A Szent István Gimnázium "saga" tovább folytatódik
2008. okt. 11.

<p>Az Önkormányzati többség által tavasszal kinevezett igazgató nem támogatja Sitku Pál, Nagy László, Sátek Szilvia és Barsi Éva tanórán kívüli, illetve szakköri tevékenységét. Ennek következménye, hogy az általuk eddig rendszeresen végzett versenyfelkészítés nem valósulhat meg.</p>

A Sitku, Nagy és Barsi által felkészített gyerekek évek óta igen eredményesen szerepeltek az országos tanulmányi versenyeken, dicsőséget szerezve iskolánknak.

A Sitku Pál által felkészített csapat tavaly az olimpiatörténeti versenyen országos 3. helyezett volt (4-5 évvel ezelőtt volt egy első helyet elért csapata is). Sitku augusztus végén szóban ígéretet kapott arra, hogy a felkészítésre kap órakeretet. Nem kapott.

Barsi Éva a természettudományi munkaközösségbe tartozik: biológiából 17 tanítványa jelentkezett OKTV-re. Biológiából több mint 60 tanuló jelentkezett szakkörre. Nem lesz.

Sátek Szilvia latin szakkört hirdetett volna, felmérte az igényeket, 17-en jelentkeztek. Ennyien egy évfolyamból még soha sem akartak latinul tanulni. A nyelv iránti érdeklődés valószínűleg a tanárnő kiváló munkájának eredménye. Ennek ellenére nem lesz latin. Egy - a jövő értelmiségét képző - gimnáziumban minek?

Forrás, és további információ:

szigkalendarium.blogspot.com

(forrás)