Gyűrűs vendéglátósok

Gyűrűs vendéglátósok

2008.10.14. 22:29

Gratulálunk a díjazottaknak, akik a város szellemi, minőségbeli és anyagi gyarapodásához járultak hozzá. Október 11-én az esztergomi vár lovagtermében adták át az Einczinger Ferenc díjakat, ezúttal Decsi Attila és Jakab Ferenc vehette át az ezüstgyűrűt.

Az Esztergomi Vár Lovagtermében rendezett díjátadó ceremónián az ünnepelteken kívül részt vettek a város képviselő-testületének, bizottságainak tagjai, Esztergom díszpolgárai, Pro-Urbe Einczinger díjazottjai. Decsi Attila, a Mediterraneo Vendégfogadó tulajdonosa kitartó és áldozatos munkájával olyan vendéglátó komplexumot hozott létre, mely kiválóan illeszkedik a kisvárosi miliőbe. Hangulatával, építészeti megoldásaival és ételeivel az Esztergomba érkező turisták maximális megelégedését vívta ki. Nemkülönben a helyi vendégekét is. Szívesen ücsörögnek összeszokott családok, üzletemberek a mediterrán kertben. A városban néha még mindig úgy mondják: „- leugrom a Gösserbe.”

Az ünnepélyes átadót Németh József nyitotta meg, köszöntőjében elmondta, hogy a város gyarapodásért 2005-ben alapította az önkormányzat az Einczinger Ferenc-díjat, melyet azok kapnak, akik sokat tettek Esztergomért, gazdagodását szolgálták a közösségnek.

A Padlizsán Vendégfogadó tulajdonosa, Jakab Ferenc vendéglátós múltjával és jelenével is bőven kiérdemelte az elismerést. A Víziváros patinás étterme a nyitás óta töretlenül magas színvonalat képvisel. Ebédidőben autók hosszú sora nyúlik az utcán, az ételek minősége és a kiszolgálás is kiváló. S még egy momentum, Jakab úr közösségi szemlélete. Nem múlt el nagy esztergomi nyári rendezvény, hogy vendéglátásával ne járult volna hozzá a szokásos protokoll magas színvonalához. Nem volt kérés ételben, felszolgálásban, amit ne teljesített volna. Összességében két „stabil” hely, ahol biztos, hogy remek vendéglátásban volt és lesz részünk!

2008.10.15. 12:30

A két díjazottnak gratulálok,csak igy tovább.

2008.10.15. 12:27

Kedves gömbicica.Elég furán venné ki magát a dolog, ha a rajongva tisztelt ,szeretett ,igan népszerő, főispán urat, netán kifütyülné vagy megdobálná a pórnép.Még a végén korpa közé keveredik a d.........

2008.10.15. 9:20

Miért, miért....szerintem ezt már évek alatt lassan megszokjuk, megszokhatjuk. Sajnos. Nem született erről városházi közlemény, nem publikálta a sajtófelelős, hogy ezért és ezért a polgármester úr ezentúl nem jelenik meg neves alkalmakon. Szabad találgatni, indulhat a fantázia szárnyalása.

2008.10.15. 9:13

Nem kötözködöm, csak kérdezek, hátha valaki megfejti a talányt.

Második olvasásra kevésbé fontos dolgokra is odafigyeltem, nevezetesen

"Az ünnepélyes átadót Németh József nyitotta meg, köszöntőjében elmondta, hogy a város gyarapodásért 2005-ben alapította az önkormányzat az Einczinger Ferenc-díjat, melyet azok kapnak, akik sokat tettek Esztergomért, gazdagodását szolgálták a közösségnek"

Ha egyszer van polgármesterünk, miért van az, hogy nevezetes alkalmakkor rendre csak az alpolgármester mutatja magát.

Ha én lennék a polgármester ( milyen jól jártok, hogy nem én vagyok? raknák rendet, de olyant! :-))))! Jó. Vicc volt!), ezer százalék, hogy az ünnepségeken dijátadókon stb. csak nagyon indokolt esetben hiányoznék. Büszke lennék fenemód arra, hogy jó hirt, jó dolgot képviselhetek egy város élén.

Szóval tudja valaki, hogy miért van ez?

2008.10.14. 23:50

Gratulálok nekik. Mindkettő hely igen kiváló!

2008.10.14. 23:12

Gratulálok !!!

2008.10.14. 22:53

A szeretgom közössége is így döntött.

A Széchenyi étterem kérte, hogy ne legyen a szavazásban benne, ez után az eredmény:

Így 29% eredménynel a Mediterraneo az első helyet kapta nálunk, 17%-kal pedig a Padlizsán lett a második.

www.szeretgom.hu

2008.10.14. 22:34

Gratulálok! Méltó helyre került az ezüstgyürü!

Mindkét helyhez volt már szerencsém rászolgáltak a dijra.

Csak igy tovább, jó az ilyen hireket olvasni. Remélem a Hidlap is megemliti az eseményt.