Lemondtak a kórház igazgatói!

Lemondtak a kórház igazgatói!

2008. 10. 22. 13:19

Visszaélt az önkormányzat bizalmával az esztergomi kórház gazdasági vezetése – közölte a kemma.hu-val Takács István sajtófelelős, idézve a minapi testületi ülés megállapítását. Mint írja, a legutóbbi vizsgálatok során feltárt hiányosságok és súlyos problémák következményei kemények, de semmiképpen sem hárulhatnak a kórház dolgozóira, az orvosokra, ápolókra, betegekre.

A városvezetés hibáztatja az újabb, jelentős adósságterhek létrejötte miatt a főigazgatót, komoly ellentmondások és terhek forrását látja az új beruházásban, a rehabiltiációs tömbben.

A Vaszary Kolos Kórház egyébként, mint a jelentés is megállapítja, 2000 után kilábalt a csőd- és megszüntetés-közeli helyzetből. Tudatosan és fegyelmezetten hajtotta végre konszolidációs programját. Sajnos, a volumenkorlátozások bevezetése óta a javuló tendencia megfordult, ismét adósság halmozódott fel, és ez végső bizalomvesztést okozott.

A menedzsment tagjai nem kívánnak nyilatkozni a kemma.hu-nak; előbb összegzik tapasztalataikat. Dr. Sólyom Olimpia főigazgató és dr. Pák Gábor orvosigazgató úgy döntött, január elsejei időponttal állnak fel székükből; addig az új vezetés számára megteremtik a további működés lehetőségét.

Forrás: www.kemma.hu

2009. 09. 25. 20:46

Ha jól tudom a dark=sötét,sötétség.A név ráillik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2009. 09. 25. 20:11

Már ideje volt, hogy lemondtak!Tolvaj dilletáns banda!Abban a korházban megállt az idő!A Sólyom Olimpina pl kórházi kocsival ment rendszeresen télen sielni, nyáron nyaralni.A Pák 1 napja meg 29 órából kell, hogy álljon mert annyi helyről kapja a fizetést!Az összes magánrendelő műszereit a kórház kontójára javíttatja mindenki!Az összes magánvizsgálat a köz pénzén van elvégezve! Undorító!!!!!

Törölt felhasználó

2008. 11. 01. 21:36

Ha valóban nem kaptak felkérést, akkor ismételten egy igen gusztustalan eljárással állunk szemben.

Kb. ahhoz tudom hasonlítani, ahogy az Esztergomi Tükör című műremeket kiadták...

2008. 11. 01. 21:09

Ha valamit bevállalunk, akkor bizony azt anyagilag is támogatni kell. Egy kórház a mai állami finanszírozás mellett soha nem lesz rentábilis.

Az esetleges hiányosságok, szakszerűtlen beruházások VALÓDI felelőseit meg kell keresni. A működési költségek alulfinanszírozottsága miatt kialakult veszteségességet azonban önkormányzatunknak meg kell finanszíroznia. Ezt IS jelenti az önkéntes feladatvállalás. Nem várhatunk, amíg majd egyszer, talán az állam konszolidálja a kórházi adósságokat..

Bár tagadhatatlanul nagy felelősség terheli a lepusztulásban, lepusztításban a kormányt, különösen az elmúlt két év ámokfutó két eü. miniszterét. Tehát elsősorban a kormánynak, az új eü miniszternek kellene gyorsan lépnie.

Önkormányzati beruházásaink nagysága mellett , szerintem , eltörpül az összeg, amit a kórház egyensúlyba hozására kell költenünk. 283,826 Mft (IX 30. könyvvizsgálói jelentés alapján ) a kórház beszállítói adósságállománya. Minden, a hiánygazdálkodás keretei között eltöltött nap emberek egészségébe, esetleg életébe kerülhet.

Szívesen részt vettem volna a z ETV vitán, de képviselőként, orvosként nem kaptam meghívást. Gazdasági szakember nem vagyok...( biztosan ezért… :-) ) Én sem értem azonban, mit keresett dr Sólyom Olimpia névtáblája az asztalon, mikor sem ő, sem Pák főorvos semmiféle felkérést nem kaptak az ETV-ben megrendezendő, a kórház helyzetéről szóló beszélgetésre..

2008. 11. 01. 11:18

Aki mondja másra, az mondja magára!
- így az óvodai szlogen, ami mellesleg az élet nagy igazsága.

Elvesztették a bizalmat, mert adósságba vitték a kórházat? Nahát! Aki a várost viszi adósságba annak van még bizalma?

Elvesztették a bizalmat, mert nem hajtották végre a testületi döntéseket? Nahát! Aki jogerős bírósági ítéletet nem hajt végre, annak van még bizalma?

Elvesztették a bizalmat, mert nem megfelelő szakmai megalapozottsággal nyilatkoztak egy kórházi beruházás gazdaságosságáról? Nahát! Aki ugyanezt teszi egy városi beruházással kapcsolatban, annak van még bizalma?

A kórház vezetése - ha úgy tetszik - tükröt tart, s ha a tükörkép nem tetszik, akkor vajon megoldás-e a tükröt összetörni?

...

Mindamellett a kórházi állapotokat látva, a legjobb úgy élni, hogy soha ne kelljen oda bekerülni...

2008. 11. 01. 9:03

NEM! Ha nem lesz kívülről betolakodó jelölt, akit a képzettsége, és gyakorlata alapján kénytelenek megválasztani, akkor lesz. Ha minden a terveik szerint alakul, és meg tudják választani azt, akit igazából már régen meg akarnak választani, akkor tényleg ÖT évre fogják kinevezni! :-)))

Eredeti méret

2008. 10. 31. 20:36

Az öt év valójában most is fél évet jelent ?

Az attól függ, hogy hívják a leendő nyertest...

2008. 10. 31. 20:01

A másik variációt ne feledd! Kinevezzük öt évre, de aláírja, hogy egy év múlva lemond!

2008. 10. 31. 19:50

Kórházigazgató kerestetik Rendkívüli ülésen döntöttek a képviselők a kórházvezetői pályázat kiírásáról Esztergomban. Sólyom Olimpia, a kórház főigazgatója lemondását a képviselők elfogadták. A főigazgató helyére jelentkezőket öt évre nevezi ki a kórháztulajdonos önkormányzat, egy hattagú bizottság javaslat alapján.

Az alábbi idézetet a Hídlap.net-ről szedtem le...

Az öt év valójában most is fél évet jelent ? Az esztergomi gyakorlatra való hivatkozással....

2008. 10. 31. 8:53

Figyeljünk Egerre...

2008. 10. 29. 17:02

Sajnálom, de nem tudok érdemben hozzászólni. De a beöntőcsőre, egy szép fiatal, kezdő NŐVÉRKÉRE igényt tartok. Koromnál fogva számíthatok is rá!

2008. 10. 29. 16:55

És akkor még senki nem szólt egy szót sem a "Minőségi Gyógyításról".

Nőgyógyászat, belgyógyászat, stb. Akinek módja van, az mind húz mind messzebbre ettől a jóhírű kórháztól!

Dehát a fejétől bűzlík a hal is................

2008. 10. 23. 14:24

A kezdet kezdetén látni lehetett hogy ez lesz belőle .Egy ilyen konstrukciónak csak ez lehet a véga csak azt nem hiszem hogy egyedül a vezetés nem látta ezt .Sokan írtak erröl már az elején akkoriban fanyalgóknak hivták őket.Egy újabb sikertörténet, a két vezető feláll,a város benyeli a veszteséget és nem változik semmi.Felelősségrevonásról szó nem esik , vajon miért?

2008. 10. 23. 8:08