Takarékosságra szólították föl a városvezetést az esztergomi szocialista képviselők

Takarékosságra szólították föl a városvezetést az esztergomi szocialista képviselők

2008. 10. 21. 17:32

"Az október 16-i képviselő-testületi ülésen szocialista képviselők arra kérték a város vezetését, hogy megfontoltabban költsék el a felvett hiteleket, mert kiszámíthatatlan a majd' 14 milliárdos hitelállomány kamatainak az alakulása" - írja az egominfo.hu

Esztergom hitelállománya a 2008. június 30-i zárszámadáskor 13 milliárd 849 millió forint, aminek döntő része svájci frank alapú.

A képviselők számításai szerint a közel 14 milliárd forint visszafizetése a futamidő végére elérheti a dupláját, ami azt jelenti, hogy mire a város ennek a hitelállománynak a végére ér, akár 28 milliárd forintba is kerülhet ez a költségvetésnek.

A kamattörlesztés már megindult, ami évente milliárdos nagyságrendű, de hamarosan el kell kezdeni némelyik hitel alaptörlesztését is. Az ez évi hiteltörlesztés, ami még döntően csak kamatokból áll, hiszen a tőketörlesztések még el sem indultak, 1 milliárd 325 millió forint, amit a folyó költségvetésből kell finanszírozni.

A legutoljára 36.200.000 svájci frankban felvett Gyarapodás Program II. kötvény futamideje 20 év, a kamatfizetés már elkezdődött, és negyedévente történik. Az első tőketörlesztés majd 2013 márciusában kezdődik.

A teljes cikk: egominfo.hu

2008. 10. 27. 23:45

Nos miután sokat járok Debrecenbe úgy látom szép, tiszta, virágos ,dinamikusan fejlődő város.Ott élő barátaim kitapinthatónak érzik a különbséget múlt és jelen között.Kósa népszerű,a munkáját bírálok is elismerik eredményeit A városnak vannak anyagi gondjai de kezelhető a helyzet. Állítólag nem egy könnyű pali ,de mégsem félnek tőle hanem tisztelik. Gyurcsány lemondásával nem oldódik meg semmi.De ha hatalmon marad akkor sem . A hitvány politikai elitnek meg mindegy csak Ő ott maradhasson ahol van .Szerinted a gyáriparosok szövetségét ,vagy a bankszövetséget érdekli hogy Gyurcsány megy vagy marad ? Én nemhiszem.

Eredeti méret

2008. 10. 27. 20:27

Inteligens diplomás ember aki nemzetközileg is elismert közgazdászok segítségével dolgozik

Ezt viszont ügyesen titkolja!

A sok csalódás között talán Kósa Lajos szereplése a legfájóbb. A debreceni polgármester a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökeként volt részese a magas grémiumnak, s mondandója pusztán annyi volt, hogy Gyurcsány Ferenc mondjon le (nézd a videót alább!). Ennél azért több nóvumot vártunk volna tőle, amikor szarban a haza, s bár biztosan sokan vannak, akik szerint a vidék Lajosa most megint jól cselekedett, keményen odamondott, tökös fiú volt. Gyurcsány Ferenc mondjon le! Persze, s a haza fényre derül. Ugye?

(basahalom.blog.hu)

Sőt, nem csak a haza derül fényre, egycsapásra megoldódik az egész világgazdasági-pénzügyi válság. ..

No meg azért Debrecenben sem fenékig tejfel minden:

basahalom.blog.hu

2008. 10. 27. 19:08

A hírhez tartozik hogy Kósának normális kacsolata van az ellenzékével nem zérja ki őket a város vezetéséböl.Inteligens diplomás ember aki nemzetközileg is elismert közgazdászok segítségével dolgozik .Népszerűbb mint Orbán tiszteletes meg Gyurcsány együttvéve. Ez a siker titka .És mindegy hogy Fideszes vagy MSZP-és.

Eredeti méret

2008. 10. 27. 10:03

Bárhol jártam az országban az elmúlt nyolc évben, amikor kiderült, hogy Debrecenben dolgozom, az emberek rendszerint elismerően bólogattak, és azt mondták nekem: "Nagy szerencsétek van nektek ezzel a Kósa Lajossal. Amióta ő ott a polgármester, Debrecen úgy megindult, mint egy versenyló. Hogy csinálja?" Ilyenkor nagy levegőt vettem, és röviden azt válaszoltam: hitelből.

nol.hu

2008. 10. 24. 20:49

Ja. Tényleg. Bocsi.

2008. 10. 24. 17:14

Kedves János! Ez a hír sajnos rossz helyre került. A "nevessünk" rovatban lenne a helye. Ez a felszólítás annyit ért mindha azt kérték volna, hogy mondjanak le. Persze a helyzet súlyos és komoly, de a megoldáshoz ez kevés lesz. A "legalább megpróbálták"-hoz is gyenge.

2008. 10. 23. 23:41

De az Vác, ez meg Esztergom.

2008. 10. 21. 20:21

Ma 180 HUF a frank.Ebből nehezen lehet pozitív mérleget felállítani.Igaz,ahogy olvasom a forum bejegyzéseket azt látom,hogy MT.-éknek ,minden sikerül.