs.

Bocs, de megint más tollával ékeskedem: -egominfo Az úságok tele vannak a VIADOM Zrt. vergődésével, csődközeli helyzetével, telephelyváltásával. Tegnap is egy vállalkozó nyilatkozott a rádióban, hogy teljesen tönkretette őt a fenti cég, mert nem fizette ki, stb...

Olvasom az 505/2007. (VI.15.) önk. határozatot a Prímás szigeti szálloda építéséről és telekeladásról.

Önök szerint kivel köt szerződést a város?

Aki még nem hajította a kukába a határozat megtalálható a jún.30-i Hídlap mellékleten.

Egyúttal szeretném megkérdezni, hogy az esztergom honlapon miért nem találhatók meg a határozatok. A RENDELETEK IS JELENTŐSEN LE VANNAK MARADVA Esztergomnak ezennel a Rémségek kicsiny városa cimet ajándékozom!

gömbicica

2007. 07. 04. 19:43

Ha valaki nem olvassa az egominfót, vagy nem látogatja a palát: " 735 Robit 2007-07-04 09:51:23.856078 Amire az önkormányzat ráteszi a kezét, úgy látszik tönkremegy. Ezt azért írom, mert 7végén a kertvárosi Palán voltunk, és a tavalyi évhez képest - idéntől az önkormányzat üzemelteti a strandot- már észrevehető a változás. A fű több helyen ki volt égve, mindenhol csikkek voltak. A korábbi üzemeltető minden este locsolta a füvet, összeszedték a szemetet, a mostani pár fős személyzet ehhez kevés. A belépő díjat megemleték, a büfék egy része nem volt nyitva, szval érezhető a színvonal esése a korábbi évhez képest. Korábban egész nap szólt a rádió a kihelyezett hangfalakból, sajnos már erre sem volt pénz. Ja és szeptembertől parkolásért is fizetni kell. Sajnos ahelyett, hogy kihasználnák, hogy egyre többen járnak ide a fővárosból is, és fejlesztenék a szolgáltatást, csak leépítenek mindent." forrás: egominfo

Esztergom ezt tudja.

gömbicica

2007. 07. 04. 19:40

hidlap.net-ről 0627

"Korábban már beszámoltunk róla, hogy hamarosan eltűnhet a Párkány központjában éktelenkedő keményítőgyár, az azonban csak most derült ki, hogy lakópark helyett egy szórakoztató-bevásárló központ épül az ipari monstrum helyére. Az Aquario shopping center várhatóan 2008 őszén nyitja meg kapuit. "

Szeretném már azt olvasni, hogy 2008 őszén Esztergomban mi nyitja meg a kapuit. Valamilyen hülye áruházon kivül.

2007. 07. 04. 15:17

Dorogon pedig épül a Spar , mert nekik nem elég a Tesco mindig csak többet meg többet!:))))) Mondjuk az lehet, hogy a tízezres Dorogon nagyobbak a piaci lehetőségek mint itt.:))))

Törölt felhasználó #43

2007. 07. 03. 20:48

mondtam én, hogy fényévekre beelőznek minket ! no de sebaj, igaz, hogy más nem épülhet, de majd egyszer bűvül a tesco... lehet örülni mindennek