Párkányban is lesz Aquario Shopping Center
Gazdaság
2007. júl. 3.

<p>Várhatóan jövő őszszel nyitná meg kapuit a városban egy új, 12 ezer négyzetméter alapterületű szórakoztató és bevásárlóközpont, a városközponttól alig öt percnyire, a volt keményítőgyár helyén.</p>

A tervek szerint mintegy 50 bolt, továbbá vendéglő és gyorsétkezde, irodahelyiségek és egy nagyobb élelmiszerüzlet is helyet kapna a háromszintes komplexumban. Az üzletközpontnak saját, nyolcvan férőhelyes parkolója lesz, további 102 parkolóhely pedig az épület mélygarázsában áll majd rendelkezésre – értesült a Párkány és Vidéke c. helyi lap. Az új üzletközpont épületének gerincét egy központi árkád alkotja majd, galériákkal. A termálfürdő és a parkolók felől külön folyosó keresztezi majd a központi árkádot, a belső térben zöldövezetet és pihenőhelyeket is kialakítanak. Az épület legfelső szintjén exkluzív, teraszos, panorámás vendéglő lesz. Előzetes becslések szerint mintegy 160 embernek biztosítana munkalehetőséget az új központ, s mint azt lapunknak Ján Oravec polgármester kifejtette: az üzletközpont megépítése kapcsán időszerűvé válik a nánai és garamkövesdi út közti bekötőút rekonstrukciója is.

Az épület terveinek kivitelezője a Cuubuus Engineering építészeti iroda jelenleg Érsekújvárott dolgozik egy ugyanilyen üzletközponton, ott a tervek szerint 2007 végén nyit az Aguario Shopping Center. Miroslav Šafranko, Párkány főépítésze annyit közölt lapunkkal: az új bevásárlóközpont tervdokumentációját már megkapta a város. Majthényi László, az építésügyi hivatal vezetője pedig arról tájékoztatott: a telek a befektető cég tulajdonában van, a képviselő-testület pedig hozzájárult, hogy a volt keményítőgyár helyén, a hosszú távú területrendezési és fejlesztési tervvel összhangban épüljön meg az új komplexum. „Legutóbb mintegy két hete találkoztunk a befektető képviselőjével, egyelőre nem kaptuk meg az engedélyt a telken álló régi épület bontására. A bontási engedély után egy területrendezési tervre és annak engedélyeztetésére is szükség lesz a gyakorlati munka megkezdéséhez, mindkettő elintézése legalább egy hónapot vesz majd igénybe” – mondta a hivatal vezetője.

Forrás: Új szó, parkany.sk

(forrás)